Ciorba de peste

Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, stiuca sau peste de mare), morcov, pătrunjel, ţelină, o ceapă mare, 1-2 ardei graşi, 2 roşii de mărime mijlocie, borş, zeamă de lăm�ie, leuştean, untdelemn, sare.
Mod de preparare: Peştele, curăţat de solzi, intestine, branhii, se taie �n bucăţi potrivit de mari, pe grosime. Zarzavatul se taie in bucatele mici (se toaca) si se pune la fiert. Rosiile s eoparesc si se curata de coaja apoi se dau prin razatoare si se pun la fiert. Cand zarzavatul este aproape fiert se pune borsul si se sareaza dupa gust. C�nd clocoteşte ciorba, se adaugă bucăţile de peşte �mpreună cu capul şi se fierb circa 20-30 minute, p�nă c�nd se �nmoaie. Dacă furculiţa intră cu uşurinţă �n carne, atunci �nseamnă ca aceasta este fiartă. Se ia de pe foc şi se aromează cu leuştean şi pătrunjel.