By Dan Radulescu

Crap cu rosii 2

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 kg peste, 1 kg rosii, 150 g untdelemn, sare, piper, verdeata. Facultativ: unt Mod de preparare:  Crapul curatat si spalat se taie in bucati potivit de mari. Rosiile felii se aseaza cu verdeata in cratita; deasupra se pun bucatile de peste si apoi – din nou un strat de rosii …

Read more Crap cu rosii 2

By Dan Radulescu

Crap cu rosii

Durata de preparare: 1h Ingrediente:  1 1/2 kg peste, 1 kg rosii, verdeata, 1 lingura unt sau 1 pahar ulei, sare, piper, verdeata Mod de preparare:  Se asaza in cratita un rind de rosii si verdeata. Deasupra se pune pestele taiat bucati si apoi un alt strat de rosii, verdeata si sare. Se pune unt si …

Read more Crap cu rosii

By Dan Radulescu

Crap cu morcov

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  6 felii mari de crap, 1/2 kg morcov, 6 linguri maioneza (din comert sau preparata acasa), un ardei gras, un ardei iute, o lamiie, ulei, sare, vegeta, cimbru Mod de preparare:  Pestele se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, …

Read more Crap cu morcov

By Dan Radulescu

Crap cu menta

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1 crap, 2 morcovi, 2 cepe, boabe de piper, otet, menta, 2 linguri de ulei, sare, piper Mod de preparare:  Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se taie felii si se pun la fiert. Cind …

Read more Crap cu menta

By Dan Radulescu

Crap cu ciuperci

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  2-3 cepe albe, 250 g ciuperci, patrunjel verde, sare, piper, 1 foaie de dafin, 1 pahar vin alb,ulei, 1 lamiie, piine Mod de preparare:  Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se asaza …

Read more Crap cu ciuperci

By Dan Radulescu

Crap cu cascaval

Durata de preparare: 1h 15 min Ingrediente:  1 1/2 kg. crap, ? kg. cascaval, 300 gr. unt, sare Mod de preparare:  Pestele curatat, spalat si lasat la sare o jumatate de ora, se asaza in tava pe niste betisoare. Se umple burta cu bucati de unt si cascaval ras. Deasupra se pune unt neincalzit si cascaval …

Read more Crap cu cascaval

By Dan Radulescu

Crap cu arpagic

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1 1/2 kg peste, 1 kg arpagic, 200 gr. ulei, 1 lingura faina, 1 pahar mare cu vin, sare, piper, patrunjel verde, usturoi, 1/2 foaie de dafin Mod de preparare:  Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu …

Read more Crap cu arpagic

By Dan Radulescu

Ciorba de crap

Durata de preparare: 2 h Ingrediente:  morcov, patrunjel, ceapa, putin orez, un crap mediu Mod de preparare:  Se taie zarzavatul marunt si se pune sa fiarba cu apa, adaugand putin orez ales si spalat. Se curata crapul, se spala bine si se taie bucati. Cand zarzavatul e aproape fiert, se pune si pestele in oala si …

Read more Ciorba de crap

By Dan Radulescu

Chiftelute de salau

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  150 gr. carne de peste fiarta (salau sau cod), 1 felie franzela, 1 lingurita orez fiert, 1/4 ou, sare, 2 cartofi, 10 g unt, verdeata, 2 felii sfecla, 1/2 rosie Mod de preparare:  Carnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de …

Read more Chiftelute de salau

By Dan Radulescu

Calcan fiert

Durata de preparare: – Ingrediente:  1-1,5 kg calcan, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, sare, piper, foaie de dafin, otet, zeama de lamaie. Mod de preparare:  Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul se inmoaie in apa fierbinte. Se pune la fiert apa cu sare, impreuna cu zarzavatul, boabe de piper si 1-2 foi de …

Read more Calcan fiert