By Dan Radulescu

Crap cu varza

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 4 kg varza acra (capatini), 250 ml ulei, 500 g rosii, 50 g pasta de tomate, sare, cimbru, piper dupa gust. Preparare: pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se scurge, se sareaza, apoi se prajeste intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei infierbintat. Varza se …

Read more Crap cu varza

By Dan Radulescu

Legume cu rasol de peste

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 500 g morcovi, 300 g ceapa, 1,500 kg cartofi, 300 g fasole verde fiarta, 300 g mazare fiarta, 200 g unt, 100 ml vin alb, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, foi de dafin, dupa gust. Preparare: pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala, se …

Read more Legume cu rasol de peste

By Dan Radulescu

Zeama de peste

600 g peşte curăţit, 2-3 cepe, 2-3 morcovi, 3 cartofi, leuştean, sare, borş de casă Preparare: peştele pregătit se acoperă cu 2-3 cm cu apă rece. C�nd �ncepe a fierbe, se �nlătură spuma şi se pune la un foc foarte mic. Peste 15-20 minute se adaugă cartofii, morcovii curăţiţi, spălaţi şi taiaţi felioare, ceapa mărunţită …

Read more Zeama de peste

By Dan Radulescu

Zacusca de peste

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 700 g ceapa, 500 g morcovi, 800 g castraveti murati, 100 g pasta de tomate, 150 g masline, 1 legatura patrunjel verde, 150 ml ulei, 100 ml vin, sare, piper, cimbru, foi de dafin, dupa gust. Preparare: pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala , …

Read more Zacusca de peste

By Dan Radulescu

Ciorba de peste

Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, stiuca sau peste de mare), morcov, pătrunjel, ţelină, o ceapă mare, 1-2 ardei graşi, 2 roşii de mărime mijlocie, borş, zeamă de lăm�ie, leuştean, untdelemn, sare. Mod de preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine, branhii, se taie �n bucăţi potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul se taie in bucatele …

Read more Ciorba de peste

By Dan Radulescu

Salata orientala cu peste

Pentru 10 portii: 1,500 kg peste sarat (afumat), 1 kg cartofi, 100 g ceapa, 150 g castraveti verzi, 150 g ardei gras, 1 legatura patrunjel, 500 g rosii, 2 oua, 50 ml ulei, 25 ml otet, 50 g masline, sare, piper. Preparare: Pestele se desareaza in apa rece, se fileteaza (dezoseaza) in lungime pe coloana …

Read more Salata orientala cu peste

By Dan Radulescu

Supa de raci

In: Retete culinare de peste Ingrediente: 2 tulpini de praz, 1 ceapa, 2 morcovi, 4 rosii, 500 gr. raci (de preferat de riu), 100 gr. orez, apa, ulei, sare, o foaie de dafin Mod de preparare Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Se separa carnea de restul carapacei. In alt …

Read more Supa de raci

By Dan Radulescu

Peste in crusta de sare

Ingrediente: O bucata de peste mare (de carne alba), sare grunjoasa 2 kg. Mod de preparare: Se curata pestele si se taie capul, se spala foarte bine dupa care se usuca foarte bine pina este total zvantat. Se foloseste un vas de yena de marimea cantitatii de peste (2-3 pesti, 1-1,5 kg) de preferinta dreptunghiular …

Read more Peste in crusta de sare

By Dan Radulescu

Peste pescaresc

Ingrediente: 750 gr. crap, 3 linguri ulei, 2 cepe, 4-5 catei usturoi, 1 lingurita cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, 1 pahar apa, un virf cutit zahar, sare Mod de preparare: Pestele proaspat sau dezghetat se taie in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pina se prepara urmatorul …

Read more Peste pescaresc