Cupa Pelicanul la Crap, editia a II-a, 2006

CLUBUL DE PESCUIT PELICANUL

Cupa Pelicanul la Crap, editia a II-a, 2006

CUPA PELICANUL EDITIA II, LAC DARVARI
17 – 21 MAI 2006

CONCURSUL CU CELE MAI MARI PREMII DIN ROMANIA

50 Echipe – 2 sau 3 pescari
Taxa de participare – 2.000 lei + TVA (20.000.000 lei + TVA)

PREMII: Locul I – 40.000 Lei (400.000.000 lei)
Locul II – Sector Tamadau – 20.000 lei (200.000.000 lei)
Locul III – de la Sediu spre dreapta – 10.000 lei (100.000.000 lei)
Cea mai mare captura – 10.000 lei (100.000.000 lei)
Premii de sector in valoare de minim 30.000 lei (300.000.000 lei)

REGULAMENT

Echipele pot fi formate din 2 sau 3 concurenti (un runner). Runnerul are voie sa aprovizioneze standul, sa culeaga informatii, sa ajute pescarii la treburile gospodaresti, dar ii este interzis sa ajute la scoaterea pestelui, sa puna mana pe mincioc, pe lansete, sa nadeasca. Echipele care sunt formate din 3 pescari vor trebui sa plateasca suplimentar 200 lei (2.000.000 lei).
Nu sunt permise schimbari, dar in caz de forta majora cel care este obligat sa paraseasca standul si concursul, poate fi inlocuit cu o rezerva sau runner, dar nu se mai poate intoarce in stand pe toata durata concursului.
Eventualele contestatii pot fi aduse la cunostinta arbitrului sau organizatorului doar in scris si cel mult intr-o ora de la consumarea faptei. Nu se accepta contestatii decat in timpul concursului sau cel mult pana la inceperea festivitatii de premiere. Contestatiile nu se platesc.
La fiecare cantarire participa si semneaza obligatoriu cei 2 vecini si 2 arbitrii.
Cantarirea se face numai la un singur peste, iar semnaturile se fac in mod citet in dreptul fiecarui peste cantarit.
Se pescuieste cu 4 lansete, indiferent lungimea. Se pot tine in stand 2 lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar separat de celelalte 4.
Nu se poate pescui si nici nadi cu nada vie.
Pescuitul se face cu un singur ac pe montura. Este obligatoriu pescuitul cu fir atasat acului.
Se pescuieste obligatoriu cu montura culisanta sau cu plumb pierdut. Se poate folosi momitor, dar se tine cont sa fie pe montura pierduta, ca in caz de agatatura sa se detaseze greutatea. Se foloseste inaintas de cel mult 8 m si nu mai rezistent de 25 lbs. Este interzisa folosirea de orice fel de sonar, ratusca, barca de nadit.
Se puncteaza numai crap comun, oglinda, amur, de la 2 kg sau mai mult (inclusiv).
Pestele sau pestii care la efectuarea cantarului sunt raniti sau morti, nu se cantaresc si echipa se depuncteaza cu 10 kg.
Se poate intra in apa la nadit, mincioc sau lansare, pana la sold, dar obligatoriu cu cizme sau incaltaminte adecvata.
Concurentii sunt obligati sa fie dotati cu saci de crap (suficienti), saltea de primire, mincioc cu deschidere mare si plasa fina.
Este interzisa iluminarea standului pe timpul noptii, cu exceptia luminii de cap si a luminii de cort.
Este interzis sa se faca focul pe timp de noapte.
Se pot primi vizite in stand pana la ora 21. Concurentii vor avea masinile langa stand, dar vizitatorii nu au voie pe malul apei cu masina.
Dupa lasarea intunericului nici un concurent nu are voie sa paraseasca standul, decat pentru a asista la cantarire sau pentru necesitati fiziologice.
Orice incercare de trucare a rezultatelor duce automat la descalificarea concurentilor.
Pescarii sunt obligati sa pescuiasca in liniste, fara exces de alcool, astfel incat ceilalti concurenti sa nu fie deranjati. Perturbarea desfasurarii concursului din aceste cauze duce la descalificarea celor implicati.
Daca vor interveni alte probleme care nu sunt trecute in acest regulament, se va lua o hotarare impreuna cu reprezentantii fiecarui reprezentant in parte, arbitrii si organizatori, in decurs de o ora de la semnalarea problemei.
In caz de forta majora, concursul se poate reprograma, intrerupe sau se declara castigator cel care a prins cel mai mult peste sau captura, daca au trecut mai mult de 48 ore. Daca nu au trecut 48 ore, concursul se poate intrerupe si reprograma, dar la reluare concurentii isi pastreaza locurile initiale. Concursul reprogramat reincepe din minutul 1, netinandu-se cont de pestii care s-au prin in etapa anterioara.
In caz de egalitate la gramaj, premiul se imparte. Echipa invingatoare nu poate castiga (daca a prins) si premiul pentru captura, acesta revenindu-i urmatorului pescar care a prins cel mai mare peste.
Daca exista egalitate la captura, premiul se imparte.
Cantarirea se face cu un singur cantar pentru fiecare sector (acelasi fel de cantar pentru toate sectoarele).
Data limita de achitare a taxei este 15 aprilie 2006.
Achitarea se face in contul RO 71 CELEB 300043 ROL 0481420, pentru Clubul de Pescuit Crap Pelicanul, la C.E.C. piata Alba Iulia.

Relatii si inscrieri: Victor OANA 0744 630 226
0724 506 418

PROGRAM

Luni 15 mai Pot incepe sa vina primii concurenti
Marti 16 mai Pescarii sosesc in locul de campare. Se pot vizita locurile de pescuit si se poate sonda apa cu markerul.
Orele 12-21 – N.M. Marine organizeaza:
1. Concurs de lansare la distanta – premiu o barca de aluminiu de 3,60 m lungime.
2. Concurs de aruncat cu cobra la punct fix – premiu un motor de barca electric.
Miercuri 17 mai Se fac ultimele acreditari.
Orele 9-11 Tragere la sorti
1. Se extrage un bilet care contine numarul de ordine in care se efectueaza extragerea 2. Se efectuaeaza extragerea care contine locul de pescuit.
Ora 13 Semnal de incepere. Pana la ora 13 nu se poate incerca apa, nu se nadeste. Semnalul de la ora 13 anunta ca se poate incepe pescuitul, nadirea, sondarea, marcarea.
Organizatorii vor distribui fiecarei echipe tricouri cu numele sponsorilor, numarul standului si sectorul pe care concureaza. Vor exista cate 4 foi de concurs, cate una pe fiecare 24 ore in cate 4 exemplare (un exemplar la concurent, un exemplar la arbitru, un exemplar la arbitru sef si un exemplar la organizator).
Duminica 21 mai Ora 13 – Semnal de sfarsit al concursului. Daca exista peste in dril, se acorda echipei 15 minute. Nu se paraseste locul de concurs fara semnatura arbitrului. Concurentii sunt obligati sa lase locul de concurs curat si sa aduca gunoiul la locul dinainte stabilit.
Cantaririle se fac la orele: 7-8, 13-14, 19-20.
In caz de capturi mai multe sau de pesti mari, arbitrul este obligat sa vina la orice ora din zi sau noapte la cererea concurentului.

Cu speranta desfasurarii in bune conditii a competitiei, Va uram “FIR INTINS”.

SPONSORI
Chris EXIM
Coca Cola
Mc. Donald’s
N.M. Marine
Sec de Murfatlar

SPONSORI DE SECTOR
Aquamania
Arrow International
Big Fish
Captain Hook
Casa Pescarului
Energofish
Gipo
Trabucco

PARTENERI MEDIA :

Aventuri la Pescuit
Cronica Romana (Cronica Mincinosilor)
Pescar Modern
www.crap.ro
www.darvari.ro
Emisiunea Infopescar (OTV)