Citisem ca pescarul are voie cu un insotitor(care sa ajute la nada, monturi, etc) si persoanele care nu fac nimic, platesc o taxa de agrement. Toate bune si frumoase...
(Trebuie sa mentionez ca plecasem absolut chititi pe Moara Vlasiei - monturi fir de par, boilies S&O SBS, porumb fermentat cu bucati boilies si aditiv Scopex pentru nadit - fara undite, fara porumb la borcan, fara viermusi, fara rame).
Ajungem pe balta la ora 16:30, eu chitit sa dau la 3 scule(pentru ca am doar 3 mai bunicele). Paznicum care ne intampina ne ureaza SUCCES si ajungem la cel responsabil cu balta. Avantul mi-a fost retezat rapid cand am aflat ca noaptea nu se da decat cu acordul patronului si ca daca sunt 3 oameni, trebuie sa plateasca toti 3. Orice varianta am propus ne-a fost retezata din start. Am intors masina si am plecat.
Caldarusani-ul e de rapitor...in final am ajuns la Colgeac 2 in zona Movilita. Nu mi-a inspirat incredere balta si era si scumpa 140 RON.
Am facut dreapta si am ajuns la Hagiesti - 30 RON/12 ore, unde am pescuit pe balta din dreapta. Am montat corturile, am nadit cu racheta cam la 60-70 metri(mai mult nu arunc cu racheta), si am pus: o montura cu S&O + bob porumb, alta cu boilies Carp ZOOM vanilie + bob porumb si alta cu 2 boabe porumb + bob flotant.
Pe parcursul noptii am avut vre-o 10 tzac-uri, dar nimic convins. In principal la boilies-ul S&O si la porumb. La 2:30 ne-am culcat si ne-am trezit la 8 dimineata cu lansetele intacte.
Pe la ora 14:00 l-am sunat pe omul despre care auzisem foarte multe lucruri bune si speram sa ne scoata din incurcatura...dl. ing. Albastroiu. A fost foarte bine-voitor si ne-a spus sa venim oricand pe balta mare de 50 RON. Nu mai fusesem niciodata la Peris.
Am strans, am facut drum intors si am ajuns la Peris pe la 16:30. Aceleasi monturi: S&O, vanilie si un pop-up pe D-rig cu Monster Crab. Un singur tzac convins dar nu sunt sigur daca vre-un peste se incurcase in fir sau chiar a tras...
Baltile de la Peris sunt superbe...sper sa ajung sa-mi iau scule ca lumea si poate sa ajung la concursul debutantului din 2009.
Rezultatul 36 ore si nici un peste.
Unde am gresit?
Concluzii trase de mine:
- oriunde pleci, ia-ti toate sculele si toate tipurile de momeli
- porumbul crud inca ramane o momeala buna pe baltine din Romania
- in unele balti mai salbatice porumbul pus direct pe ac ar putea obtine rezultate mai bune decat firul de par
- intotdeauna sa ai o balta de back-up cand pleci la pescuit
Mentionez ca am plecat pentru C&R, dar din pacate nu am prins nimic, nicaieri. Scopul meu principal este sa prind un peste mai mare(2-5 kg adica).
Pana acum am fost la 3 partide de pescuit singur si n-am prins nimic. Cand mergeam cu un prieten care pescuieste cu porumb crud direct pe ac, plantat cu barca, nu exista partida sa nu prinda sub 7 Kg peste.
O sa atasej niste poze cu monturile.