Ghidul de utilizare al nadelor Van Den Eynde

DE CE AMESTECAM NADELE?

Ghidul de utilizare al nadelor Van Den Eynde

Oriunde pescuiti si in orice tip de apa cautati pestii, veti ajunge la concluzia ca intotdeauna conditiile se schimba, iar acel peste, oricare ar fi specia din care face parte, isi schimba mereu comportamentul. Tocmai din acest motiv este foarte important ca fiecare pescar sa incerce sa citeasca aceste schimbari pentru a-si putea adapta tactica in consecinta.
Cat de puternic este curentul apei astazi ? Pestele pe care doresc sa-l prind va sta la suprafata, intre ape sau in apropierea fundului acesteia ? Ce specii doresc sa prind ? Acestea sunt doar cateva din intrebarile pe care fiecare pescar ar trebui sa si le puna inaintea inceperii oricarei partide de pescuit. Aceste detalii stabilesc tactica necesara dar determina si ce tip si cata nada trebuie folosita. De exemplu : pentru o apa cu un curent puternic si/sau specii de pesti care se hranesc in apropierea fundului va fi necesara utilizarea de nade mai grele si mai lipicioase decat pentru o apa statatoare si/sau pesti care se hranesc in apropierea suprafetei apei. Aceste lucruri suna foarte logic, si chiar sunt, insa cateodata veti descoperi ca lucrurile sunt ceva mai complicate.
Acest ghid de utilizare a nadelor va va fi de mare ajutor. Va vom explica diferitele caracteristici ale nadelor si modalitatile recomandate de utilizare. Acest ghid va ajuta multi pescari sa depaseasca anumite probleme pe care le au in ceea ce priveste amestecarea corecta a nadelor, ajutandu-i sa aiba capturi mai multe si mai mari.

CUM AMESTECAM NADELE?

Pentru a pregati o nada in mod corect, veti avea nevoie de doua lucruri: un recipient rotund pentru amestecare si un burete pentru umectare. De ce un recipient rotund si nu alta forma ? Pentru simplul motiv ca nu are colturi, si astfel reduceti posibilitatile de a va ramane nada neumectata. Un burete este de asemenea important pentru ca absoarbe de fiecare data aceeasi cantitate de apa necesara umectarii nadei.
Cel mai bine se amesteca si se umezesc nadele in trei timpi. Pentru inceput se pune apa pana cand nada are consistenta finala dorita. Dupa adaugarea apei si amestecarea nadei, este recomandat sa lasati compozitia sa absoarba apa timp de zece minute. Aceasta perioada de timp se poate folosi pentru desfacerea sculelor de pescuit. Dupa aceste zece minute veti observa ca apa a fost absorbita de ingredientele nadei, iar amestecul pare uscat acum. Se va repeta procedura de adaugare a apei pana cand, din nou nada va parea terminata. Din nou se lasa nada pentru zece minute. La fel veti observa ca nada pare uscata, insa nu chiar ca prima data. Pentru a treia oara va trebui sa repetati procedeul, cu mentiunea ca dupa acest pas veti avea nada perfect umezita. Ingredientele au absorbit apa, iar nada nu se va mai usca.
Pasii descrisi mai sus sunt foarte importanti si trebuiesc urmati intocmai. Cand adaugati prea multa apa, sau chiar toata apa dintr-odata, ingredientele nu vor lucra asa cum trebuie, riscand sa pierdeti foarte mult din calitatea lor, deci fiti foarte atenti!
Cateodata, dupa ce ati terminat prepararea nadei, veti vedea niste cocoloase in ea. Acestea sunt pur si simplu parti mai umede ale nadei. Pentru a scapa de ele, si pentru a fi siguri ca nada este umezita uniform, cea mai sigura varianta este aceea de a o sita. Astfel, veti avea o nada perfecta.
Cea mai buna perioada de a amesteca si umezi nada este aproximativ cu o ora inaintea inceperii propriu-zise a partidei de pescuit.

CARP ACADEMY

Sub acest nume, Van den Eynde a dezvoltat o serie de produse destinate pescarilor de crap care-si confectioneaza singuri boilies-urile. Aceste produse pot fi folosite in combinatie cu toate mixurile de boilies Van den Eynde sau cu orice mix pus la punct de pescar. Seria consta din:

AROME LICHIDE CARP ACADEMY
Aceste arome vin in recipienti de 60 ml, iar aromele disponibile: STRAWBERRY (capsuni), TUTTI FRUTTI, BANANA (banane), PISTACHE (fistic), SCOPEX si COCKTAIL.

STIMULATORI DE APETIT CARP ACADEMY
Acesti stimulatori de apetit vin in recipienti de 100 g si sunt toti indulciti. Aromele disponibile: LACTO, STRAWBERRY (capsuni), COCONUT (nuca de cocos), VANILLE (vanilie), AMANDEL (migdale) si TUTTI FRUTTI.

CARP ACADEMY COLOR CONCENTRAT
Este o serie de coloranti pentru boilies, de o calitate exceptionala, care pot fi fierti.

AMINOZUREN
Este o serie de aminoacizi foarte concentrati, destinati maririi atractivitatii nadelor. Variantele sunt: NATUREL (natural), LACTO, STRAWBERRY (capsuni) si VANILLE (vanilie), modalitatea de prezentare fiind cutii de 90 g.

BOILIEMIX
Unii pescari de crap prefera sa-si pregateasca singuri boilies-urile dupa propriile retete. Pentru a veni in ajutorul lor, Van den Eynde propune o gama completa care va acoperi necesitatile oricui. Variantele sunt: 50/50, NEUTRAL (natural), KEMP (canepa, culoare galbena), ARACHIDE (arahide, culoare rosie), FRUIT (fructe, portocaliu), FISH (peste), KRUIDEN (ierburi, verde) si STRAWBERRY (capsuni, rosu), ROBIN RED, BIRDFOOD

CARP PELLETS
Toate ingredientele continute de gama CARP PELETS au fost preparate special pentru a oferi o nutritie echilibrata pentru crap si alte specii de apa dulce. Aceasta gama de produse a fost dezvoltata in stransa colaborare cu specialisti recunoscuti in domeniul acvaculturii, precum si experti in domeniul nutritiei si ingrijirii pestilor reprezentand o asigurare a faptului ca toate produsele din aceasta gama sunt corect echilibrate in ceea ce priveste continutul de uleiuri si proteine, fiind 100% naturale si complet lipsite de coloranti sau conservanti care ar putea dauna sanatatii.
CARP STIMM este stimulator de apetit, dezvoltat de acvacultori renumiti, pentru a asigura declansarea comportamentului de hranire si are un efect dovedit de excitare a apetitului pestilor, continand betaina, substanta ce se regaseste in melasa de sfecla de zahar, si amino acizi. Acest aditiv unic are actiune sinergica, optimizand consumul de hrana si conferind un comportament de hranire mai activ si prelungit.
Produsele din gama SUPER CARP ajuta pescarul de crap in incercarea sa de a prinde pesti cat mai mari, dar ii fac si acestuia bine oferindu-i o sursa de hrana valoroasa si echilibrata. Se pot folosi atat ca nada cat si ca momeala, devenind in scurt timp extrem de populare. Se poate spune ca fac legatura dintre pescarii de stationar pe de o parte si pescarii de crap pe de alta parte. Ambele categorii folosesc pelete. Peletele Van den Eynde sunt disponibile in pungi de 800 g, existand doua dimensiuni: 3 mm si 8 mm. Variantele sunt STRAWBERRY (capsuni) si FISHMEAL (faina de peste).

ADITIVI

De cand exista nade, pescarii cauta prafuri si/sau lichide care adaugate nadelor sa creasca atractivitatea acestora. A spune care este cel mai bun aditiv este o discutie fara sfarsit. In primul rand depinde de conditiile in care pescuiti, in al doilea rand de preferintele personale dar are legatura si cu un termen extrem de important in sportul nostru: INCREDEREA. Datorita faptului ca exista o cerere foarte mare pentru acest tip de produse, Van den Eynde a creat o serie completa de aditivi, care fac fata oricarei situatii cu care se poate confrunta un pescar.
In primul rand, exista o serie de aditivi praf, care va sunt oferiti in pungi de 200 sau 250 g. Ca regula, puteti folosi o punga de aditiv pentru marirea atractivitatii a 5-6 kg de nada, dar unii pescari prefera sa foloseasca la o cantitate mai mica de nada, pentru marirea concentratiei aditivului. Fac parte din serie: BRASEM, BRASEM TOUCH, BRASEM WIT, BRASEM EXOTIC, VANILLE (vanilie), ROTAUGEN (babusca), STRAWBERRY (capsuni), TUTTI FRUTTI, BIG FISH (pesti mari), STERANIJS (seminte de anason), KURKUMA (curry), VENKEL, CORIANDER (coriandru), FENUGREC si BLOEDMEEL (faina de sange). Cum am mai spus, intotdeauna pescarii vor avea preferintele lor, dar ca regula generala, se poate spune ca BRASEM si alti aditivi dulci sau cu aroma de fructe sunt destinati crapilor sau platicilor, in timp ce aditivii produsi din diferite seminte ori ierburi sunt creati pentru babusti.
In al doilea rand exista gama de aditivi lichizi LIQUID AROMA. Acestia va sunt oferiti in flacoane de 500 ml si sunt toti aditivi dulci. Sunt foarte populari. De asemenea, ca regula puteti folosi un flacon pentru 6-8 kg de nada, cu toate ca sunt pescari care prefera sa-i foloseasca mai concentrati.
Pentru a fi siguri ca aditivul va fi repartizat uniform in nada dumneavoastra este recomandat ca sa-l diluati in apa de inmuiere.

MAGIC COLOR
De cand exista nadele, pescarii au testat diferite culori ale acestora pentru a se putea adapta cat mai bine diferitelor situatii cu care s-ar putea intalni, fiind nu de putine ori o preferinta personala alegerea culorii. Cum am mai scris, cateodata pestii au un comportament temator cand e vorba de a se hrani dintr-o nada de culoare deschisa care-i face mai usor de observat pentru rapitori, concluzia logica fiind ca intr-o apa limpede cu o nada de culoare inchisa veti avea rezultate mai bune. Pe de alta parte, iar regula asta este valabila in special pentru platica si crap, anumite specii prefera nadele mai deschise la culoare. De asemenea exista diferite obiceiuri care se aplica doar anumitor ape, mai ales celor care sunt mai intens pescuite, necesitand o adaptare in plus din partea pescarului. Seria MAGIC COLOR acopera toate aceste situatii, existand in variantele NEGRU, GALBEN; MARO, ROSU si ALB.

MAGIC SPRAY
Am scris mai sus ca pescarii sunt intr-o continua cautare de aditivi pentru nade, iar o mare parte dintre ei iau in calcul si marirea atractivitatii momelii pe care o folosesc. La urma-urmei, momeala trebuie sa fie pe placul pestelui. In ultimii ani, pescarii au gasit diferite metode de crestere a atractivitatii momelii, cea mai simpla dintre acestea fiind pulverizarea de aditivi lichizi mai concentrati decat cei utilizati pentru nade. Multi pescari s-au convins de proprietatile gamei MAGIC SPRAY neconcepand sa nu le aiba la indemana cand pleaca la pescuit. Seria va este oferita in flacoane spray de 75 ml si in urmatoarele variante: BRASEM (platica), VOORN (babusca), KARPER (crap) si BIG FISH (pesti mari).

MADENPOEDERS
Traducerea acestui cuvant inseamna pudre pentru viermi. Cum mai mult ca sigur ati observat, viermii pot avea un miros foarte neplacut, mai ales vara. Van den Eynde a creat doua prafuri care va ajuta sa scapati de aceste probleme. Acestea sunt MADENREINIGER (pudra de curatat viermi), care va este oferit in pungi de 500 g si MADENMIX (pudra pentru viermi), in pungi de 250 g. Pentru a pregati viermii de folosire, este recomandat sa-i lasati pentru inceput sa treaca printr-o sita cu ochiuri de 3-4 mm, pentru a-i separa de cei morti. Daca viermii sunt conservati in rumegus, necesita o a doua sitare, de data asta pentru a scapa de rumegus: se pun viermii pe o sita aflata in miscare atunci cand viermii ajung pe ea. Astfel, rumegusul va trece, in timp ce viermii vor ramane pe sita. Procesul nu va ia mai mult de cateva secunde. Urmatorul pas este acoperirea viermilor cu MADENREINIGER, lasandu-i pentru o perioada pentru a se curata. 15, pana la 30 minute vor fi de ajuns. Va trebui sa eliminati MADENREINIGER la fel cum ati procedat cu rumegusul mai sus, si aveti viermi curati. Ce mai aveti de facut este sa puneti MADENMIX peste viermii curati. Aceasta pudra va preveni umezirea (practic transpirarea) viermilor, dandu-le in acelasi timp o aroma placuta. MADENBINDER
In mod special in sudul si estul Europei exista o cerere mare pentru produse de lipit viermi. Aceasta este o pudra destinata lipirii de viermi, pentru conditiile in care doriti sa naditi cu bulgari de viermi. MADENBINDER in traducere inseamna tocmai LIPICI PENTRU VIERMI

NADE

BASIC MIX
Oriunde pescuiti si in orice tip de apa cautati pestii, veti ajunge la concluzia ca intotdeauna conditiile se schimba, iar acel peste, oricare ar fi specia din care face parte, isi schimba mereu comportamentul. Tocmai din acest motiv este foarte important ca fiecare pescar sa incerce sa citeasca aceste schimbari pentru a-si putea adapta tactica in consecinta. In acest scop, cand Marcel Van Den Eynde de 3X CAMPION MONDIAL a conceput seria BASIC MIX a avut in vedere crearea unei serii de nade complexe, de calitate, la un pret accesibil tuturor.
Seria de nade a fost testata o perioada de mai multi ani inaintea lansarii pe piata. Nadele sunt gata de utilizare de la desfacerea ambalajului datorita faptului ca deja contin aditivii necesari, nemaifiind necesara decat adaugarea apei. Cantitatea de 2,5 kg in care sunt ambalate reprezinta cantitatea suficienta de nada necesara unei partide de pescuit.
CRAP Nada cu granulatie mare, grea, destinata pestilor mari. Se preteaza pentru pescuitul crapului, de-a lungul intregului an. Aroma puternica de Tutti Frutti.
FEEDER FOND Nada conceputa pentru pescuitul cu cosulete. Aroma intensa de ciocolata atrage pestii de la distanta mare. Se preteaza pescuitului pe rau, fiind excelenta pentru scobar, crap sau platica.
FEEDER ALLROUND pentru pescuitul cu cosulete, find colanta, insa desfacandu-se pe fundul apei. Se poate folosi de-a lungul intregului sezon de pescuit, avand o placuta aroma de fructe.
BRASEM Destinata pescuitului platicii, aceasta nada se desface repede facand un atragator nor de culoare galbena. Are o granulatie medie, si o aroma placuta de caramel.
ETANG Conceputa pentru pescuitul pe balti, aceasta nada cu granulatie medie � fina mentine pestii pe locul nadit o perioada lunga de timp, fara a-i satura.
SURFACE Deosebit de activa intre ape, aceasta nada face un nor foarte atractiv fiind ideala pentru pescuitul obletilor.
ROACH Babusca apreciaza foarte mult acest amestec bogat in canepa, de culoare inchisa, cu o aroma de coriandru si anason

SERIA BOB NUDD 4XCAMPION MONDIAL
Bob Nudd este probabil cel mai cunoscut pescar din lume. A facut parte mult timp din echipa nationala a Angliei, cu care a castigat mai multe campionate mondiale, individual urcand pe cea mai inalta treapta a podiumului mondial de nu mai putin de patru ori. Cand Bob a facut parte din echipa nationala, din cauza contractelor de sponsorizare trebuia sa pescuiasca cu alte tipuri de nade. In rest, Bob Nudd a avut o relatie extrem de lunga si fructuoasa cu Van den Eynde, pentru care a si creat aceasta serie completa de nade, dupa ce a castigat al treilea titlu mondial al sau. Aceste nade sunt foarte simple fiind create in ideea ca alegerea sa fie foarte usoara. Astfel, nadele care compun aceasta serie sunt: RIVER (RAU), LAKE (BALTA), CANAL, SURFACE (SUPRAFATA), HI PRO si ACTIVE FEEDER, astfel ca oricare ar fi conditiile de pescuit veti gasi o nada potrivita.

SUPER CARP GROUNTBAIT FISHMEAL& STRAWBERRY
Aceasta este cea mai avansata nada conceputa vreodata pentru crap. Proprietatea sa de a se dizolva treptat si actiunea sa imediata si prelungita pe fundul apei pot atrage chiar si pe cei mai timizi cautatori de hrana catre nada din carligul dumneavoastra. Se preteaza foarte bine pentru folosirea impreuna cu momeala dumneavoastra favorita Van Den Eynde pentru carlig.
SUPER CARP este o sursa bogata de proteine de origine vegetala 60% din alimentatia naturala a crapului, folosind doar componente de inalta calitate care pot fi transpuse in pelete cu usurinta. Continutul a fost reglat cu precizie pentru a se potrivi cu metabolismul tuturor speciilor de crap. SUPER CARP a fost conceput pentru apele din Marea Britanie si este usor de preparat si foarte eficient.

Despre gama de produse SUPER CARP
Toate ingredientele din nadele SUPER CARP au fost formulate special pentru a oferi o nutritie echilibrata pentru crap si alte specii de apa dulce. Aceasta gama de produse a fost dezvoltata in stransa colaborare cu persoane recunoscute in domeniul acvaculturii, precum si experti in domeniul nutritiei si ingrijirii pestilor � reprezentand o asigurare asupra faptului ca toate produsele din aceasta gama sunt corect echilibrate in continutul de uleiuri si proteine, fiind 100% naturale si complet lipsite de coloranti sau conservanti care ar putea dauna sanatatii.
CARP STIMM este stimulator de apetit, dezvoltat de acvacultori renumiti, pentru a asigura declansarea comportamentului de hranire si are un efect dovedit de excitare a apetitului pestilor, continand betaina, substanta ce se regaseste in melasa de sfecla de zahar, si amino acizi. Acest aditiv unic are actiune sinergica, optimizand consumul de hrana si conferind un comportament de hranire mai activ si prelungit.
Produsele din gama SUPER CARP ajuta pescarul de crap in incercarea sa de a prinde pesti cat mai mari, dar ii fac si acestuia bine oferindu-i o sursa de hrana valoroasa si echilibrata.

HI PRO CARP GEEL
Este o nada foarte bogata din punct de vedere nutritiv, fiind excelenta pentru caras sau crap. Si platica sau linul apreciaza aceasta nada. Nu este o nada prea colanta, in ciuda continutului nutritiv. In din ce in ce mai multe tari, carasii si crapii devin pesti foarte comuni, iar aceste specii necesita astfel de nade.

HI PRO CARP ROOD
Exact aceeasi nada ca si HI PRO CARP GEEL, dar de culoare rosie. Pe anumite ape, culoare rosie este foarte apreciata de pesti.

SUPER CARP WIT
O alta nada care a fost in mod special dezvoltata pentru pescuitul la caras sau crap. Ca si caracteristici, se apropie de gama de nade HI PRO CARP, deci este foarte bogata in proteine. Are o culoare foarte deschisa.

CARPANO
De asemenea o nada destinata crapului, dar de aceasta data intr-un alt fel. Are o textura foarte fina, iar amestecul este foarte colant. Isi arata adevarata valoare cand vreti sa selectati crapul dintre alte specii prezente. CARPANO se preteaza si utilizarii ca momeala, fiind extrem de usoara realizarea unei paste care sa tina bine pe carlig

EXPANDA GOLD
Un amestec bogat de praf expandabil bine rasnit si pelete cu continut mare de betaina, amestecate cu ingrediente esentiale pentru a produce o nada cu valoare nutritiva medie care emana semnale de hranire care pornesc de la pelete si se raspandesc in intreaga apa.
– Compus din faina de pelete de cea mai buna calitate
– Emite puternice semnale de hranire prin intermediul peletelor
– Perfect pentru folosirea impreuna cu orice momeli de carlig tip pelete
Amestecat in forma uscata si nu foarte presat in dispozitivul de hranire, astfel incat sa formeze un nor atractiv, EXPANDA GOLD atrage pestii catre zona de hranire fara a-i suprasatura. Folosit impreuna cu un momitor cu fundul deschis este nada perfecta pentru toate speciile in combinatie cu orice momeala pentru carlig.
Daca este amestecat in asa fel incat sa capete o consistenta mai ferma EXPANDA GOLD poate fi folosit impreuna cu pelete (nu foarte multe) care se pun in amestec pentru a tine pestii in apropiere de fundul apei. EXPANDA GOLD in amestec 50/50 cu COMPLETE CARP FOOD SOURCE, sub forma de bilute, poate fi folosita pentru ape mai bogat populate, oferind o zona de hranire cu valoare nutritiva ridicata pentru a mentine in acea zona pestii timp mai indelungat.

SUPERFEED
Este o nada perfecta multifunctionala pentru toate apele unde se gaseste platica, babusca, crapul sau linul. De fapt aceasta atrage aproape toate speciile de peste de apa dulce. Este usor de preparat, rezultatul final fiind o nada cu o textura moale si pufoasa. Special creata de Marcel Van den Eynde si bogata in proteine Superfeed Red contine toate ingredientele necesare pentru a putea fi folosita direct din punga, simpla.
SUPERFEED RED este o nada versatila si se amesteca bine cu alte produse. Aceasta permite adaptarea nadei pentru diverse situatii si conditii ale apei, in special in cazul pescuitului la match.

METHOD MIX
Experienta lui Marcel Van den Eynde in realizarea nadelor este fara egal in lumea pescuitului stationar din ziua de azi. Aceasta nada a fost special conceputa pentru apele din Anglia, pentru pescuitul cu cosulet momitor culisant.

CATCH
Aceasta nada a fost creata initial pentru piata sud-europeana, unde pescuitul se practica mai mult la pluta. Este destul de colanta pentru a putea fi lansata cu prastia si va forma un nor atractiv, care este pe placul multor specii de pesti, cum ar fi crap, caras, lin, platica, dar si babusca. Este nada perfecta pentru a face pestii sa urce in straturile de apa, cand conditiile cer acest lucru

PELLET FEED
Este o nada pe baza de faina de pelete de cea mai buna calitate, ideala pentru pescuitul pestilor de talie mare.

BIG FISH
Este o nada excelenta, cu un succes deosebit in toata Europa, atunci cand scopul este capturarea de pesti mari, la fel cum numele sau zice, pentru platica, lin, caras sau crap. Nada universala, nu foarte grea, nici lipicioasa, contine si particule mai mari in ideea cresterii valorii nutritive. Totul pentru atragerea pestilor mari. Aceasta nada a fost conceputa de fostul campion european Luc Vercamman, care a facut parte multi ani din echipa nationala a Belgiei. Este o nada relativ noua din gama noastra, dar are deja un succes remarcabil.

GOLD PRO
Fara indoiala, figura emblematica in pescuitul de competitie european, Marcel Van den Eynde, cu ale sale 25 de participari la campionate mondiale la activ pentru Belgia si fost Campion Mondial individual a ajutat echipa tarii sale sa castige de doua ori Medalia de Aur. In Belgia si Olanda, pescarii trebuie sa prinda platica pentru a castiga. Cu multi ani in urma Marcel a descoperit secretul atragerii si prinderii platicii, secret de care s-a folosit mai bine de treizeci de ani pentru a castiga. Acest amestec exact pe care Marcel l-a folosit pentru pescuit va este astazi disponibil ca fiind: GOLD PRO for Bream. Pentru toate tipurile de apa unde este platica (mare sau mica) Gold Pro Bream este amestecul de baza perfect. Nada este bogata in ingrediente cunoscute de Marcel si probate in atragerea si nadirea bancurilor de platica. Aceasta nada pufoasa si cu miros dulce poate fi folosita pe rauri, canale dar si ape statatoare. De asemenea, contine deja ingredientul secret pentru platica a lui Marcel, dar mai poate fi adaugat aditiv.

SUPER ROACH
Toate ingredientele din nada SUPER ROACH au fost special create pentru a atrage si stimula babusca de toate marimile. Multifunctionalitatea sa permite pescarului sa obtina un amestec perfect, care trebuie sa contina si mici particule din momeala de carlig (cum ar fi canepa sau altele). Excelenta pentru nadirea regulata cu bulgari mici si moi de nada. Poate fi folosita cu toata increderea in orice fel de apa, fie ea curgatoare sau statatoare. SUPER ROACH este de asemenea disponibila si de culoare neagra pentru folosirea in ape limpezi sau in conditii dificile de pescuit, cand babusca poate fi sperioasa.

SUPERMATCH
Nada SUPERMATCH este fina, inchisa la culoare si nu satura pestii. Produce un nor mai mult sau mai putin intens, in functie de modalitatea in care este preparata. Are cele mai bune rezultate intr-o apa de pana la 1,5 m adancime. Pentru adaptarea la conditiile specifice de pescuit este recomandat sa o amestecati cu alte produse Van den Eynde, in functie de necesitati, cum ar fi canepa zdrobita, gainat de porumbel sau o alta nada mai colanta pentru adancimi mai mari.

SUPERCUP
Aceasta este una dintre cele mai populare tipuri de nada din toata seria care va este propusa. La fel este un amestec usor, dar nu chiar ca SPECIAAL WEDSTRIJD. Folosita in mod corect, este o nada ideala pentru pescuitul in ape care nu sunt foarte adanci ori au un curent lent. Poate fi folosita foarte bine in combinatie cu orice tip de momeala ca pinky, viermi, casteri sau larve de namol. Cand folositi larve de namol este recomandat sa adaugati putin pamant umed de tipul DAMP LEAM, pentru a fi ingreuna nada si a fi siguri ca larvele vor ajunge in apropierea fundului apei. SUPERCUP este o nada fina si se preteaza pentru pescuitul la babusca sau platica. Se foloseste cu succes in amestec cu nade ca BEET, KAASTAR sau SECRET
EXPO
Intotdeauna a existat o cerere mare pentru nade rosii, iar EXPO este una foarte populara. In afara culorii rosii, caracteristicile sunt similare in foarte mare masura cu cele ale nadei SECRET. In tari precum Anglia, EXPO este una dintre cele mai populare nade, fiind foarte bine vanduta pentru platica, lin sau crap.

SPECIAAL
Este cea mai usoara nada din toata seria A fost conceputa special pentru atragerea pestilor mici care se hranesc in starturile superioare ale apei. Folosita corect, va forma un nor atractiv care atrage pestii in zona nadita. Este recomandata folosirea in acest fel pentru pescuitul obletelui. Este foarte importanta nadirea constanta cu bulgari mici pentru a crea un nor constant in care pestii sa intre cu incredere. Aveti grija ca de fiecare data cand naditi sa adaugati putina momeala vie (fouillies sau pinky), insa nu exagerati. Pestii mici sunt foarte usor de saturat. SPECIAAL are o alta utilitate importanta. Se poate folosi adesea pentru a convinge pestii sa intre mai repede pe locul nadit, mai ales daca conditiile de pescuit nu sunt cele mai bune ori daca trebuie sa asteptati mult timp pentru ca pestii sa-si faca simtita prezenta. Acesta se poate realiza prin adaugarea unui procent de 10-30%, in functie de conditiile de pescuit, in nada aleasa. Norul pe care il formeaza va atrage orice peste in zona dumneavoastra de pescuit, invingandu-le timiditatea initiala.

VIJVER ETANG
Nada galbena de balta ar fi traducerea denumirii acestei nade. Ideala pentru lacurile sau baltile unde exista populatii importante de platica sau crap. Spre deosebire de nadele destinate babustilor, acest amestec are mai putine ingrediente care lucreaza. Se va desface pe fundul apei, unde va astepta in special aceste specii mai mari. Este o nada care-si arata calitatile atunci cand sunt multi pesti de prins.

WORLD CHAMPION
Aceasta nada a fost creata in 1983, cand Marcel van den Eynde a facut parte din lotul national al Belgiei, care a castigat in acel an Campionatul mondial desfasurat in Olanda. Este destinata in principal babustilor, dar si platicile sunt atrase de ea. Este medie-grea, dar se desface foarte repede cand ajunge pe fundul apei. Daca conditiile o cer, se poate ingreuna folosind un procent de RECORD GOUD.

SECRET
Secret este o nada foarte grea, iar ingredientele sale au un miros dulce foarte puternic. Trebuie amestecata cu atentie pentru ca devine foarte lipicioasa, adaugand apa treptat, nu dintr-o data. Veti obtine o nada ideala pentru nadirea cu bulgari la distante mari. Este cea mai adaptabila si multifunctionala nada din gama Van den Eynde. SECRET poate fi folosita in mai multe combinatii si conditii, dar chiar si singura, este o nada care merge foarte bine in momitor sau cand nadim cu mana. Prin adaugarea altor produse Van den Eynde atat pentru a o ingreuna sau pentru a o usura, aceasta va excela in toate situatiile de pescuit. Insusi Marcel foloseste Secret ca ingredient de baza in aproape toate retetele sale.
Marele avantaj al folosirii nadei Secret este acela ca se va desface foarte incet odata cu ajungerea pe fund. Aceasta calitate impreuna cu continutul nutritiv foarte ridicat duce la atragerea pestelui si mentinerea lui in raza de actiune pentru un timp indelungat. Momentul potrivit pentru folosirea nadei SECRET este atunci cand ai nevoie de foarte multa nada pe fund si nu vrei sa nadesti din nou pentru mai mult timp dupa ce bulgarii initiali de nada au fost aruncati, ori in ape unde este importanta selectarea pestilor mai mari, acolo unde sunt foarte multi pesti mici. Platicile, linii sau crapii apreciaza si ei aceasta nada.

RIVER ACE
Este nada prin excelenta creata pentru apa curgatoare, fiind conceputa pentru a oferi pescarului o nada foarte atractiva. Aditivi puternici si ingrediente bogate in proteine sunt amestecate pentru a atrage dar si a mentine pestii in zona nadita. Se poate folosi atat pe cosuletul de momire cat si ca nada propriu-zisa daca pescuiti la pluta. Scobarul, mreana, platica dar si cleanul apreciaza aceasta nada.

KANAAL
Traducerea acestui cuvant este CANAL. Este una dintre cele mai vechi nade concepute de Marcel van den Eynde cu ocazia castigarii titlului individual de campion al Olandei in 1971. Cuvantul canal poate induce insa in eroare in ceea ce priveste aceasta nada pentru ca ea este foarte grea si colanta, destinata pescuitului in ape foarte adanci si curgatoare. Speciile pentru care a fost creata sunt scobarul mreana platica si babusca, dar nici crapii sau linii nu o refuza.

NATUUR
Fiind o nada destul de grea, aceasta este buna pentru ape adanci si bogate in peste. Este o nada excelenta, mai ales atunci cand este folosita nu foarte tare umezita, pentru nadirea pe rauri. Perfecta in amestec cu canepa. NATUUR este o nada multifunctionala si imbina perfect atat produsele usoare cat si produsele grele, facand-o un amestec de baza foarte bun.

KASTAAR
Traducerea literara a acestui cuvant este SPECIMEN, deci este evident faptul ca aceasta nada a fost creata pentru pescuitul pestilor mari. Pentru ca nu este foarte grea, se preteaza pescuitului in lacuri, cand speciile cautate sunt platica si/sau crapul. Cand planuiti sa folositi KASTAAR, dar descoperiti ca adancimea apei este mai mare decat cea prevazuta, ori curentul este puternic, este recomandat ca sa adaugati BEET sau chiar KANAAL pentru ingreunarea amestecului.

BEET
Aceasta este o alta nada lansata dupa o mare realizare: BEET BOUTETSEM este un club belgian de pescuit faimos, care a castigat Campionatul mondial de cluburi folosind aceasta nada. BEET este o nada relativ grea, dar nu foarte colanta si are o aroma placuta de ciocolata. Excelenta pentru platica si crap in ape adanci dar care nu au un curent foarte puternic. Pentru ingreunarea acestei nade este recomandat sa adaugati un procent de RECORD ZILVER. O alta reteta castigatoare este un amestec in parti egale de BEET si KASTAAR pentru pescuitul la platica si crap pe lacuri

ACTIVE FEEDER
Asa dupa cum probabil v-ati dat seama, este o nada destinata pescuitului cu feedere, cu cosulete de nadire. Este o nada completa si gata de folosire. Se poate folosi cu succes pe ape curgatoare si nu foarte adanci. Pentru a o ingreuna, adaugati SECRET. Pentru a o usura, adaugati SUPERCUP. Foarte buna pentru pescuitul platicii si a altor pesti de talie importanta.

DS FEEDER
DUTCH SPECIAL FEEDER este o nada creata de Jan Zekveld si Jan van Schendel, doi pescari olandezi de top, pentru pescuit cu feeder. In mod special in Olanda, acest tip de pescuit este extrem de popular, dar si in alte tari se pare ca pescuitul cu feedere castiga din ce in ce mai mult teren. Este o nada usoara si relativ colanta in acelasi timp. Trebuie sa fiti foarte atenti cand o preparati. Este foarte important sa nu umeziti mai mult decat trebuie aceasta nada. Ea absoarbe multa apa si s-ar putea sa fiti nevoit sa adaugati si a patra oara putina apa pentru completarea umezirii. Cand se pescuieste cu feederul, nada va fi transportata in locul ales de pescuit prin intermediul unui cosulet de nadire, denumit generic feeder. Cand pescuiti in ape putin adanci DS FEEDER trebuie sa explodeze din cosuletul de nadire la contactul cu suprafata apei. Aceasta o puteti obtine folosind nada relativ uscata, preparata doar cu putina apa. In schimb, daca pescuiti in ape mai adanci si/sau curgatoare, va trebui sa adaugati mai multa apa pentru ca nada sa fie mai lipicioasa pentru a sta in cosuletul de nadire pana atinge fundul apei. Speciile pentru care a fost creata aceasta nada sunt scobar mreana platica, linul sau crapul, dar nici babustile nu refuza o portie de DS FEEDER. Bineinteles ca se poate folosi si la pescuitul cu pluta culisanta sau cu varga ori rubeziana, dand rezultate bune la platica si crap in lacuri. Puteti ingreuna nada adaugand un procent de RECORD ZILVER.

BRX
Nada medie-grea, este excelenta pentru pescuitul cu cosulete naditoare in ape statatoare, fiind pe placul tuturor pestilor. Pentru a se prezenta in conditii cat mai bune este recomandabila inmuierea nadei cu cel putin 30 de minute inaintea inceperii efective a pescuitului.

VOORN
Tradus, cuvantul VOORN inseamna BABUSCA, iar aceasta nada a fost special dezvoltata pentru aceasta specie. Bineinteles ca va atrage si alte specii ca platica, linul sau crapul. Nu este foarte grea si are o culoare placuta maronie. Pentru ca aceasta nada contine numeroase particule care lucreaza pe verticala, babustile vor fi foarte repede atrase pe locul nadit. Cu toate ca nu demult a fost lansata pe piata, aceasta nada este una dintre cele mai bine vandute nade Van den Eynde.

VOORN ZWART
Exact ca si in cazul TURBO CARROYER, cererea foarte mare de nade de culoare inchisa a dus si la aparitia variantei negre a nadei VOORN, special conceputa pentru sezonul rece. Astfel am creat exact aceeasi nada ca si VOORN, insa de aceasta data de culoare neagra. Se pare ca peste tot in Europa apele devin din ce in ce mai curate, deci limpezi. Asta inseamna ca nadele de culoare inchisa vor deveni din ce in ce mai utilizate.

TURBO CARROYER
Philippe Carroyer este un alt pescar cunoscut in Belgia si nu numai. De asemenea, pentru o perioada lunga de timp a facut parte din echipa nationala a Belgiei, si o lunga perioada de timp colaborator Van den Eynde. In 1997 a ocupat locul doi la Campionatul mondial desfasurat la Zagreb, in Croatia. Philippe este cel care a conceput aceasta nada, care este una dintre cele mai vandute din toata gama. Este logic pentru ca e una dintre cele mai universale nade, putand fi folosita pentru diferite tipuri de ape. Aceasta nada este foarte buna pentru babusca si platica, dar poate atrage multe alte specii ca linul sau crapul. De multe ori se poate folosi singura. Pentru usurarea amestecului se poate adauga un procent de SUPERCUP si/sau SPECIAL WEDSTRJID, ori se poate ingreuna prin adaugarea de RECORD GOUD sau RECORD ZILVER.

TURBO ZWART
Are exact aceleasi caracteristici ca si TURBO CARROYER. Singura diferenta este culoarea. TURBO ZWART este de culoare neagra. Culoarea neagra este foarte importanta mai ales in lunile reci ale anului, cand apele devin foarte curate datorita faptului ca toate alegele mor. In aceste conditii, pestii devin foarte tematori sa intre pe un covor de nada de culoare deschisa pentru a nu deveni mai usor tinta rapitorilor.

RECORD GOUD
Scopul crearii acestei nade a fost pescuitul la babusca si platica pe raul Rhine. Cum acesta este un rau cu un curent sustinut, va imaginati ca acest amestec este foarte greu si destul de lipicios. Este o nada universala, care contine si particule mai mari. Un amestec foarte popular, care se preteaza pentru pescuitul pe majoritatea raurilor europene, dar si pe toate cursurile de apa care necesita ca nada dumneavoastra sa ajunga la fundul apei rapid. Cu toate ca a fost creata pentru babusca si platica, se preteaza si carasului, crapului sau linului.

RECORD ZILVER
Aceasta nada are aceleasi specificatii ca si RECORD GOUD, insa isi arata adevaratul potential atunci cand vreti cu adevarat sa selectati platicile si crapii. Cand conditiile cer o nada ceva mai usoara, puteti adauga un procent de BEET si/sau KASTAAR.

GROTE VOORN
Babusca mare este traducerea denumirii acestei nade, iar tocmai in aceasta idee a fost dezvoltata aceasta nada. Ideala cand este necesara capturarea pestilor mai mari. Acest amestec este putin mai greu si mai colant decat VOORN obisnuit, si are o culoare ceva mai deschisa. Este logic, daca va dati seama ca babustile cu cat cresc mai mari isi schimba comportamentul nutritiv, semanand mai mult cu modalitatea de hranire a platicilor. Este o nada foarte populara, in ciuda faptului ca nu este prezenta in gama noastra decat de putin timp.

VIJVER GEEL
Nada galbena de balta ar fi traducerea denumirii acestei nade. Ideala pentru lacurile sau baltile unde exista populatii importante de platica sau crap. Spre deosebire de nadele destinate babustilor, acest amestec are mai putine ingrediente care lucreaza. Se va desface pe fundul apei, unde va astepta in special aceste specii mai mari. Este o nada care-si arata calitatile atunci cand sunt multi pesti de prins.

Nadele Van Den Eynde pot fi cumparate de la Magazinul Online Totalfishing
www.totalfishing.ro

Fir intins !!!