Legea pescuitului...

Discutii libere, pe teme de pescuit la crap.
Puteti purta orice fel de polemici in limitele unui limbaj civilizat.
Sunt permise orice subiecte legate de pescuitul crapului.
Vor fi sterse anunturile agresive sau obscene.

Moderatori: mihai florescu, ticu, danr, PIRVU RICHARD, maiden, tudor oprescu, Tilea Gabriel

Cum caracterizati modificarile aduse Legii pescuitului?

Negativ
32
91%
Pozitiv
3
9%

Voturi totale: 35

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 28 Iul 2004 16:34

La ce este necesara o lege, chiar si una buna, daca nu se va aplica niciodata. Ati fost martorii unei astfel de "scene" , cand se aplica vreo lege ( mai ales pe malul unei ape ) ?
Eu nu ! Ba pot spune ca poti face ce vrei in functie de cat de "tare" esti.
Esti un simplu plugar braconezi cu o plasa, doua , niste curent un pic de gaz. Esti politist, consilier in primaria satului, invatator ... sau chiar preot, :evil: merge si niste dinamita iar pungile cu peste prins devin saci. Si tot asa pana ajungem la politicieni, afaceristi si alte fapturi de genul asta care pot bracona cu o intreaga "flota", :?: si unde credeti ca le palce mai mult sa activeze : Delta Dunarii. :cry: :cry: :cry: :cry:

Tankard
member

Mesaj de Tankard » 28 Iul 2004 16:46

Hai sa ne bagam picioarele, sa nu ne mai intereseze nimic, ca oricum nu se aplica. La noi, din pacate, legile nu sunt respectate dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa luptam pentru o lege buna. Daca te duci in Delta si reclami un act de braconaj, poate autoritatile se vor sesiza si vor aplica legea. Vor da 50 milioane amenda sau o pedeapsa mult mai dura daca schimbam legea. Daca pentru crima s-ar baga o amenda de 2000 de euro in loc de puscarie care crezi c-ar fi impactul social?

Danoc
junior member

Mesaj de Danoc » 28 Iul 2004 23:34

Clujul este si el alaturi!!!!
Vom face si aici liste cu semnaturi....
Astept sa trecem la fapte!!!

Vali
member

Legea pescuitului...

Mesaj de Vali » 29 Iul 2004 13:32

Eu pot sa va ajut cu strangerea de semnaturi la Galati.
Vali

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 29 Iul 2004 16:54

Am mai participat si la alte evenimente cu scop ecologic si stiu ce rezultat au :-( ( sunt un ecologist oarecum "fanatic" ).Asta nu inseamna ca nu sunt alaturi de aceasta initiativa. Daca pot sa va ajut cu ceva o fac cu placere ( sunt din Brasov ).

:idea: Vizitati site-ul :
www.rosiamontana.org

Un proiect monstruos, spijinit de un om monstruos.

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 04 Aug 2004 10:15

Din pacate acest forum, pe care il consider cea mai buna sursa outohtona de informatii in domeniul pescuitului la crap, este un forum "traditional" romanesc. De ce spun asta?
Pai cand am spus ca initiativele de genul asta nu au nici o sansa am fost criticat, cu toate ca o spuneam din experienta.
Acum subiectul pare inchis, cei multi care se agitau la inceput se retrag treptat, pana ce o sa ramana (daca o sa ramana) doar cei ce sunt receptivi la astfel de probleme si care sunt gata sa investeasca timp si chiar bani pentru o astfel de cauza.
De aceea spun ca este 100% romanesc, acest tip de comportament ne caracterizeaza. Din pacate asta este soarta oricarui proiect de genul asta din Romania.
Chiar si proiectele finantate de UE au aceeasi soarta, chiar mai rau:
-70% din fonduri sunt impartiti intre oficialitati locale sau centrale sub
forma de salarii, iar acestia participa la proiecte doar cu numele, nici nu stiu care este tema proiectului.
-20% din fonduri sunt reprezentate de bani luati de diferiti profesori univ.
care nu fac decat sa "dea" din gura.
-10% pentru mediatizarea proiectului.
Si nu este singurul caz pe care il cunosc, cam toate proiectele au o soarta asemanatoare.
Ceva concret nu se face si nu se va face prea curand.
Acesta este un caz real, daca vreti si numele proiectului sau alte detalii, vi le trimit pe "privat".
Cum am mai spus, nu aven nevoie de legi pentru a le flutura in fata comisiilor de mediu ale UE, avem nevoie de oameni constienti de realitatea in care traim, care sa respecte hotararile legilor nu de frica unor pedepse, ci ca urmare a convingeri ca fac ceea ce este necesar.
Eu astept ca macar pescarii de forum, care au acces la informatii (internet) si cunosc adevaratele propleme ale sportului pe care il practica, sa treaca de la vorbe la fapte.

Sper ca initialtiva nu a murit.

P.S.
Eu sunt ipocritul care a criticat gestul persoanei de la topicul "Giga Chiorul".
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=751

Iliuta Goean
maniac

Mesaj de Iliuta Goean » 04 Aug 2004 10:50

hai ca-mi place ce a iesit aici,
cristi, nu am sarit pana acum pt ca am fost la mare,
oricum am discutat cu tankard inainte de a pleca si am stabilit ca imediat ce ma intorc incepem ceva miscare.

concret:
cine se inscrie pt grupul celor 10?
eu sunt unul mai tb 9

@patabum
eu cred ca se va implica, poate ai vazut ultimul exemplu de "forta populara"
bivolaru a devenit brusc din "dezaxat sexual" in "dl bivolaru" dupa ce a scos in strada suficienti simpatizanti cat sa inconjoare casa poporului (prin exterior:-))

cred ca pescarii pot umple si curtea daca vor.
Nu face ce nu-ti place!

RazvanV
veteran

Mesaj de RazvanV » 04 Aug 2004 10:56

Ma bucur ca vad ceva activitate pe topic.
Puteti conta pe sprijinul meu.
Sunt gata de a trece de la vorbe la fapte. :lol:

Ioan S.
member

Mesaj de Ioan S. » 04 Aug 2004 14:27

M-am abtinut sa postez la acest topic, pina acum.
Ma abtin, in continuare, sa votez sondajul.

Sunt impotriva braconajului, dar in acest caz nu stiu care o fi ratiunea legiuitorului.
Inclin sa cred ca se pregateste o ofensiva impotriva braconajului, dar se evita aglomerarea inchisorilor, care ar insemna cresterea cheltuielilor de la buget. Pedepsit numai cu amenzi, actul de braconaj poate deveni o sursa pentru buget, care in cele din urma sa finanteze paza piscicola.

Poate ca sunt prea optimist pentru Romania. Dar inca sper ca vom intra in normalitate (si civilizatie) in acest deceniu.

danr
Site Admin

Mesaj de danr » 04 Aug 2004 14:40

deci braconajul se putea sanctiona cu amenda si inainte

Scrie răspuns