Spod rod

Nadirea cu racheta nu mai este demult o noutate insa folosirea ei mai are mult “teren virgin” pentru pescarii de crap.

Spod rod

Ceea ce se popularizeaza mai putin este lanseta dedicata acestei nadiri, spod rod-ul, adica lanseta pentru racheta. Cei mai multi dintre pescari folosesc fie una dintre lansetele de pescuit, ceea ce este foarte gresit deoarece lansetele pentru pescuit au puteri de lansare inferioare greutatii unei rachete pline, fie un “ciomag” ieftin, de proasta calitate. In ambele cazuri greseala consta in principal in faptul ca nu se pot atinge performante in nadire folosind o improvizatie, de foarte multe ori avem nevoie de distanta in nadire si nu mai vorbesc de precizie, o lanseta supraincarcata nu va lansa la distanta iar un ciomag fara “nerv” nu va oferi nici distanta nici precizie.

Pentru aceasta avem nevoie de o lanseta de putere mai mare decat cea de pescuit, peste 4 lbs, preferabil undeva la 5-6 lbs. Spod rod-ul se va incarca foarte bine cu o racheta obisnuita de nada (majoritatea firmelor fabrica rachetele la dimensiuni foarte apropiate) si va putea face fata cu usurinta unui lanseu puternic cu aceasta incarcatura. Cred ca este inutil sa va spun ca distanta si precizia vor creste considerabil iar nadirea va fi una cu efect si “productivitate”.

Una dintre lansetele pentru racheta existente pe piata romaneasca este Sert Propulsion, o lanseta foarte bine echilibrata, cu o lungime de 3,60m si o putere de lansare de 5,5 lbs ce se incarca optim cu o racheta obisnuita plina cu porumb sau boilies. Lanseta este foarte puternica, cu o actiune progresiva de varf si este echipata cu inele SIC mari.

Pretul de magazin al acestei lansete este sub 3 milioane de lei ceea ce reprezinta un pret foarte bun pentru aceasta categorie de lansete.

MIM TEAM