Chiftelute de peste moldovenesti
Chiftelute de peste moldovenesti
Pentru 10 portii a doua bucati: 400 g fileuri de peste dezosat, 200 g cartofi, 100 g morcovi, 100 g patrunjel, păst�rnac, 100 g verdeata, 1 g piper, 50 g faina, 100 mi ulei, 1 ou, 20 g sare, 50 g ceapa, 20 g usturoi, 100 g salata verde pentru decor.
Preparere: legumele curatate se fierb in apa cu sare, iar ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se lasa sa se raceasca. Pestele, impreuna cu legumele fierte si ceapa inabusita, se trece prin masina de tocat cu sita deasa. La aceasta compozitie se adauga oul, usturoiul curatat si taiat marunt, verdeata curatata si taiata marunt, piperul si sarea. Se amesteca compozitia pina la omogenizare. Se controleaza gustul. Din compozitie se formeaza chiftelute sub forma de sfera care se dau prin faina si se prajesc in uleiul infierb�ntat. Se servesc pe decor de salata verde.