Strategia de nadire

Aceasta strategie a fost testata de pescarii de la Fa. Successful-Baits si cred ca este interesant sa o incercam cu totii.

Strategia de nadire

Desigur ca cei de la Successfull Baits isi fac reclama produselor proprii ce se pot cumpara gata preparate dar cei ce au invatat sa foloseasca Mix-Calculatorul (vezi rubrica Download) vor putea sa-si faca singuri mixurile.
Cu totii vrem ca locul pe care l-am ales si l-am nadit timp de o saptamana sa fie bogat in peste. De aceea trebuie incercat sa aducem si sa tinem crapul la locul “nostru”.

Boiliesurile cu un procentaj mare de proteina, si un procentaj mic de fibre brute au durata de digestie (crapul nu are stomac) de cca. 10-12 ore la o temperatura a apei de 15C�. Boiliesurile cu un procentaj mic de proteina si un procentaj mare de fibre brute are durata de digestie de maxim 6 ore la aceeasi temperatura a apei.

Daca nadim timp de o saptamana cu boiliesuri cu procentaj mare de proteina avem urmatoarele avantaje: pestii se satura si nu vor mai cauta in alte locuri dupa hrana. In zilele in care pescuim trecem la strategia de boilies cu procentaj mare de fibre brute ceea ce inseamna ca pestele obisnuit cu boiliesurile nadite (multa proteina) va da de aceleasi boilies doar cu procentajul ridicat de fibre brute care au o durata scurta de digestie. In acest caz digestia este de 50% mai scurta si sansele de a provoca pestele la hrana sunt de +50%.

Chiar daca boiliesurile au procentaje diferite de proteina si fibre brute, trebuie sa fie de acelasi “gust”. Boilies de nadire sa contina proteina ca. 55 %, grasimi ca. 15 % si fibre brute ca. 25 %. Boiliesul in zilele de pescuit sa contina proteina ca. 25 %, grasimi ca. 15 % iar fibre brute ca. 50 %.

Cam asta este Strategia de nadire acuma va doresc un Mix reusit si numai Big Carps.

Craprom