Mosharu la Peris, un articol de Cristi Surdu

24 ore la Peris

Mosharu la Peris, un articol de Cristi Surdu

Intr-o vineri pe la jumatea lui Octombrie il sun pe Dl. Ing. Albastroiu sa-mi rezerv un loc pe balta C&R.
Cei aproape 40 de km ii fac cu gandul la Crapii de la Peris si la partida de 24 ore ce urma. Ajung pe balta, ma salut cu Dl. Ing. Albastroiu si ma asez in stanga pontonului 2 la aprox. 50 de metrii. Ma campez…cort, pat, scaun, sac de dormit ,umbrela, masuta… stiti voi..alea..alea. Vroiam sa pescuiesc pe 2 paturi de bile: Solubile de 20 ( Mix Red Hering si Squid & Octopus tot de la Solar ) ramase de la Cupa Cupelor – Hobaia si pe celalalt pat vroiam sa incerc un mix unguresc pe baza de faina de peste cu “mirodenii made by Mosharu” picante, ready home tot de 20 dar fierte la care le pun cate un pop-up de 16 de la Solar, winter secret.
Montez bateria de lansete ( NCS de la Century “armate” cu BBRLC ), pun plumbi in-line de 110gr si scot din rig-vallet 2 monturi cu carlige Korda WG nr 4 pt solubile si 2 monturi cu carlige Owner nr 2 modelul C8 pt bilele fierte cu pop-up. Arunc lansetele la aprox 80 m , deschid statia de la senzori o pun in buzunarul de la vesta si ma duc sa-i cunosc pe baietii care dadeau in dreapta mea. Din vorba in vorba ne dam seama amuzati ca ne “cunoastem” virtual de pe forumul Crap.ro
Unul este Dan “Danezu” si celalant este Gabi “Boje”.
Erau veniti de curand si pusesera deja pe saltea cate 2 romanesti de fiecare.
Danezu deschide o sticla de vin si ne punem la taifas…,cand unul din senzorii Danezului scoate un beep prelung, urmeaza un drill scurt si ajutat de mine la mincioc, Danezu pune pe saltea o frumoasa salonta de 10,200 kg.
Ii fac poze cu ea si Danezu o elibereaza. Statia mea da alarma, alerg la lansete si intep…,intrase la solubile, drill si pun pe saltea, de data asta ajutat de Gabi la mincioc, un romanesc de 7,300 kg pe care, dupa pozele de rigoare, il eliberez. Pun mana pe bastonul de nadit si mai arunc cateva bile solubile pe pat. Nici nu pleaca Gabi bine din standul meu, cand il vad ca o ia la fuga spre standul lui…, era randul meu sa-l ajut la mincioc. Inteapa scurt si incepe drill-ul… dupa cateva minute pune pe saltea un romanesc de 11 kg. Intrase la bila de 20 S&O ready made dipata cu pop-up de 16 cu aroma de fructa. Pozele de rigoare si Gabi il elibereaza. Danezu iar este in drill…, imi zice de pe ponton: ” Moshare, action tati”…, rad si ma duc sa-l ajut cu minciocul… punctez si pun pe saltea un romanesc de 6 kg…
Le propun baietiilor un concurs amical cu cel mai mare crap prins. Zis si facut…
Ma intorc la mine in stand, scot cele 4 lansete din apa pentru o noua strategie. Vroiam sa le dau izolate la bile cu arome diferite. Profit ca nu am pe nimeni in stanga mea si modific pozitia pichetilor cat mai in evantai .
Ma hotaresc ad-hoc : La prima lanseta din stanga ii pun un BFM de 20 cu un pop-up de 16 cu aroma de capsuna , bag montura intr-o punga PVA cu o mana de pelete de CSL, si o arunc de-a lungul malului la aprox 25 de metri. La a 2a lanseta ii pun pe rig 2 bile de 20 solubile, tai 6 bile solubile si le pun in saculet PVA atasand-o monturii si o arunc la aprox. 60 m.
La a 3 a lanseta pun pe rig 2 bile tot de 20 S&O SBS ready – made tinute in dip si o arunc la aprox 80 de metri. La a 4 a lanseta pun pe rig 2 bile de 20 Monster pursuit luate de la Danezu si o arunc la aprox 140 metri in dreptul stavilarului. Imi iau statia de la senzori cu mine si ma duc la baieti. Ii gasesc “muncind” cobrele pentru improspatarea patului de nada. Ne desfacem cate-o bere si ne punem la taclale. Primul care puncteaza este Gabi, un romanesc de 8,400 kg.
” E mic nene ” zic la unison cu Danezu razand. Este randul meu sa punctez, o salonta de fix 9 kg. “Moshare, prinzi carasi” rad baietii…, Danezu puncteaza si el, un romanesc de 5 kg, “Asta caras Daneze” ii zic.

Este ora 22 si ceva…ma simt putin obosit si ma bag in sacul de dormit…, nu atipesc bine cand ma striga Danezu : “Moshare, e mare frateeeeeee”. Aprind lanterna de cap si ma repede cu minciocul… drilul a durat peste 10 minute, un romanesc, cantarit, fix 12 kg, intrase la 2 bile de 20 Monster Pursuit. Danezu era pe primul loc. Dar noaptea abia incepuse…
Gabi de plictiseala , scoate un mach si se distreaza prinzand ciortani la cocolos de paine. Punctez din nou, o salonta de 8,300. Ca sa evitam “ciortanii” de 2-4 kg bagam pe rig cate 2 bile de 20. Gabi chiar a pus pe rig si 3 bile de 20…dar nu a avut trasatura la ea…. Punctam pe rand…dar nici unul mai mare ca al Danezul…

Este 02 noaptea si mi-se face foame. Scot din lada frigorifica caserola de mici, iau aragazul de campanie, gratarul si ma duc pe scena de lemn. Fac micii si mancam cu totii. Gabi scoate o sticla de Metaxa, ne punem in pahare si ne prinde dimineata vorbim… vorbe pescaresti si amintiri de la partidele de mult apuse…
Pe la 7.30, senzorul de la lanseta cu 2 bile de 20 Monster pursuit incepe sa dea beep-uri. Intep si…, e randul meu sa-i zic Danezului : “E mai mare ca al tau… il simt”. Danezu rade si-mi zice:” Moshare, daca stiam ca intra EL, nu-ti mai dadeam bilele”.
Puternicul bat NCS de la Century incepe “dansul”… drill de toata frumusetea. Pe la 20 m de mal il vad coada… este cam cat palmele mele desfacute…,sigur este peste 12 kg. Danezu intra in apa pana la genunchi pregatit cu minciocul…, mai slabesc frana BBRLC-ului ii mai dau cativa metrii de fir… il simt cum a obosit si ii ridic capul afara. Danezu il “aseaza” magistral in mincioc. Cantarit, fix 13.700 kg.
Carligul Owner C8 nr. 2 i-a facut o mica rana la bot care sangereaza un pic. Spre rusinea mea, imi uitatsem acasa spray-ul dezinfectant. Pozele de “familie” si il eliberez. Eram pe primul loc. Pana la ora 17 cand am plecat, am mai prins fiecare “fara numar”… cred ca am prins de caciula peste 200 kg.

S-a mai terminat o frumoasa partida la crap… si mai “castigasem” 2 prieteni… pe vecie.