okuma sau banax
Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel
- Vlasin Florin
- maniac
- Dan Pop-Coman
- veteran
am avut okuma LB ,oryx,am avut helicoane ce sa zic la LB nu mi-a placut cum aseza firul in rest ok,oryxul era mult mai bun in asezarea firului numai ca nu avae baitruner si am luat banaxuri 5600 am pescuit un sezon si am vindut ca la una dintre cele trei am avut problema si am luat daiwa dar nu infinity si care e invatatura...pt. fiecare altfel de mulineta e buna ,dar daca vrei fara baitruner ia oryxuri,dar daca vrei cu baitruner ia banaxuri plus acuma banuxul e la un pret foarte bun am avut in mana care au aparut acuma si zic eu ca nu e nici o diferenta intre cel vechi si nou ,da e tara in care a fost facut dar in ziua de azi ce nu se face in "made in china" (acum ma gindesc sa iau banaxuri sa am si cu baitruner)
-
- junior member
Am avut si okuma si banax. Okuma LB: m-am inteles bine cu ele dar in timp am observat ca tamburul nu e chiar ce-mi trebuia, era scurt si adanc, baitrunner-ul pare cam fragil si lucreaza invers decat banax ! dar nu am avut probleme cu el. Oryx: am acuma pe spod si sunt foarte multumit, are tambur mare o recuperare f buna si silentioasa. Banax helicon 5600: rezistente, destul de grele, tambur putin cam mic comparativ cu corpul, baitrunner solid, niciuna nu mi-a aranjat firul din capat in capat pe tambur, ramanea spre varf un loc de cam 3mm (a trebuit sa scot saibele de teflon sa echilibrez asezarea). Okuma Powerline: mi se pare ok, are un tambur mai mare si mai putin adanc decat banax, un corp destul de mic si din materiale de calitate, baitrunner ca si la LB parca mai solid putin dar nu mult.
Ramane la alegerea ta.
Ramane la alegerea ta.
WWW.HORCARP.RO | FIR INTINS !!!
- tudorgabriel
- veteran
-
- junior member
Am gasit pe net diverse rapoarte de recuperare pentru cele 2 versiuni ale acestei mulinete. De ex. am gasit pe un site 3.8 pentru PL865 si 4.5 pentru PL860.tudorgabriel scrie:Okuma Powerline : 5,8:1=raport mare de recuperare,raport mare ptr.pescuitul crapului........parerea mea
Si mie mi se pare cam mare raportul dar eu nu am mare experienta ca sa pot spune daca e bine sau nu. Poate cineva cu o experienta mai mare ne poate lamuri.