Crap cu sos de rosii si ceapa

Crap cu sos de rosii si ceapa

Crap cu sos de rosii si ceapa

Pentru 10 portii: 2 kg peste, 200 g ceapa, 200 ml ulei, 1,500 kg rosii, 150 ml de vin alb, 50 g faina, 1 legatura verdeata, 150 g pasta de tomate, 100 g ardei gras, sare, piper.

Preparare: pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se scurge, se sareaza, se condimenteaza cu piper si se pudreaza cu faina. Se prajeste pe jumatate in uleiul infierbintat. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt, (ardeii felii), apoi se inabusa in ulei cu putina apa. Se adauga pasta de tomate, sare si apa, se fierb cca 15 minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita, 1/2 din cantitate se taie jumatati, iar restul se zdrobesc. Rosiile zdrobite impreuna cu sosul se asaza intr-o tava, se adauga pestele cu jumatatile de rosii puse pe fiecare bucata de peste (deasupra) si se introduce la cuptor pentru cca 20 minute. Spre sfarsitul inabusirii se adauga vinul (stropit pe suprafata pestelui). La servire se asaza portia de peste cu sos in farfurie si verdeata taiata marunt deasupra. Dupa preferinta, se poate adauga si usturoi taiat marunt cind se introduce la cuptor.