okuma sau banax

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Vlasin Florin
maniac

Mesaj de Vlasin Florin » 27 Mar 2007 17:44

eu folosesc banax de 2 ani(helicon 5600) si deocamdata sint foarte multumit de ele,am avut si okuma,mai multe modele dar nu suporta comparatie cu banax-urile.

Dan Pop-Coman
veteran

Mesaj de Dan Pop-Coman » 27 Mar 2007 19:22

Eu am Okuma Avenger 65.Sunt foarte multumit de ele.

raducu
senior member

Mesaj de raducu » 27 Mar 2007 19:33

Eu nu am nici una nici alta,dar sunt hotarat. Banax e ceea ce-mi doresc si voi cumpara.
PESCUITUL INSEAMNA ARTA

ticu
Moderator

Mesaj de ticu » 27 Mar 2007 19:38

Eu miam cumparat banax helicon,dar inaite am avut okuma nu pot spune ca sint rele,dar singurua treaba care nu mia placut la ele au fost tamburii mai mult adinci decit alungitii

mariandmd
member

Mesaj de mariandmd » 27 Mar 2007 21:03

eu am okuma LB si nu le-am testat inca...
abia astept sa le vad in actiune

udvarhely
senior member

Mesaj de udvarhely » 27 Mar 2007 22:03

am avut okuma LB ,oryx,am avut helicoane ce sa zic la LB nu mi-a placut cum aseza firul in rest ok,oryxul era mult mai bun in asezarea firului numai ca nu avae baitruner si am luat banaxuri 5600 am pescuit un sezon si am vindut ca la una dintre cele trei am avut problema si am luat daiwa dar nu infinity si care e invatatura...pt. fiecare altfel de mulineta e buna ,dar daca vrei fara baitruner ia oryxuri,dar daca vrei cu baitruner ia banaxuri plus acuma banuxul e la un pret foarte bun am avut in mana care au aparut acuma si zic eu ca nu e nici o diferenta intre cel vechi si nou ,da e tara in care a fost facut dar in ziua de azi ce nu se face in "made in china" (acum ma gindesc sa iau banaxuri sa am si cu baitruner)

catalin_marcu
junior member

Mesaj de catalin_marcu » 28 Mar 2007 10:26

A avut cineva in mana noile OKUMA Powerliner ?
Cum vi se par?

horiacrap
member

Mesaj de horiacrap » 28 Mar 2007 14:10

Am avut si okuma si banax. Okuma LB: m-am inteles bine cu ele dar in timp am observat ca tamburul nu e chiar ce-mi trebuia, era scurt si adanc, baitrunner-ul pare cam fragil si lucreaza invers decat banax ! dar nu am avut probleme cu el. Oryx: am acuma pe spod si sunt foarte multumit, are tambur mare o recuperare f buna si silentioasa. Banax helicon 5600: rezistente, destul de grele, tambur putin cam mic comparativ cu corpul, baitrunner solid, niciuna nu mi-a aranjat firul din capat in capat pe tambur, ramanea spre varf un loc de cam 3mm (a trebuit sa scot saibele de teflon sa echilibrez asezarea). Okuma Powerline: mi se pare ok, are un tambur mai mare si mai putin adanc decat banax, un corp destul de mic si din materiale de calitate, baitrunner ca si la LB parca mai solid putin dar nu mult.
Ramane la alegerea ta.
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!

tudorgabriel
veteran

Mesaj de tudorgabriel » 28 Mar 2007 19:13

Okuma Powerline : 5,8:1=raport mare de recuperare,raport mare ptr.pescuitul crapului........parerea mea :roll:

catalin_marcu
junior member

Mesaj de catalin_marcu » 28 Mar 2007 19:31

tudorgabriel scrie:Okuma Powerline : 5,8:1=raport mare de recuperare,raport mare ptr.pescuitul crapului........parerea mea :roll:
Am gasit pe net diverse rapoarte de recuperare pentru cele 2 versiuni ale acestei mulinete. De ex. am gasit pe un site 3.8 pentru PL865 si 4.5 pentru PL860.
Si mie mi se pare cam mare raportul dar eu nu am mare experienta ca sa pot spune daca e bine sau nu. Poate cineva cu o experienta mai mare ne poate lamuri.

Scrie răspuns