Mixuri – componente principale

Cine nu are de gind sa-si faca Mixurile singur si are incredere in produsele de pe piata (in unele cazuri extraordinare) poate sa apase pe semnul rosu din drepta-sus a monitorului si sa citeasca altceva.

Mixuri - componente principale

OK, pentru cei ce s-au hotarit sa citeasca mai depatre, si sa-si “rotunjeasca” singuri galustele am incercat sa le explic pe scurt ce sunt unele produse continute in foarte multe mixuri pentru boilies.
Albumina din ou este un produs ce foloseste la legarea si inchegarea mixului. Totodata intareste boiliesul. Se poate introduce in ori ce mix in cantitati de pina la Max. 80g/Kg. Contine ca. 80 % proteina si ca. 1% grasime. Pretul este ca 16euro /Kg.

Rennet Casein prin introducerea de Rennet Casein in mix obtinem un boilies tare, cu un procentaj mare de proteina. Este un produs greu si nu este solubil. Este bun ptr. digestie si se poate introduce in ori ce mix in cantitatea de pina la max 200gr/Kg. Contine ca 86 % proteina si ca 1% gasime. Pret ca. 13 euro/Kg.

Caseinatul de calcio este un produs lactat solubil care ajuta la inchegarea mixului. Totodata este si un produs usor, de aceea trebuie avuta grija in ce cantitati se introduce in mix. Se poate introduce in orice mix in cantitate de pina max 130gr/Kg. Contine ca 93% proteina si ca 1% grasime. Pretul ca. 13euro/Kg.

Lactalbumina este un produs solubil cu procentaj mare de proteina ce ajuta la inchegarea mixului. Este un produs usor si se poate introduce in orice mix in cantitate de pina la max : 130gr/Kg. Contine ca 80% proteina si ca. 6% grasime. Pretul ca 13 euro/Kg.

Faina de soia degresata un produs cu care se poate obtine procentajul optim de proteina in mix si ajuta mult la inchegare. Se poate introduce in orice mix in cantitate de pina max: 300gr/Kg. Contine ca. 50-55% proteina si ca 1-2% grasime. Pretul ca. 2 euro/kg.

este un produs ce contine multe vitamine, aminoacizi (ex Lizina) si grasimi. Totodata este buna la digestie, ajuta la inchegarea mixului si ajuta la modelarea usoara a boiliesului (rotunjirea). Un produs care sa nu lipseasca din nici un mix in cantitate de pina la max: 300gr/Kg. Inainte de intrebuintare cerneti faina printr-o sita fina. Contine ca 40% proteina si ca 20% grasime. Pretul ca 2 euro/Kg.

Grisul de grau contine carbohidrati si ajuta la inchegarea mixului. Se poate introduce in orice mix si prin structura lui lasa sa iasa aroma si indulcitorii din boilies in apa. Cantitate in mix de pina la max: 400gr/Kg. Contine ca 6% proteina si ca. 1% grasime.

Faina de Orez livreaza hidrati de carbon si ajuta la legarea si inchegarea mixului dar nu este solubila. Este un produs greu si de aceea se foloseste in mixuri ptr pescuitul la ape curgatoare. Se poate introduce in orice mix in cantitate de pina la max: 300gr/Kg. Contine ca 6% proteina si ca 1% grasime. Pretul ca 2 euro/Kg.

Faina de porumb (malaiul) este la fel o sursa de carbohidrati si ptr pretul sau redus se poate introduce ca o alternativa in ori ce mix. Are un gust placut de porumb si ajuta la intarirea boiliesului. Cantitatea maxima in mix: 300gr/Kg. Contine ca 9% proteina si ca. 2-3% grasime

Laptele Praf contine multe vitamine si aminoacizi. Nu trebbie sa lipseasca din nici un mix deoarece este un produs dizolvant si ajuta la eliberarea lichidelor (aroma si indulcitori) din boilies. Are un gust dulceag si laptos ceea ce il face atractiv pentru crap. Cantitatea in mix este de 20-150 gr/Kg. Contine ca. 25% proteina si ca. 20% grasime.

Faina de peste este un produs ce se foloseste in Industria Animala, contine un procentaj bun de proteina. Se poate introduce in toate mixurile pe baza de peste si se poate folosi si ca nada sau la metoda Feeder. Cantitate in mix de pina la max 400gr/Kg. Contine ca 65% proteina si ca. 5% grasime.

Robin Red este un produs care cu multi ani in urma era un secret si care sa dovedit de fi un magnet ptr crap. Atentie!!! este un product gras si de aceea cantitatea maxima nu trebuie sa depaseasca 80gr/Kg. Se poate introduce si in prafuri de nadire sau la metoda Feeder, aici se poate introduce pina la 150gr/kg. Contine ca. 20% proteina si ca. 32% grasime. Pretul 10 euro/Kg.

Drojdia de bere(praf) contine multe vitamine (in special vit. B), minerale si aminoacizi pe care le gasim doar in proteinele animale. Este un produs usor si se poate folosi in mixuri de lunga durata (trebuie obisnuit pestele). Este foarte atragator. Cantitatea max. 80gr/Kg. Contine 40% proteina. Pretul ca 2,50 euro/Kg.

Faina de arahide contine multe vitamine si proteine, are un miros intens si este un produs gras. Este foarte atractiv ptr pesti si se poate folosi si ca nada sau metode Feeder. Leaga bine mixul si cantitatea maxima introdusa in mix este de 300gr/Kg. Contine 30% proteina si ca. 48% grasimi. Pretul ca. 2 euro/Kg.

Faina de alge contine multe vitamine si aminoacizi, are un miros foarte intens iar prin aceasta este foarte atractiv pentru crap. Se introduce foarte des in mixurile de peste sau Birdfood (mancare pentru pasari). Este foarte atractiv in mixurile de iarna. Cantitatea optima in mix este de 50gr/Kg (iarna70gr/Kg) Contine ca. 60-65% proteina. Pretul ca 4,50 euro/Kg.

Frolic (sau alta mancare de c�ine) contine foarte multe vitamine, minerale, uleiuri si grasimi. Toate acestea se extrag din cereale, fructe sau faina din carne. Se introduce in mixurile de peste sau Birdfood, sau se poate inlocui complet cu faina de peste. Cantitatea max este de 300gr/Kg. Contine ca 25% proteina si ca 15% grasime.

Sper ca am putut sa va fiu de folos si va doresc un Mix reusit ce sa va aduca numai Big Carps !

Comentarii,discutii sau intrebari in forum la www.crap.ro sau carprom

Carprom