O poveste de la Sarulesti

Numar de ordine 25. Eu stau cu lista in fata si bifez standurile. Silviu se indreapta spre masa oficialitatilor, cam nedumerit. Are de ales intre 32 si 54. Alege 54 si face o gluma pe care atunci nu am gustat-o. 25 de la 25000. Ajungem la stanul 54 pe care l-am cautat vreo jumatate de ora. Pregatim tot ce e necesar, unflam barca, punem vestele de salvare pe noi, montam sonarul si plecam pe apa. In cele 3 ore petrecute pe apa cu sonarul pornit am reusit sa gasim in fata standului nostru structuri foarte interesante. Pornind de la 10 m de mal apa crestea de la 4 m, ajungand la 8 m la 110 m. La 100 m distanta de mal gasim un palc de copaci la adancimea de 8 m dupa care apa scade brusc pana la 5.5 m. Aceasta portiune cu apa de 5,5 m se dovedeste a fi un vechi drum scufundat care se continua in dreapta standului nostru pana la mal. Fund tare. In stanga, la vreo 200 m, apa de 8 m incepe sa scada treptat. 5 m si niste urme de copaci scufundati -a se citi niste craci. Insistam si gasim in zona un prag care urca de la 5 m la 3,6 -3,8m. Balizam locul, notam in agenda si ne intoarcem la mal. Dupa o scurta sedinta cu echipa stabilim sa plantam monturile conform schitei de mai jos: ( Bulinele rosii reprezinta pozitionarea lansetelor in timpul furtunii)

O poveste de la Sarulesti

Lansetele marcate cu nr. 1; 2; 3; au fost pozitionate pe un pat de nada format din seminte (porumb, tiger-nuts) si boilesuri cu arome de fructe. Speram ca acolo sa gasim amurii. Asa a si fost. In prima seara am reusit sa prindem primii 3 pesti- 3 amuri care au cantarit impreuna 30 kg fix.
Lansetele 4 si 5 au fost plantate pe un pat de boilesuri 3D intins pe o suprafata mare, iar lanseta nr. 6 a fost pe un pat de boilesuri cu fructe, niste boilesuri cu atractie rapida.
Nadirea s-a facut pe suprafata extinsa in jurul balizelor si la punct fix atunci cand plantam monturile.
Dupa inecepera furtunii, nemaiputand sa iesim cu barca in larg, monturile au fost pozitionate lansand din mana conform punctelor rosii din schita, iar nadirea s-a facut cu racheta si cu saculeti solubili atasati monturii.
Am folosit lansete Century FMJ, mulinete Shimano BBLC, fir Shimano Technium 0,40mm si inaintas mono 0,60mm. Monturile au fost cu plumb pierdut, safety clips Nash, plumb 120g, carlige Gamaktsu pop-up nr.1.
Observatii:
� Noaptea , dupa ora 11 trasaturile au fost mai dese.
� Crapul nepunctabil se prindea numai ziua.
� Indiferent de marimea bilei de la carlig (20 sau 24 mm) se prindea ciortan.
� Crapii de Sarulesti sunt foarte sanatosi si vigurosi, cu un crap de 16 kg am avut un dril de peste 20 minute.
� Doar 2 din cei 63 de pesti pe care i-am prins au avut alte urme de carlig in buza, majoritatea fiind prinsi pentru prima oara.

Ene “Cipica” Ciprian