By Dan Radulescu

Sufleu de peste

Ingrediente: 1 kg de peşte fiert (orice fel de peşte), 2 linguri făină, 50 g margarină, 250 ml lapte, 5 ouă, caşcaval ras, sare, piper. Mod de preparare: Se unge o formă �n care vom pune sufleul abundent cu margarină şi se aprinde cuptorul, să fie �ncălzit c�nd punem sufleul. Peştele se curăţă de piele …

Read more Sufleu de peste

By Dan Radulescu

Salata de icre

50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de lamiie, 4-5 linguri apa, o lingurita rasa mustar. Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel in punga timp indelungat. Icrele proaspete se pun intr-un castron, impreuna …

Read more Salata de icre

By Dan Radulescu

Saramura de peste

10-12 pesti mici de cca 150-200 g fiecare (biban,rosioara,caras etc), sare Curatati de intestine si branhii,insa nu si de solzi, se spala pestii, lasandu-i intregi. Se sterg bine la suprefeta cu un servet de hirtie. Intr-o tava de tabla nesmaltuita (mai veche), se pune un strat de sare cu grosimea de 2-3 mm si se …

Read more Saramura de peste

By Dan Radulescu

Pasta de peste

1 kg scrumbii sarate sau afumate, 150-200 g maioneza sau unt, o lingurita ceapa rasa fin, piper, mustar, zeama de lamiie. Pestele se desareaza in apa rece circa 8 ore sau de seara pina dimineata, apoi i se scoate pielea.Carnea, curatata de oase, se trece prin masina de tocat de 2-3 ori, iar pasta obtinuta …

Read more Pasta de peste

By Dan Radulescu

Salata de peste

1 kg peste, 250 g maioneza, o ceapa verde sau o lingurita de ceapa rasa.Maioneza:2 galbenusuri crude, un galbenus fiert, 500 ml untdelemn, lamiie, mustar, sare. Pestele (fara oase prea multe) se fierbe.Dupa ce se scoate de pe oase, carnea se taie in cubulete; se adauga ceapa verde, taiata marunt, impreuna cu frunzele verzi sau …

Read more Salata de peste

By Dan Radulescu

Aspic de peste

Pentru 1 kg aspic: 60�80 g gelatină, 2 l apă, 150 g zeama de peşte obţinută prin fierberea oaselor şi capetelor de peşte, 2�3 albuşuri, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g telină, o foaie de dafin, 100 ml vin, 20 ml coniac, 10 boabe piper, 2�3 fire tarhon, otet şi sare după gust. …

Read more Aspic de peste

By Dan Radulescu

Crap cu orez

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 400 g orez, 100 ml vin, 300 ml ulei, 1 l supa, 100 g unt, 500 g ardei gras, 1 kg rosii, sare, piper. Preparare: pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se scurge, se sareaza si se condimenteaza cu piper. Se asaza intr-o tava …

Read more Crap cu orez