Masina de rulat boiliesuri

La inceput vreau sa spun citeva cuvinte despre masina de rulat. Este un ajutor imens pentru cei ce au de gand sa produca in cantitati mari, iar cu ajutorul unui pistol de facut “carnati” hidraulic merge totul destul de repede.

Masina de rulat boiliesuri

Schitele si dimensiunile de mai jos sunt de la masina mea iar de aceea acestea sunt doar o imaginatie de idee pentru cei ce au de gand sa-si construiasca o astfel de masina. Eu mi-am ales pentru inceput cilindri pentru productia de boilies cu diametrul de 14 mm. Acesti cilindrii sunt din plastic si au o lungime de 400 mm si un diametru de � 100 mm. Un lucru foarte important sunt scobiturile in adancime la cilindri. Aceasta adancime trebuie calculata printr-o formula simpla: � inpartit cu 2- 5% (14mm / 2 = 7- 5% = 6.65) sau (18mm / 2 = 9 ? 5% = 8,55)

Ok, acuma citeva cuvinte despre motor. Eu folosesc un motor la 230 V, si o putere de 350U/min. iar transmisia este de 2 :1. Ambii cilindri trebuie sa se invirta in aceiasi directie si cu viteze diferite (vezi schita)

Pentru intrebari va rog sa deschideti o tema de discutii in forum pe acest subiect sa ne putem inspira unii de la altii !!!