By test

Porumbul

Porumbul. Nu cred ca exista pescar de crap care sa nu fi folosit porumbul ca momeala, cred ca este departe cea mai folosita momeala la toti crapii. De la porumbul in lapte luat direct de pe stiulete sau porumbul uscat, gaurit cu burghiul si bagat pe firul de par pana la retetele mai elaborate de …

Read more Porumbul

By test

Boilies – de ce?

Despre aparitia boiliesurilor puteti citi un articol foarte bun, scris de dl. Vlad Pavlovici, la rubrica de articole. Este clar cea mai selectiva momeala pentru exemplare mari, este cea mai mare inventie pentru pescuitul crapului mare. Dovada este ca cei mai mari crapi s-au prins cu aceasta momeala, sincer eu am fost destul de sceptic …

Read more Boilies – de ce?

By test

Cum au aparut boilies-urile ?

La inceputul anilor ’70, cele mai obisnuite nade folosite �n Marea Britanie de pescarii de crap erau coaja de p�ine, sunca presata � asa-numita “luncheon meat” � momelile naturale, ca viermii sau r�mele, si pastele speciale, cu arome de crenvursti si m�ncare pentru pisici! (Curioase nade, acestea din urma. Pentru confirmare, a se vedea excelentul …

Read more Cum au aparut boilies-urile ?

By test

Tiger Nuts – momeala minune

Tiger Nuts, “cypernus esculentus lativum” este in realitate un tubercul. Cultura acestei plante, originara din Egipt, este veche de peste 3000 de ani, arabii au introdus-o in Spania unde a inceput sa fie produsa in cantitati uriase. Numeroase produse deriva din aceasta aluna, ceea mai celebra fiind “Horchata de chufa”, o bautura racoritoare. Tiger Nuts …

Read more Tiger Nuts – momeala minune

By test

Pellete si pellete sferice

Dupa aparitia granulelor pt crap de acum 6-7 ani asistam la o veritabila explozie de pellete. Astazi exista numeroase variante pt fabricarea peletelor cum ar fi cele fabricate din subproduse cerealiere care au interesat imediat crapistii in detrimentul traditionalei grine, fiind diferite in ceea ce priveste modul de preparare, conservarea si transportul lor. Pelletele si …

Read more Pellete si pellete sferice

By test

Boilies de casa partea a II-a – Derivate din lapte

1. Caseina Caseina este proteina din lapte (fara zer) si principalul component al branzeturilor. Ultimele cercetari asupra derivatelor din lapte indica faptul ca digerarea caseinelor este foarte lenta, la nivel de alimentatie umana se recomanda inlocuirea caseinelor cu caseinate din lapte sau proteine din zer. O digerare lenta duce la o senzatie de satietate si …

Read more Boilies de casa partea a II-a – Derivate din lapte

By test

Bulgari de porumb

Bulgari de porumb La prima mea participare la cupa romaniei la crap am vrut sa nadesc foarte mult cu porumb, era perioada cand se prindeau multi cteno. Fiind vorba de un concurs nu putem folosi vaporas teleghidat sau sa intru in apa ci trebuia ca nadirea sa se faca de pe mal, daca picam pe …

Read more Bulgari de porumb