cupa campionilor, hobaia

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Mihai Vasilescu
member

Mesaj de Mihai Vasilescu » 27 Iul 2004 14:56

caaron scrie:Fratilor pt mine cea mai mare satisfactie este atunci cand stau si astept o captura serioasa cateva ore bune, si cateodata vine,cateodata nu, si ma ambitionez si mai mult data viitoare,la mai mult si la mai mare ! Asta inseamna evolutie! Ce sens mai are o balta in care garantia este de 100% si tehnica face diferenta doar la kg, cateodata irelevant!
PS: Balta buna e aia care are un nr destul de mic de exemplare capitale, care te solicita la maxim fizic(asteptarea) si tehnic in capturarea lor! O balta care are peste ca o cutie de sardine..."
Caaron, toata lumea se plange ca baltile nu mai au peste. Esti primul pe care-l aud ca nu-i convine ca o balta are peste!
Ce ar fi daca ar pune taxa de 500 mii? Ar fi ce a fost la Sarulesti imediat dupa ce s-a dat drumul la pescuit. Vin multi pescari, cu fitze sau fara, unii cinstiti, altii ba. Dupa fata lor nu-ti dai seama de ce urmeaza. Si jumatate din ei incep sa indese crapi in portbagaj, de Dacia sau Jeep, pe ascuns. Asa ca o taxa mai mare limiteaza afluenta de public si bataia de cap.
Totusi 3 mil /zi mi se pare mult dat fiind ca balta nu prea ofera peste mare. Decat cateva zeci de crapceni pe zi, majoritatea celor cu bani prefera un crap pe zi, dar sa treaca de 20 kg. Prin asta s-a facut Sarulestiul renumit si pentru asta vin strainii care-si lasa economiile acolo. Dar sunt convins ca in cativa ani vor creste si pestii din Hobaia si va incepe sa fie tentant.

Ar mai fi o posibilitate de a se organiza un pescuit C&R cu 500 mii /zi: angajat un paznic la 2 pescari, care sa stea toata ziua intre ei si sa-i priveasca. Din 30 mil /luna se pot da 3 unui pierde-vara! Daca te zgarcesti si pui 2 paznici pe o multime de km, atunci te poti astepta la tentative de frauda.

Intreba cineva daca sunt taxe asa mari in vest. Sunt! Sunt rauri unde taxa trece de 1000 euro/zi! Si sunt si pescari ce merg acolo.

Cristi Bolfos
member

Mesaj de Cristi Bolfos » 27 Iul 2004 15:06

Mihai care este acel rau cu 1 000 (o mie??!!) euro / zi taxa?sunt foarte curios.

Mihai Vasilescu
member

Mesaj de Mihai Vasilescu » 27 Iul 2004 15:25

Cand am aflat n-am fost curios sa aflu care este. Stiu doar ca e in insula (GB), nu pe continent, se pescuieste doar la musca si nu ai voie sa te apropii de apa cu incaltarile de strada. Daca nu uit sa-l intreb pe amicul care a fost acolo, voi reveni cu locul exact al "infractiunii" :wink:

Tankard
member

Mesaj de Tankard » 27 Iul 2004 15:49

Am aflat ca este un lac in Slovenia unde taxa este de 1000 de euroi pe zi. Se pescuieste o specie de salmonide care atinge dimensiuni considerabile. Cica toate locurile sunt arvunite pe 2 ani inainte.

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 27 Iul 2004 15:56

Uite va dau eu un link din Canada :

http://www.eurocanadianoutfitters.com/rates.html - 275 USD ziua de pescuit ( 8 ore ) - insotitorul plateste inca 100 USD . Si tinem cont ca aici crapul este considerat peste inferior !!

patabum
senior member

Mesaj de patabum » 27 Iul 2004 15:57

Salarii medii pe economie (sursa BNR) in euro:

SLOVENIA: 1029, CEHIA: 497, POLONIA: 437, UNGARIA: 380, ROMANIA: 123.

Despre tarile membre UE cred ca nu mai are rost sa mai scriu.

Fir intins!

SF
senior member

Mesaj de SF » 27 Iul 2004 23:47

In opinia mea toate astea is niste mofturi. Cum sa mearga un "jepanist" pe o balta unde ai nevoie doar de permis de la filiala. Cu cit jeep-ul mai mare cu atit mai scumpa balta.Un milionar nu merge sa doarma la un amarit de hotel de trei stele. Exista milionari si avem balti pentru ei. Nu ne intereseaza cit is de pescari sau nu. Pe marea majoritate dintre ei daca-i inviti la un restaurant superscump si li se serveste un vin ordinar dar cu eticheta de colectie o sa dea fericiti din coada, fara sa aiba habar ce beau. Daca din greseala ii prinde noaptea pe undeva si se baga intr-un local mai slabut o sa comande cel mai scump vin,poate chiar un vin bun de data asta,o sa strimbe din nas,deh! nu-i asa de scump ca dincolo. Eu nu-mi pierd vremea privind la mofturile lor,ca astea mofturi sint.

Fir Intins!!!

DD
member

Mesaj de DD » 28 Iul 2004 07:37

1. Pt. SF, sunt oameni ce incearca sa para eleganti cand in adancul sufletului isi doresc sa fie mitocani :-)

2. Fiecare isi face politica de vanzari si marketing pe care o doreste si pe care o considera adecvata pentru segmetul de piata si categoria de consumatori vizate. Parerea mea este ca acum Hobaia este pe val in urma calificarilor pe care le-a gazduit dar valul trece. Trebuie sa fi foarte bun sa te menti pe creasta.
Eu cu 1000 de euro oricat de mult imi place pescuitul prefer sa fac altceva.
Invincibilitatea noastra depinde de noi, vulnerabilitatea inamicului, de el.
Sun Tzu

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 29 Iul 2004 08:42

am fost de marti de la pranz pana miercuir seara, am nadit si pescuit numai cu boilies, o parte cumparate si o parte facute de mine (fishmeal si fructe, la recomandarea unui amic ce fusese in uichend acolo) cel mai bine s-a prins la cele facute de mine (foarte proaspete, le-am facut in noaptea de luni spre marti), am prins o gramada de crapi, nenumarati, cel mai mare a fost de 5 kg.

balta din aval (hobaia 1) are acum taxa de 1,5 mil lei si nu se pot retine decat 5 kg de peste, cine doreste sa retina mai mult peste poate achita bonuri in plus. am inteles ca in hobaia 1 crapii sunt mai mari dar mai rari, sincer mie nu mi s-a parut sa fie rari deoarece de pe dig ii vedeam umbland pe la suprafata.

3 august 2004
In urma afluxului foarte mare de pescari, d-nul Dan Pasat a revenit la regulile anterioare pentru Hobaia 1, taxa nu mai este 1,5 milioane, ci 3 milioane
Nu face ce nu-ti place!

Gabi A
junior member

Mesaj de Gabi A » 29 Iul 2004 12:25

Asa este Iliuta, in Hobaia 1 sunt bucatile adevarate, eu chiar cred ca este o balta mai ofertanta pentru cei ce cauta capturi adevarate. Tot Hobaia 1 are si mult salau (mare) poti sa incerci de pe dig in special acolo unde iese apa din Hobaia 2, acolo este apa foarte bine oxigenata, adanca, cu prag si structuri submerse exact pe placul salaului.
Pana sa fie preluata balta de actualul patron, acolo pescuiai doar cu aprobare speciala in rest dadeau doar paznicii la salau si crede-ma ca prindeau cate un SAC! Faceau macel in timp ce restul lumii nu se putea apropia de dig pentru ca il "surpau". Cel mai bine mergea la baboi pe jig, mai putin la twister.

Gabi Astefanoaei

Scrie răspuns