Microwave

Daca tot se discuta de boilies si conservanti asi vrea sa va explic metoda Micro Wave. Dupa multe experimente nereusite de mine cu aceasta metoda, am cerut sfat la pescarii de la www.cipro.de, carora vreau sa le multumesc pentru rabdarea avuta cu mine, si pentru explicatile ce mi le-au dat. Acuma cind am reusit sa fac aceasta procedura, as vrea sa o dau mai departe userilor de pe www.crap.ro.

Microwave

Micro Waves nu este altceva decit Boilies in microunde. Aceasta metoda nu se mai face prin fierbere si are numai avantaje. Aromele si componentii sau aminoacizii nu se mai pierd prin fierbere. Asa ca ramine totul in Boilies. La unele lucruri trebuie avut mare grija.

Mixul trebuie sa fie cit mai greu, caci daca nu vor iesi doar boilies flotante. In general mixurile din faina de peste sunt destul de bune. La cele cu produse lactate este mai problematic.
Pungile trebuie sa aiba o grosime de cel putin 90 my. Eu folosesc pungi de marimea 220 x 350 cm., si le procur de la macelarie, Metro sau Ebay.
Introduceti in pungi doar un rand de boilies, pe care inainte le mai presarati odata cu Mixul.

Inainte de a suda punga incercati de a scoate cit mai mult aer posibil.
Dati la cuptorul cu Microunde pe 800-1000 W si la 5 min. si bagati punga inauntru.
Cand observati ca punga sa unflat aproape sa se sparga (ca.90 sec) deschideti usa de la cuptor si suflati odata in el pentru ca punga sa-si revina putin, scuturati-le putin si mai faceti inca odata acelasi lucru.

Dupa a doua “fierbere” luati punga si bagati-o intr-o cutie de polystiren, geanta frigorifica sau sub o patura sau perna pentru a se raci incet si boilisurile sa-si reia umiditatea inapoi. In functie de Mix aceasta poate sa dureze si 48 ore. Deci trebuie avut rabdare.

Cand vedeti ca marginile pungii sunt uscate puteti deschide linistit punga ptr a testa rezultatul.

Daca 90% din Boilies se scufunda atunci este un mix reusit, celelalte 10% se pot folosi ca Pop Up.

Atita timp cit punga este inchisa se poate tine pana la un an fara conservanti sau in lada frigorifica. Daca mixul este prea moale, boilisurile isi pierd putin din forma si nu se mai pot arunca cu Cobra.

Cui ii va reusii sa-si faca Micro Wave�s va fi incintat de aceasta metoda.

O singura rugaminte mai am: Nu trimite-ti mesaje private pe aceasta tema, ci deschideti un nou Topic sub numele de Micro Wave, pentru toti cititorii, si sa ne ajutam reciproc.

Carprom