Taxe in Delta Dunarii

Va prezentam pentru clarificarea procedurii de pescuit in Delta Dunarii in anul 204 – urmatorul comunicat de presa trimis noua , prin deosebita amabilitate a D-lui VirgilMunteanu – Guvernator ARBDD:

Taxe in Delta Dunarii

“Asa cum v-am promis, va comunic in continuare, modalitatea de desfasurare a pescuitului sportiv pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii:

ARBDD a incheiat cu toate entitatile concesionare acte aditionale la contractele de concesiune pentru cele 24 zone in care s-a concesionat activitatea de valorificare a resurselor piscicole. Prevederea inclusa in actul aditional este urmatoarea: “Concesionarul va valorifica resursa piscicola pe segmentul de pescuit recreativ-sportiv impreuna cu AVPS ……., afiliata la AGVPS, in conditiile legii. Permisele individuale de pescuit recreativ-sportiv vor fi eliberate de AVPS ………, conform modelului aprobat prin Ordinul 350/2001 al Ministrului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, la sediul sau, la sediul ARBDD, la sediul concesionarului sau la punctele de lucru sau de colectare ale acestuia, la sediile sau punctele de lucru ale agentilor de turism sau oricare alte locuri stabilite, numai persoanelor fizice care fac dovada calitatii de membru al asociatiei de pescuit recreativ-sportiv afiliata la AGVPS.” Asadar, vor putea beneficia de Permis de pescuit recreativ-sportiv numai persoanele fizice care dovedesc prin carnetul de membru ca apartin oricarei Asociatii de Vanatoare si Pescuit Sportiv afiliate la AGVPS.
Pe teritoriul RBDD , activitatea de pescuit sportiv va fi organizata de catre:
AVPS “Bradul” pentru Complexul Razim-Sinoie, Insula Dranov, Bratul Sf. Gheorghe de la km 0 la gura canalului Litcov, Complexul Somova-Parches, Dunarea de la Ceatal Izmail pana la Cotu Pisicii si la Marea Neagra intre Casla Vadanei si Capul Midia
AVPS “Uzlina”pentru Complexul Gorgova-Uzlina, brat Sf. Gheorghe de la gura canalului Litcov la km 105, Mila 23, Complex Rosu-Puiu
AJVPS Tulcea pentru km 105 brat Sf. Gheorghe – ceatal Izmail, Sontea-Fortuna, brat Sulina de la Mila 0 la Mila 22, Crisan si Marea Neagra de la varsarea bratului Chilia la Casla Vadanei
AVPS “Zimbru” pentru Matita-Merhei, brat Chilia de la km 0 la Ceatal Izmail
Pentru zona brat Sulina mila 22 – Cetal Sf. Gheorghe (zona unde nu s-a finalizat procedura de concesionare a activitatii de valorificare a resurselor piscicole) toate cele 4 asociatii au dreptul de a elibera permise de pescuit.
Tarifele practicate de cele 4 asociatii, la nivelul anului 2004, vor fi urmatoarele:
AVPS “Bradul”: Carnetul de membru sau viza anuala: 200.000 lei
Permisul de pescuit: 90.000 lei/zi sau 900.000 lei/an pentru toate zonele unde organizeaza activitatea de pescuit recreativ-sportiv
AVPS “Uzlina”: le va face cunoscute saptamana viitoare dupa Adunarea Generala
AJVPS Tulcea: Carnetul de membru sau viza anuala: 500.000 lei
Permisul de pescuit: 1.500.000 lei/an
AVPS “Zimbru”: Carnetul de membru sau viza anuala: 200.000 lei>br> Permisul de pescuit: 150.000 lei/zi
Pescuitul se va desfasura cu respectarea prevederilor legale si in conditiile stabilite de cele 4 asociatii organizatoare a acestei activitati.
Punctele de unde se pot obtine permisele de pescuit recreativ-sportiv, orarul de distribuire, numere de telefon, etc. vor fi comunicate in timp util.
Va multumim pentru sprijinul dumneavoastra pentru reglementarea activitatii de pescuit sportiv in conditiile legii si pentru eforturile de a prezenta celor interesati aceste aspecte”.

Cu stima,
Virgil Munteanu
Guvernator ARBDD

Val Pangica Jr – www.vinatorul.ro