By Dan Radulescu

Pastravi prajiti

6 pastravi, 1 ceasca ulei, 1 lamaie, sare, 1 lingura faina, piper macinat Se curata pestele, dar nu se inlatura capul, ci doar urechile. Se sareaza si se pepereaza dupa gust, se trece fiecare peste prin faina si se prajeste in ulei incins. Se serveste cu garnitura de morcovi tineri si si stropiti cu zeama …

Read more Pastravi prajiti

By Dan Radulescu

Scrumbie italiana

4 scrumbii proaspete, � l vin alb, 2 morcovi, 1 ceapa, 200 g ciuperci, 1 foaie de dafin, boabe de piper, sare, verdeata, 3 linguri de ulei Se curata pestele de solzii, , se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se lasa sa stea presarat cu sare 5 min. …

Read more Scrumbie italiana

By Dan Radulescu

Scrumbie la cuptor

4 scrumbii, 1 lingura de unt, folie de aluminiu, cateva feliute de lamaie, sare Scrumbiile se curata si se golesc de intestine. Daca sunt sarate, se lasa cateva ore la desarat in apa calda, apoi se ung cu unt si se infasoara in folia de aluminiu, impreuna fiecare cu cate 2 feliute de lamaie. Se …

Read more Scrumbie la cuptor

By Dan Radulescu

Sufleu de peste

Ingrediente: 1 kg de peşte fiert (orice fel de peşte), 2 linguri făină, 50 g margarină, 250 ml lapte, 5 ouă, caşcaval ras, sare, piper. Mod de preparare: Se unge o formă �n care vom pune sufleul abundent cu margarină şi se aprinde cuptorul, să fie �ncălzit c�nd punem sufleul. Peştele se curăţă de piele …

Read more Sufleu de peste

By Dan Radulescu

Salata de icre

50 g icre, 1/4 kg untdelemn, 1-2 linguri de lamiie, 4-5 linguri apa, o lingurita rasa mustar. Icrele proaspete, fara sa se spele, se sareaza putin, se lasa 2-3 zile la frigider si apoi se pregatesc. La congelator, se pot pastra in acest fel in punga timp indelungat. Icrele proaspete se pun intr-un castron, impreuna …

Read more Salata de icre

By Dan Radulescu

Saramura de peste

10-12 pesti mici de cca 150-200 g fiecare (biban,rosioara,caras etc), sare Curatati de intestine si branhii,insa nu si de solzi, se spala pestii, lasandu-i intregi. Se sterg bine la suprefeta cu un servet de hirtie. Intr-o tava de tabla nesmaltuita (mai veche), se pune un strat de sare cu grosimea de 2-3 mm si se …

Read more Saramura de peste

By Dan Radulescu

Pasta de peste

1 kg scrumbii sarate sau afumate, 150-200 g maioneza sau unt, o lingurita ceapa rasa fin, piper, mustar, zeama de lamiie. Pestele se desareaza in apa rece circa 8 ore sau de seara pina dimineata, apoi i se scoate pielea.Carnea, curatata de oase, se trece prin masina de tocat de 2-3 ori, iar pasta obtinuta …

Read more Pasta de peste

By Dan Radulescu

Salata de peste

1 kg peste, 250 g maioneza, o ceapa verde sau o lingurita de ceapa rasa.Maioneza:2 galbenusuri crude, un galbenus fiert, 500 ml untdelemn, lamiie, mustar, sare. Pestele (fara oase prea multe) se fierbe.Dupa ce se scoate de pe oase, carnea se taie in cubulete; se adauga ceapa verde, taiata marunt, impreuna cu frunzele verzi sau …

Read more Salata de peste

By Dan Radulescu

Aspic de peste

Pentru 1 kg aspic: 60�80 g gelatină, 2 l apă, 150 g zeama de peşte obţinută prin fierberea oaselor şi capetelor de peşte, 2�3 albuşuri, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g telină, o foaie de dafin, 100 ml vin, 20 ml coniac, 10 boabe piper, 2�3 fire tarhon, otet şi sare după gust. …

Read more Aspic de peste