Din pacate acest forum, pe care il consider cea mai buna sursa outohtona de informatii in domeniul pescuitului la crap, este un forum "traditional" romanesc. De ce spun asta?
Pai cand am spus ca initiativele de genul asta nu au nici o sansa am fost criticat, cu toate ca o spuneam din experienta.
Acum subiectul pare inchis, cei multi care se agitau la inceput se retrag treptat, pana ce o sa ramana (daca o sa ramana) doar cei ce sunt receptivi la astfel de probleme si care sunt gata sa investeasca timp si chiar bani pentru o astfel de cauza.
De aceea spun ca este 100% romanesc, acest tip de comportament ne caracterizeaza. Din pacate asta este soarta oricarui proiect de genul asta din Romania.
Chiar si proiectele finantate de UE au aceeasi soarta, chiar mai rau:
-70% din fonduri sunt impartiti intre oficialitati locale sau centrale sub
forma de salarii, iar acestia participa la proiecte doar cu numele, nici nu stiu care este tema proiectului.
-20% din fonduri sunt reprezentate de bani luati de diferiti profesori univ.
care nu fac decat sa "dea" din gura.
-10% pentru mediatizarea proiectului.
Si nu este singurul caz pe care il cunosc, cam toate proiectele au o soarta asemanatoare.
Ceva concret nu se face si nu se va face prea curand.
Acesta este un caz real, daca vreti si numele proiectului sau alte detalii, vi le trimit pe "privat".
Cum am mai spus, nu aven nevoie de legi pentru a le flutura in fata comisiilor de mediu ale UE, avem nevoie de oameni constienti de realitatea in care traim, care sa respecte hotararile legilor nu de frica unor pedepse, ci ca urmare a convingeri ca fac ceea ce este necesar.
Eu astept ca macar pescarii de forum, care au acces la informatii (internet) si cunosc adevaratele propleme ale
sportului pe care il practica, sa treaca de la vorbe la fapte.
Sper ca initialtiva nu a murit.
P.S.
Eu sunt ipocritul care a criticat gestul persoanei de la topicul "Giga Chiorul".
http://www.crap.ro/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=751