Daiwa Infinity XBR 5000

Considerata de foarte multi pescari cea mai buna mulineta cu bait runner care a fost construita vreodata.

Daiwa Infinity XBR 5000

Uitati-va la aceasta mulineta si va veti convinge.

Pentru o oferta buna la mulinetele Daiwa Infinity sau alte modele, click aici Mulinete Daiwa .

5 rulmenti de otel, de cea mai buna calitate.
tambur long cast pentru lansari foarte lungi
tambur de rezerva, metalic, inclus in pret, putine firme ofera asa ceva
infinite antireverse asigura o rulare fara socuri
tambur de mare capacitate 370m de 0,35 mm, asa cum se cere pentru pescuitul crapului, o buna rezerva de fir e binevenita oricand.
rola de fir cu sistem Twist Buster, firul va intra pe tambur nerasucit lucru care va influenta pozitiv urmatoarele lanseuri si, desigur, durata de folosire a firului va fi mai mare.
bite’n’run (bait runner) cu microreglaj, un sistem de debreiere a franei pe timpul asteptarii perfectionat de Daiwa, functioneaza impecabil
frana micro ajustabila de mare precizie, supradimensionarea interiorului tamburului a permis folosirea unor discuri de frictiune cu un diametru de aproape 2 ori mai mare decat la mulinetele obisnuite, asa s-a nascut frana perfecta de la Daiw. Frana are o plecare foarte usoara, fara socuri iar in cazul unei “evadari” pe mare distanta a unui peste aceste discuri nu vor dezvalta temperaturi prea ridicate care ar putea afecta acuratetea franei.
echilibrare perfecta (gyrospin), tot Daiwa a patentat si acest sistem de echilibrare perfecta a rotorului asigurand o rulare foarte lina si fluida, o placere sa pescuiesti.
ABS, advanced ballistic system, modul de constructie al tamburului lasa firului doar o mica suprafata de frictiune cu buza tamburului iar lanseul va fi mai fluid si mai lung decat la alte mulinete.
Retractable centrifugal line guard mechanism, sistemul centrifugal retractabil de protectie a firului, este noua inventie de la Daiwa, un sistem care se activeaza numai atunci cand este nevoie. La tamburii mari exista pericolul ca firul sa intre sub tambur, impotriva acestui lucru multe firme au dezvoltat numeroase sisteme de protectie dar nici unul nu este pe deplin satisfacator, desigur nu este o placere sa ai tot timpul o piedica pe tambur, care se freaca de rotor sau de corpul mulinetei. Noul sistem Daiwa este format din 2 brate de otel suspendat in lagare, care se activeaza numai la o viteza mica de tractiune sau la oprirea mulinetei, la o viteza mai mare a mulinetei (cand nu mai exista riscul ca firul sa fie slabit) aceste brate se indeparteaza de tambur iar rularea va fi foarte silentioasa si lina. Pe langa acestea bratele pot fi blocate manual (fara a le demonta) insa va recomandam folosirea lor in special in zilele cu vant.

Ca impresie generala: este o mulineta solida, compacta, cand invarti chiar si in gol la manivela simti senzatia de forta, de mecanism “sanatos”, ruleaza foarte fluid, desigur se simte acel “rontzait” specific mulientelor mari, cu angrenaje masive si robuste dar tot iti dai seama de cat este de echilibrata si bine construita.

Are o rata de recuperare de 4,2:1, numai buna pentru un drill cu un crap nervos.

Nu este ieftina (niciodata ce este bun nu este si ieftin) dar este la un pret corect, foarte apropiat de pretul international, lucru rar in Romania.