Echipament Camping - Cort, Pat, Scaun - Sugestii !!!

Discutii despre echipamente si accesorii pentru pescuitul la crap. Tot aici puteti deschide discutii despre produsele aflate in magazinul online.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Scrie răspuns
marian_oprea
member

Mesaj de marian_oprea » 18 Feb 2008 02:17

Salut Dan,

Capsula interioara a Double xxx-ului nu este formata din plasa, ca la Globetrotter XL. De fapt, corturile nu au nimic in comun, poate doar structura de tip pram hood. Capsula DT-ului este prinsa de cadrul de aluminiu al cortului in asa fel incat pescarul este ferit de condensul specific corturilor cu o singura foaie.
Folosesc cortul DT de vreo doi ani si mi l-am vandut de curand ca sa imi iau ..DT Extrem. :D Lucrul care mi se pare deosebit la modelul asta de cort este usurinta cu care se monteaza si rezistenta deosebita. Efectiv nu se misca, oricat de tare ar bate vantul!
In privinta ventilatiei interioare si a confortului oferit pe timpul verii cred ca il depasesc doar Globetrotter si Safari Campmoor. Ferestrele foarte mari de pe spatele cortului, pozitionate la nivelul patului, combinate cu faptul ca toata fata capsulei interioare este facuta din plasa, creeaza un curent foarte placut chiar si in zilele cele mai calduroase. Decizia de a-mi schimba DT-ul cu Extreme-ul am luat-o atunci cand am vazut ca acoperisul suplimentar din fata, facand umbra, creste si mai mult confortul in timpul zilelor calduroase.
Imi permit sa iti dau un sfat in privinta achizitionarii cortului: cat dai, atata face. Firme precum Fox, Nash, JRC, Trakker, Aqua etc au traditie in corturi si se bat pe o piata extrem de concurentiala, cea din Marea Britanie. Daca tot vrei sa dai un ban, incearca sa cumperi ceva testat de-a lungul timpului!

Dan Cristian
veteran

Mesaj de Dan Cristian » 18 Feb 2008 11:08

Intr-adevar, la acest model apar niste avantaje destul de semnificative :
- Capsula interioara, complet separata de stratul exterior (in partea de sus, a celor doua poze, de la un DT, se vede acest lucru)
- si acoperisul frontal suplimentar, care iti asigura si ceva umbra (comparativ cu Continental-ul)
- ca dezavantaj, daca Continental-ul (cu tot cu winterskin) ajungea undeva la 1850 lei, DT Extreme 2 Man este 1600 lei, fara winterskin (winterskin-ul cred ca este undeva cam la 8-1000 de lei), deci ca pret final undeva la ~2500 lei ...

Imagine
Imagine

marian_oprea
member

Mesaj de marian_oprea » 18 Feb 2008 23:02

Calculul tau de pret este bun, insa gresesti atunci cand le compari calitativ. JRC-ul Quad 2 are o singura foaie, destul de groasa e adevarat, doua daca adaugi winterskin-ul, pe cand DT-ul are din start doua foi si trei, daca adaugi winterskinul. In privinta condensului si a confortului termic, cu cat mai multe, cu atat mai bine. Pretul corect ar fi 1600 RON DT Ext. vs. 1850 RON JRC Quad 2.

Daca totusi te decizi sa pui un winterskin pe DT Extreme , castigi mai mult de un metru in adancimea cortului, datorita acoperisului frontal. Foarte importanta aceasta suprafata in perioada rece a anului pentru temperatura interioara si pentru faptul ca iti poti depozita multe lucruri in cort. La JRC nu castigi nimic in suprafata, winterskin-ul plecand chiar din bara de sustinere frontala.

Nu uita si de faptul ca DT-ul Extreme are prag la intrare si foaia de fund (groundsheet-ul) lipita, adica nu risti sa intre apa sau insectele peste tine in cort. JRC-ul are foaia de fund prinsa cu clipsuri sau arici, insectele sau apa invitandu-se in cort in cele mai nepotrivite momente.

Oricum, ambele corturi sunt facute de firme care s-au facut remarcate prin corturile lor. Sunt sigur ca orice alegerea ai face, nu vei fi dezamagit.

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 18 Feb 2008 23:28

marian_oprea scrie:Calculul tau de pret este bun, insa gresesti atunci cand le compari calitativ. JRC-ul Quad 2 are o singura foaie, destul de groasa e adevarat, doua daca adaugi winterskin-ul, pe cand DT-ul are din start doua foi si trei, daca adaugi winterskinul. In privinta condensului si a confortului termic, cu cat mai multe, cu atat mai bine. Pretul corect ar fi 1600 RON DT Ext. vs. 1850 RON JRC Quad 2.

Daca totusi te decizi sa pui un winterskin pe DT Extreme , castigi mai mult de un metru in adancimea cortului, datorita acoperisului frontal. Foarte importanta aceasta suprafata in perioada rece a anului pentru temperatura interioara si pentru faptul ca iti poti depozita multe lucruri in cort. La JRC nu castigi nimic in suprafata, winterskin-ul plecand chiar din bara de sustinere frontala.

Nu uita si de faptul ca DT-ul Extreme are prag la intrare si foaia de fund (groundsheet-ul) lipita, adica nu risti sa intre apa sau insectele peste tine in cort. JRC-ul are foaia de fund prinsa cu clipsuri sau arici, insectele sau apa invitandu-se in cort in cele mai nepotrivite momente.

Oricum, ambele corturi sunt facute de firme care s-au facut remarcate prin corturile lor. Sunt sigur ca orice alegerea ai face, nu vei fi dezamagit.

la Quad 2 Continental winterskin-ul formeaza inca un spatiu de depozitate in lateralele cortului,el ancoranduse la cam 40-50 de cm in fata cortului.
ca spatiu interior daca bagi in el doua paturi pe laterale,intre paturi mai ramane in 50-60 de centimetri.

sunt de acord ca la Nash materialul e mai gros dar la -7 grade fara sistem de incalzire e cam greu sa stai si in Nash si in JRC,caldura o pastreaza bine ambele.

groundsheet-ul lipit are avantajele pe care le/ai enumerat dar are si dezavantaje.
cu cel detasabil cum este la Jrc daca pe jos e murdar pot sa nu/l montez si sa nu/l mai murdaresc sau daca intre timp a plouat si este plin de noroi il pot pune separat il spal si nu murdaresc tot cortul sau nu sunt nevoit in conditii vitrege pe balta sa/l curat.

iar unele din animalutele care pot intra sunt chiar simpatice si cateodata imi tin de urat,cand pestele nu da semne :D
APCR-CS CARPZONE

danr
Site Admin

Mesaj de danr » 19 Feb 2008 09:40

ce naiba faci cu cortul la -7 grade ?

Dan Pop-Coman
veteran

Mesaj de Dan Pop-Coman » 19 Feb 2008 10:16

Eu mi-am luat iarna asta cort JRC Continental 2 Man si pat Laserfish

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 19 Feb 2008 11:19

danr scrie:ce naiba faci cu cortul la -7 grade ?
pai la Cupa Iernii MV anul trecut in cea mai friguroasa noapte termometrele atat au aratat,eu cu JRC iar un prieten cu Nash DT si fara incalzitoare era crima si pedeapsa daca nu te tinea sacul de dormit erai pa. :lol:
APCR-CS CARPZONE

Dan Cristian
veteran

Mesaj de Dan Cristian » 19 Feb 2008 13:07

@Dan Pop-Coman
Ce a stat la baza alegerii tale, ai avut posibilitatea sa-l testezi inainte, l-ai mai vazut pe la un prieten, ceva ? Ai apucat sa-l montezi, sa-l testezi pe undeva ? Daca da, ce parere ai, esti multumit ? Daca ai ceva poze cu el montat, interior/exterior, ti-as ramane recunoscator, daca le-ai posta.

@marian_oprea
De chestia asta cu groundsheet-ul nu stiam, intr-adevar trebuie luata in seama, e super nasol sa ai surprize neplacute - apa infiltrata in cort sau insecte (pe unde pescuiesc eu, sunt locuri cu musuroaie de furnici din acelea care pisca ... adrenalina pura, sa-ti intre alea in cort).

@George-Alexandru
... iar unele din animalutele care pot intra sunt chiar simpatice si cateodata imi tin de urat,cand pestele nu da semne
Ai glumit, nu !?! :lol: S-a intamplat sa se infiltreze apa in cort, sau sa-ti intre insecte, din cauza groundsheet-ului ?

Multumesc.

George-Alexandru
senior member

Mesaj de George-Alexandru » 19 Feb 2008 14:40

animalutele pe care le/am gazduit pe cateva balti erau soriceii care intrau pe usa pe unde intram si eu dupa mirosul de papa sau cerealele pe care le aveam inuntru.apa nu a intarat niciodata desi a plouat 14 ore in continuu.
APCR-CS CARPZONE

Dan Cristian
veteran

Mesaj de Dan Cristian » 19 Feb 2008 14:56

@George-Alexandru
Ok, in principiu am inteles, esti multumit de cortul tau. Pare destul de ok, din ce mi-ai spus pana acum. Dar daca ar fi sa ti-l schimbi, sa-ti cumperi altul, ce model ai alege ? Exista ceva care nu-ti place la el, vreun inconvenient ?

Multumesc.

Scrie răspuns