By Dan Radulescu

Salau cu patrunjel verde

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  2 cepe, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei, 500 g rosii taiate bucatele, sare, piper, circa 600 g file de salau, 2 linguri capere, 1 legatura de patrunjel verde, 1 lingura mustar Mod de preparare:  Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. …

Read more Salau cu patrunjel verde

By Dan Radulescu

Salau cu ciuperci

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1 salau, 3 cepe, 1/2 kg ciuperci, patrunjel verde, 1 pahar vin, sare, piper, untdelemn. Mod de preparare:  Se curata salaul si se taie bucati. Ciupercile se spala si se taie felii, se pun la fiert alaturi de ceapa taiata marunt, adaugand 1 lingura de ulei. Se lasa sa fiarba …

Read more Salau cu ciuperci

By Dan Radulescu

Salau cu cascaval si smantana

Durata de preparare: 50 min Ingrediente:  1 1/2 kg salau, 1/2 kg smintina, 300 gr. cascaval, 2 linguri unt, 1 lingura faina, sare Mod de preparare:  Se fierbe pestele si se inlatura oasele. Se unge cu unt vasul care merge la cuptor, se asaza fileurile de peste, presarind printre rinduri cascaval taiat cuburi mici. Se toarna …

Read more Salau cu cascaval si smantana

By Dan Radulescu

Salau pane

Durata de preparare: 1 h15 min Ingrediente:  1 kg salau , 2 linguri faina, 2 oua, 1 lingura lapte, pesmet, sare, 1 lamiie, 4-5 linguri ulei Mod de preparare:  Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ? de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin oul …

Read more Salau pane

By Dan Radulescu

Rasol de salau cald

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  1 si 1/2 – 2 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, sare, 1 foaie dafin, piper, 200g unt, verdeata, sare de lamiie Mod de preparare:  Se fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se …

Read more Rasol de salau cald

By Dan Radulescu

Raci

Durata de preparare: – Ingrediente:  12 raci, 1/2 l apa, 2 catei de usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin, patrunjel, ceapa Mod de preparare:  Racii trebuie sa fie vii; se spala in mai multe ape si se scurg. In oala se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se …

Read more Raci

By Dan Radulescu

Plachie de crap

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 kg crap, 4 cepe mari, o ceasca de ulei, sare, 3 linguriotet, piper boabe, o lingura bulion , o lingurita boia dulce de ardei, o foaie de dafin Mod de preparare:  Pestele se curata, se spala, se taie felii groase de 3-4 cm, se pune in apa rece cu 3 …

Read more Plachie de crap

By Dan Radulescu

Plachie

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1,5 kg. peste (stiuca, crap, salau etc.), 7-8 buc. ceapa mari, 2 cesti de ulei, 3-4 buc. rosii, 1 pahar vin, 1-2 legaturi patrunjel verde, sare, piper Mod de preparare:  Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri …

Read more Plachie

By Dan Radulescu

Pilaf cu pana de somn sarat

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  4-5 cescute orez, 7-8 bucati peste, 1 ceasca ulei, sare, piper Mod de preparare:  Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga pestele si se lasa sa mai dea citeva clocote pina ce orezul …

Read more Pilaf cu pana de somn sarat

By Dan Radulescu

Peste de toamna la cuptor

Durata de preparare: 3 – 4 ore Ingrediente:  Reteta are o savoare deosebita toamna, cind pestele este mai gras. De asemenea la aceasta retea este foarte importanta folosirea a cit mai multe specii de pesti (cel putin 5) in proportii aproximativ egale rapitor si pasnic. Primavara se pot inlocui legumele cu suc de rosii si boia …

Read more Peste de toamna la cuptor