scaune de pescuit Wychwood

Scaune de pescuit la crap-Wychwood Tactical X

V-ati intrebat vreodata la o partida de pescuit la crap cat timp petreceti in asteptare ?
Ei bine, noi am facut acest lucru. Mai mult de jumatate din timpul unei sesiuni pe malul apei o petrecem asteptand. Indiferent de durata partidei, scaunul este o necesitate.

La prima vedere nu primeste atentia pe care o merita. Este normal sa ai un scaun la pescuit. A devenit ceva indispensabil. De aici si cauza principala a unor alegeri mai putin sanatoase.
Pe piata vom gasi multe scaune de pescuit. Este important sa stim daca am ales bine modelul.

Cum aleg un scaun de pescuit ?

Simplu : Fizionomia utilizatorului !
In functie de inaltimea si greutatea fiecaruia dintre noi, vom avea sau nu loc pe un scaun. Poate fi ingust, poate prea jos, sau poate structura scaunului este gandita sa sustina anumite kilograme.
Spatarul trebuie sa sustina coloana cat mai bine in pozitie relaxata. Tetiera ( daca exista ) fixeaza gatul si capul in acord cu pozitia coloanei.

scaune de pescuit

Ne indreptam atentia catre britanicii de la Wychwood si discutam seria Tactical X. Gama contine 4 modele de scaune de pescuit. Sunt gandite sa atinga absolut toate nevoile. De la fizionomia utilizatorului si pana la spatiu utilizat sau ergonomie. Ne orientam spre doua modele.

Scaune de pescuit : Wychwood Tactical X Compact

Un scaun de pescuit  conceput pentru teren plat sau usoare pante. Sistemul de sustinere din spate este realizat dintr-o bara. Portiunea de contact cu solul este una mai buna, mai mare sim ai sigura. Partea din fata este gandita pe doua picioare telescopice cu posibilitate de reglaj pe inaltime. Picioarele sunt dotate cu talpici generoase pentru o fixare si o aderenta cat mai buna.

Cantareste doar 3.5 Kg . Nu ocupa un spatiu mare in bagajeria de crap. Este un scaun de joasa inaltime. Reglat corespunzator, putem obtine o pozitie similara cu cea a unui sezlong. Practic, avem posibiltatea sa redistribuim centrul de greutate prin inaltarea picioarelor frontale. Obtinem o pozitie mai relaxanta. Aici exploatam cu adevarat sistemul de sustinere format din bara pe zona de spate.

Scaune de pescuit : Wychwood Tactical X Low

Sistemul de sustinere este realizat din patru picioare independente in aceasta varianta. Reglabile pe inaltime evident. Modelul are si cotiere in dotare. Toate cele 4 picioare sunt dotate cu talpici anti noroi. Cadrul este realizat din otel. Cantareste 5 Kg si ofera o inaltime maxima de reglaj de 40 de centimetri. Este foarte mult. Si este un lucru bun.

Indiferent de varianta, gama Tactical X are la baza un design pe care il regasim inclusive in zona de paturi
a celor de la Wychwood. Este vorba de camuflajul unic care le si scoate in evidenta.

Wychwood Tactical X

Seria Tactical X de la Wychwood este o gama “ compacta” si rezistenta. Gandita pentru transport si comfort in acelasi timp, gama iese din tipate prin greutatile reduse ( remarcabile ) si modul de pliere rapid.
Il instalezi la malul apei, cat ai zice “ Wychwood”.