Cezar Musat scrie:Ovidiu stiu ca anul trecut lacul a avut probleme cu inundatii-le.....
Cumnatul meu este din Barla...si el mi-a zis ca NU prea mai sunt pesti in Stolnici...acum.....nu stiu ce sa zic
Salutari! Lacul din Stolnici nu ar trebui sa fie foarte afectat de inundatiile de anul trecut.
Cel mai probabil cumnatul dvs. vorbeste de un alt lac din apropiere, din localitatea URLUIENI, un baraj construit cu zeci de ani in urma de "asociatia de productie agricola" locala. Acest lac, se pare ca, a "disparut" in totalitate anul trecut cand apele au rupt barajul respectiv. La prima vedere am putea da vina pe inundatii(pe natura, nu? doar e mai usor asa...) dar probabil nu e de neglijat nici faptul ca nimeni nu s-a sinchisit de curatarea gurilor de varsare, care existau, bineinteles...
Barajul respectiv capta apele ploilor care se revarsau de-a lungul vailor, incepand din apropiere de STOLNICI si probabil de aici confuzia...
Si acest lac, cel de la URLUIENI, gazduia candva cateva exemplare uriase. Eu imi amintesc anii copilariei cand "pescuiam" pe acest lac, cu niste bete de alun(inchipuiti-va niste mucosi care isi comparau "sculele" avand drept criteriu "uite ba ce dreapta e a mea..."

In acele vremuri tin minte ca se mai prindeau din cand in cand, crapi uriasi cu un inel in buza care erau obligatoriu eliberati. Imi e greu acum sa estimez dimensiunile lor reale dar atunci imi pareau uriasi, cand ne scaldam in lac ma gandeam ingrozit ca poate se repede unul din ala in mine...

Apoi totul s-a dus de rapa, eu am crescut... peste prindeam din ce in ce mai putin si mai mic(nu ca as fi prins candva mai mare, dar macar prindeau altii...)
si acum pe lacul de la Urluieni mai putem prinde probabil doar lacuste...

Dar hai sa