Crap cu varza

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 4 kg varza acra (capatini), 250 ml ulei, 500 g rosii, 50 g pasta de tomate, sare, cimbru, piper dupa gust.

Crap cu varza

Preparare: pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se scurge, se sareaza, apoi se prajeste intr-un vas cu 1/2 din cantitatea de ulei infierbintat. Varza se curata, se spala, se taie fasii (fideluta) si se inabusa in uleiul ramas, impreuna cu pasta de tomate dizolvata in putina apa, cu piperul boabe si cimbrul. Se amesteca componentele si se lasa sa fiarba cca 30 minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie jumatati. Intr-o tava se asaza varza inabusita, pestele si rosiile si se introduce la cuptor cca 30 minute. La servire se asaza in farfurie sau pe platou portia de peste cu rosie deasupra si varza alaturi.