lansete de crap Shimano
By Radu Dascalescu

Lansete de crap : 3 modele entry-level de la Shimano

Pescuitul la crap isi mentine cota de interes in Romania la un nivel ridicat. Piata crapista autohtona detine un portofoliu impresionant de lansete de crap de la cei mai importanti producatori de pe mapamond. Lansete de crap Shimano Astazi ne indreptam atentia spre Shimano. Producatorul nipon nu mai are nevoie de nici o prezentare. Este …

Read more Lansete de crap : 3 modele entry-level de la Shimano

By Dan Radulescu

Crap la protap

Ingrediente: 1 crap Mod de preparare: Crapul la protap se poate pregati numai in aer liber, ca si carnea la frigare. In marginea gropii se infige un par inclinat inspre jaratic in virful caruia se agata un cirlig (protap) care sa atirne chiar in mijlocul jaraticului. Un crap mai mare, de circa 3-4 kg, curatat …

Read more Crap la protap

By Dan Radulescu

Peste rasol

Ingrediente: 1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, cca 100 g ceapa, 10 boabe piper, 2 cartofi de marime mijlocie, foaie de dafin, 2 linguri zeama de lamiie sau 200 ml vin alb sec (mai acrisor), sau 1-2 linguri otet, o lingurita cu virf sare pentru 1 l de apa. Mod de preparare: Pestele rasol se …

Read more Peste rasol

By Dan Radulescu

Calcan fiert

1-1,5 kg calcan, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, sare, piper, foaie de dafin, otet, zeama de lamaie. Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul se inmoaie in apa fierbinte. Se pune la fiert apa cu sare, impreuna cu zarzavatul, boabe de piper si 1-2 foi de dafin. Cand clocoteste apa, se adauga o …

Read more Calcan fiert

By Dan Radulescu

Raci fierti

12 raci, 1/2 l apa, 2 catei de usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin, patrunjel, ceapa Racii trebuie sa fie vii; se spala in mai multe ape si se scurg. In oala se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun vreo 2 catei de usturoi, o …

Read more Raci fierti

By Dan Radulescu

Crap cu sos

1 crap mijlociu, sare, 1 kg rosii, 1 ceasca ulei, piper boabe, 3 linguri faina, 1 lingura otet, 1 lamaie, 1 foaie de dafin, 1 morcov Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa care se trece prin malai sau faina …

Read more Crap cu sos

By Dan Radulescu

Crap umplut

1 crap mare, 200 g ciuperci, verdeata tocata, 1 ceasca ulei, sare, piper macinat, o felie paine, 1 paharel vin alb, 1 ceapa, 1 telina Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru si pe dinafara; se lasa sa stea asa …

Read more Crap umplut