Sfaturi pentru alegerea lansetelor Sonik

, disponibile pe Magazin Pescuit TotalFishing.

Sfaturi pentru alegerea lansetelor Sonik

Cand alegeti orice lanseta de crap, trebuie sa va ganditi ce tip de pescuit la crap aveti de gand sa practicati. Poate fi pescuit in margine, stalking, la mare distanta, la pluta, lansari cu plumbi grei sau cu method feeder, sau poate doriti doar sa lansati o racheta sau un marker ?
Chiar pentru aceste motive lansetele de crap sunt fabricate intr-o gama diversa de lungimi, actiuni, materiale de fabricatie etc.

Puterea unei lansete de crap este cunoscuta sub numele de test curve.
Aceasta valoare este de fapt valoarea greutatii care atunci cand este aplicata la o lanseta o va indoi la nouazeci de grade.

De exemplu, in cazul in care atasam o greutate de 2 1/2 lb (1,13Kg) la primul inel al lansetei, iar cand lanseta este ridicata aceasta greutate va indoi lanseta exact la nouazeci de grade, acea lanseta va avea un test curve de 2 1/2 lb.

Test curve-ul determina cat de usor sau de greu rezista o lanseta de crap la presiunea unui peste si cat de mare este pestele pe care poti sa-l prinzi, sau cat de greu il poti aduce la minciog. Aceasta nu inseamna, totusi, ca lanseta se opreste din indoire acolo. Pe masura ce greutatea atasata este mai mare, indoirea lansetei se va transfera mai departe spre partea mai groasa ( cotorul lansetei ).
In functie de locul in care acest transfer incepe in lungimea lansetei, se determina actiunea acesteia.

Gama actuala de lansete de crap Sonik, SK3 si SK4, este compusa din cele mai populare lungimi si greutati de lansare, pentru a acoperi marea majoritate a cerintelor de pescuit la crap, atat in Marea Britanie cat si in strainatate.

Este unanim considerat ca 12′; (3.65m) este cea mai utila lungime pentru majoritatea cerintelor pentru pescuitul la crap iar test curve-urile din intervalul 2,5 la 3.5lbs acopera pescuitul la distanta sau in margine cu greutati ale plumbilor de la 2- la 5 oz (57-141g).

Lansetele Sonik pot fi achitionate online pe Magazinul Online Totalfishing, sau pot fi vazute la showroom-ul din Bucuresti
Mai multe detalii pe Magazin Pescuit TotalFishing

Alte detalii despre lansetele Sonik SK3

Lanseta de crap Sk3 are o puternica actiune de aruncare, datorita compresiei usoare a blankului se poate adapta la o gama variata de stiluri de aruncare. Fabricata din cele mai fine fibre de carbon japoneze Toray si folosind o tehnologie avansata, blankul subtire si forma conica asigura lansetei aruncari precise la distante foarte mari de fiecare data. Ajungand la performante de peste 200 de yards in testele de aruncari, Sk3 poate fi folosita totusi si la aruncari pe distante scurte. Disponibila in mai multe dimensiuni 12′ 2.5lb, 2.75lb, 3lb si 3.5lb se poate folosi in majoritatea situatiilor de pescuit la crap.
Lansetele de crap sk3 au cel mai bun raport calitate/pret din gama produselor de crap existente pe piata.

Caracteristici:
– Suprafata blankului este neteda, culoare carbon mat gri, blank-uri cu actiune puternica de lansare.
– Slim (subtiri), manerul imbracat in Duplon pe toata lungimea lui, pentru un confort sporit la lansare si in drill.
– Capac din aluminiu eloxat, gravat cu laser sigla SONIK.
– Suportul mulinetei creeat special pentru Sonik din grafit cu propietati de “atingere” fina si cu inele din aluminiu eloxat pe capetele acestuia.
– Clip din carbon pentru sustinerea liniei principale de pescuit.
– Inele SIC extrafine, inelele de 40mm si de 30mm cu prindere dubla, celelalte cu un singur picior pentru a reduce la maximum greutatea si pentru o mai buna actiune de varf a lansetei.
– Husa de protectie din material de cea mai buna calitate.

Alte detalii despre lansetele Sonik SK4

Lansetele de crap sk4 sunt mai subtiri, mai usoare, mai receptive si mai bune decat orice alte lansete de crap de pe piata la acest pret. Trebuie doar sa alegeti una pentru a realiza cat de bine sunt echilibrate si cum se simte lanseta. Deosebit de placute in timpul drill-ului, dar totusi cu mult “gaz in rezervor” atunci cand este vorba de lansarea unui sac solubil incarcat la orizont. Va garantam ca odata ce le-ati incercat, le veti gasi cu greu “minusurile” comparativ cu orice lansete de crap de pe piata. Superb construite cu o atentie deosebita pentru orice detaliu, aceasta este caracteristica abordari constructiei lansetelor Sonik.

Disponibile in patru actiuni pentru lungimea de 12′: 2.75lbs, 3lbs, 3.25lbs si 3.5lbs gama de lansete de crap Sk4 va acoperi toate conditiile si situatiile de pescuit. Lansetele de 12′-3.25lbs sunt destinate pentru a deveni o alegere populara pentru pescarii care doresc o distanta sufiecient de mare de lansare si in acelasi timp un “simt”marit pentru locurile mici unde nu necesita lasari lungi.

Caracteristici:
– Blankul este construit din high module carbon de 1k wave pentru o rezistenta marita si durabilitate.
-Ultra slim (foarte subtire), manerul din Duplon Japonez de calitate pentru o mai confortabila priza a lansetei.
– Capacul din aluminiu eloxat si gravat cu laser sigla SONIK.
– Suportul mulinetei Fuji DNPS personalizat cu vopsea “fina la atingere” pentru siguranta si priza confortabila.
– Inelele de sustinere a suportului de mulineta din aluminiu eloxat cu gauri fine pentru decor.
– Clip din carbon pentru sustinerea liniei principale de pescuit.
– Inele SIC extrafine, inelele de 40mm si de 30mm cu prindere dubla, celelalte cu un singur picior pentru a reduce la maximum greutatea si pentru o mai buna actiune de varf a lansetei.