By test

Crap la protap

Ingrediente: 1 crap Mod de preparare: Crapul la protap se poate pregati numai in aer liber, ca si carnea la frigare. In marginea gropii se infige un par inclinat inspre jaratic in virful caruia se agata un cirlig (protap) care sa atirne chiar in mijlocul jaraticului. Un crap mai mare, de circa 3-4 kg, curatat …

Read more Crap la protap

By test

Peste rasol

Ingrediente: 1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, cca 100 g ceapa, 10 boabe piper, 2 cartofi de marime mijlocie, foaie de dafin, 2 linguri zeama de lamiie sau 200 ml vin alb sec (mai acrisor), sau 1-2 linguri otet, o lingurita cu virf sare pentru 1 l de apa. Mod de preparare: Pestele rasol se …

Read more Peste rasol

By test

Calcan fiert

1-1,5 kg calcan, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, sare, piper, foaie de dafin, otet, zeama de lamaie. Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul se inmoaie in apa fierbinte. Se pune la fiert apa cu sare, impreuna cu zarzavatul, boabe de piper si 1-2 foi de dafin. Cand clocoteste apa, se adauga o …

Read more Calcan fiert

By test

Raci fierti

12 raci, 1/2 l apa, 2 catei de usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin, patrunjel, ceapa Racii trebuie sa fie vii; se spala in mai multe ape si se scurg. In oala se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun vreo 2 catei de usturoi, o …

Read more Raci fierti

By test

Crap cu sos

1 crap mijlociu, sare, 1 kg rosii, 1 ceasca ulei, piper boabe, 3 linguri faina, 1 lingura otet, 1 lamaie, 1 foaie de dafin, 1 morcov Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care se trece prin malai sau faina …

Read more Crap cu sos

By test

Crap umplut

1 crap mare, 200 g ciuperci, verdeata tocata, 1 ceasca ulei, sare, piper macinat, o felie paine, 1 paharel vin alb, 1 ceapa, 1 telina Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara; se lasa sa stea asa …

Read more Crap umplut

By test

Pastravi prajiti

6 pastravi, 1 ceasca ulei, 1 lamaie, sare, 1 lingura faina, piper macinat Se curata pestele, dar nu se inlatura capul, ci doar urechile. Se sareaza si se pepereaza dupa gust, se trece fiecare peste prin faina si se prajeste in ulei incins. Se serveste cu garnitura de morcovi tineri si si stropiti cu zeama …

Read more Pastravi prajiti

By test

Scrumbie italiana

4 scrumbii proaspete, � l vin alb, 2 morcovi, 1 ceapa, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeata, 3 linguri de ulei Se curata pestele de solzii, , se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se lasa sa stea presarat cu sare 5 min. …

Read more Scrumbie italiana

By test

Scrumbie la cuptor

4 scrumbii, 1 lingura de unt, folie de aluminiu, cateva feliute de lamaie, sare Scrumbiile se curata si se golesc de intestine. Daca sunt sarate, se lasa cateva ore la desarat in apa calda, apoi se ung cu unt si se infasoara in folia de aluminiu, impreuna fiecare cu cate 2 feliute de lamaie. Se …

Read more Scrumbie la cuptor