BoiliesMania – Tancabesti – Editia a III-a

In perioada 20-25 septembrie 2005 se va desfasura cea de-a treia editie a concursului “BoiliesMania” pe lacul 1 de la Tancabesti.

BoiliesMania - Tancabesti - Editia a III-a

Taxa de participare este de 1.500 lei noi , pentru echipe de 2 pescari . Locuri limitate – 30 – plus 3 echipe de rezerva . Fondul total de premii este de 12.000 USD

1. PROGRAMUL COMPETITIEI:

Durata competitiei : 120 ore
Marti 20.09.2005:
8.30- 9.30 :acreditarea la Complexul TWO LAKES TWO BROTHERS TANCABESTI;
9.30-10.30 :tragerea la sorti a standurilor;
10.30-11.30 :deplasarea la standuri si descarcarea bagajelor;
11.30-13.00 :pregatirea materialelor, a betelor, a nadelor, etc.
13.00 :primul semnal al arbitrului principal care marcheaza �nceputul competitiei (nadire, pescuit);
Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata, Duminica : competitie �n plina desfasurare.
Duminica 25.09.2005:
12.45 : al doilea semnal al arbitrului principal atentioneaza ca mai sunt 15 minute pana la final;
13.00 : al treilea semnal al arbitrului principal care marcheaza sfarsitul competitiei. �n caz exceptional, daca o echipa agata un crap �naintea celui de-al treilea semnal de la ora 13.00, va avea la dispozitie �nca 15 minute pentru a scoate pestele.
14.00-14.30 : adunarea la Complexul TWO LAKES TWO BROTHERS TANCABESTI;
15.00-16.00 : Festivitatea de premiere;
16.00-20.00 masa festiva oferita de organizatori la �nchiderea celei de’a III-a Editii a Concursului “BOILIESMANIA TANCABESTI 2005”.

2. EXTRAGEREA SI ORGANIZAREA :

La ora 9.00, marti 20.09.2005, va avea loc tragerea la sorti care se va desfasura �n doua etape :
Etapa I : extragerea numarului de ordine ( se va face �n ordinea �nscrierii la competitie) premergator tragerii la sorti a standurilor;
Etapa II : extragerea standurilor care se va face �n baza numarului de ordine extras la prima etapa. Daca �n mod exceptional si din motive bine intentionate una din echipe va �ntarzia, extragerile pentru echipa �n cauza vor fi efectuate de unul dintre arbitrii.

Concurentii pot pleca pe parcursul de concurs �n momentul �n care s-a terminat etapa a doua si au semnat fisele concentratoare si individuale cu numarul standului extras.
Deplasarea pe parcursul de concurs se poate face cu mijloace auto proprii care pot ramane, dar �n afara standului.
Accesul auto se face numai pe baza “Autorizatiei de Libera Trecere Competitor” acordata de organizatori.
Accesul altor autovehicule , cu exceptia celor ale organizatorilor, comisiei de arbitraj sau mass-media care vor avea autorizatii la vedere cu inscriptia respectiva, este STRICT INTERZIS!
Spectatorii si vizitatorii vor lasa vehiculele �n parcarea dintre cele doua lacuri.
De asemenea, pentru competitori, circulatia este permisa �n cazuri justificate (aprovizionare, dus, WC, alte probleme) dar numai �ntre orele 8.00-19.00 .

La cerere, efectuam servicii “FISHINGSTAND SERVICE” �n orice loc de pe lac (mancare, bautura, cafea,etc), comenzi la nr. de telefon : 0720.371.005 / 0723.070.306 / 0720.030.102

Circulatia cu vehicule �n timpul noptii este STRICT INTERZISA!!!

3. REGULAMENTUL COMPETITIEI

3.1 AMPLASAREA STANDURILOR :

Standul pentru concurenti va fi de 8×8 metri;
Distanta minima �ntre standuri va fi de 50 de metri;
Standul de 8×8 m poate fi utilizat pe toata suprafata lui si permite instalarea corturilor si a umbrelelor;

3.2 REGULI DE DESFASURARE A CONCURSULUI :

Fiecare echipa are la dispozitie 120 minute pentru a se pregati. �n acest timp nu au voie sa primeasca ajutorul nimanui.

Arbitrii sunt obligati sa cunoasca bine regulamentul, �n acest sens :
Sa nu permita intrarea persoanelor straine �n standuri;
Sa anunte capturarea fiecarui peste arbitrului principal ;
Sa participe la cantarire;
Sa noteze �n fisele concentratoare;
Sa atraga atentia concurentilor daca fac abatere de la regulament;
Sa noteze daca aceste abateri se repeta si sa le aduca la cunostiinta arbitrului principal;

Se vor lua �n considerare numai crapul comun, oglinda si amurul alb sau argintiu. Pentru a fi contabilizat , el va trebui sa aibe greutatea egala sau superioara a 3000 grame. Pana la cantarire, captura se va pastra �n sacul special de crap ( un singur peste �ntr-un sac). Pe toata durata concursului, nici o alta modalitate de pastrare a pestelui nu este permisa. Concurentii trebuie sa fie dotati cu un numar suficient de saci de crap. �nainte de cantarire, daca se constata ca pestele este mutilat sau ranit din vina concurentilor, el nu mai este luat �n considerare, iar concurentii vor fi sanctionati.

Nada si momeala animala, vie sau moarta, icrele de peste sunt STRICT INTERZISE ! Sunt autorizate : granele, boilies, pelete, toate la marimea maxima a unei sfere de 40 mm.

Durata concursului va fi de 120 de ore, din momentul �nceperii, si va fi �ntrerupt doar �n situatii exceptionale. Fiecare concurent va trebui sa cunoasca si sa respecte acest Regulament. Este permis un singur carlig simplu pe linie. Montajul utilizat trebuie sa permita eliberarea rapida a pestelui de plumb, �n caz de ruptura. Transportatoarele de nada sau momeala radiocomandate si sonarul sunt STRICT INTERZISE! Zona de pescuit poate fi marcata cu balize sau repere luminoase pe toata durata concursului. Sacii de crap si salteaua de primire sunt obligatorii. Dimensiunea si calitatea lor trebuie sa asigure securitatea pestelui. Umezirea minciogului, a saltelei de primire si a sacului de crap este obligatorie la fiecare captura. Este interzisa iluminarea apei cu lanterne si faruri de noapte. Numai iluminatul �n cort este permis si iluminarea discreta cu lampa frontala pentru scoaterea capturii. Intrarea �n apa este permisa �n doua cazuri : la scoaterea pestelui cu minciogul si la depozitarea pestelui �n sac. ESTE OBLIGATORIE CA FIECARE ECHIPA SA AIBE IN DOTARE PE TOATA DURATA CONCURSULUI SPRAY SAU SUBSTANTA ANTISEPTICA (acestea pot fi procurate si de la organizatori)

Toate modalitatile de propulsare care folosesc aerul comprimat, gazul sau electricitatea sunt interzise. Capturarea unui peste nu este valabila daca acesta nu este agatat de gura.
Numarul maxim de bete admis la pescuit, deci �n actiune, este de 4 . Dar se pot monta cate bete se doresc cu mentiunea ca aceste bete de rezerva sau nadit cu racheta trebuie sa fie �n pozitie verticala si �n spatele suportilor betelor �n actiune.
Concurentii nu au voie sa primeasca ajutor de la nici o persoana straina, pentru activitatea de pescuit, pe toata durata concursului.

3.3 CANTARIREA CAPTURILOR

Imediat dupa capturare si scoaterea carligului din gura pestelui se va folosi Sprayul sau substanta antiseptica din dotare !!!
Cantarirea se va efectua cu un singur cantar si o singura saltea pentru cantarirea pestelui , de catre arbitrul principal �mpreuna cu arbitrul de zona si �n prezenta unui membru al echipei vecine.
Pana �n momentul cantaririi, concurentii trebuie sa lase capturile �n apa �n conditiile amintite mai �nainte. Dupa cantarire, captura se elibereaza cu grija �n apa. Arbitrul de sector va urmari daca eliberarea se face �n conditii optime.
Concurentii trebuie sa fie atenti la cantarire. Nici o reclamatie ulterioara semnarii fisei �n ceea ce priveste greutatea pestelui cantarit nu se mai ia �n considerare.
Cantarul si salteaua vor fi prezentate participantilor dupa extragerea locurilor de pescuit.

3.3 SANCTIUNI
Arbitrii vor sanctiona verbal concurentii la prima abatere de la regulament;
La repetarea aceleiasi infractiuni, sau la oricare abatere grava de la Regulamentul de concurs stabilit, arbitrul este obligat sa aduca la cunostiinta arbitrului principal care va stabili sanctiunea pentru concurentul din echipa respectiva. Sanctiunile care se pot da sunt: avertisment sau descalificare.

3.4 STABILIREA CLASAMENTULUI
Pentru fiecare echipa participanta vor fi doua fise. Una care ramane permanent la echipa si una la arbitrul de sector. Pe baza acestor fise, la finele concursului, se va �ntocmi clasamentul final. �n caz de egalitate perfecta a greutatii acumulate, departajarea se va face la numarul de bucati si va castiga echipa care are mai putine capturi dar la greutate mai mare.

4 CONDITII DE PARTICIPARE
La Competitia “BOILIESMANIA Editia a III-a TANCABESTI 2005” , poate participa orice echipa din tara sau din strainatate care este dotata corespunzator, conform regulamentului concursului, a luat la cunostiinta si este de acord cu acesta si a achitat suma de 1500 RON (15.000.000 ROL ) .

5 PREMII
Duminica, 25.09.2005, orele 16.00, la Complexul TWO LAKES TWO BROTHERS TANCABESTI, va avea loc festivitatea de premiere , �n prezenta Comisiei de Arbitraj, a sponsorilor si invitatilor la “BOILIESMANIA Editia a III-a TANCABESTI 2005”. Valoarea premiilor puse �n joc depaseste 360.000.000 lei , reprezentand sume �n bani, scule de pescuit+momeli, abonamente la alegere

Relatii pentru �nscrieri: 0726.037.389/Vlad Parfene 0721.283.400/OVIDIU PARFENE
Data limita pentru �nscriere : 15.09.2005

IMPORTANT! : Pana la data �nceperii concursului, organizatorii garanteaza faptul ca nu se va pescui pe capetele baltii ( cele 8 locuri ale lacului Tancabesti 1 care nu sunt incluse �n concurs).
Dupa acordarea premiilor, va urma binenteles masa festiva “BOILIESMANIA Editia a III-a TANCABESTI 2005”
FIR INTINS!!!

Relatii pentru �nscrieri: 0726.037.389/Vlad Parfene
0721.283.400/OVIDIU PARFENE
S.C. MUFI S.R.L. Comuna Balotesti,
Calea Bucuresti nr. 38 .
Cont : RO 63 RNCB 5014 0000 4367 0001.
B.C.R. OTOPENI
_________________
Dan Coman