Incepe aventura la crap

Turneul Aventuri la pescuit merge mai departe.

Incepe aventura la crap

De fapt, mult mai departe. Se extinde si la crap. Dupa succesul obtinut la spinning, cu turneul AVP, care a fost catalizatorul Campionatul National si motorul deplasarii echipei nationale la o cupa si un campionat mondial, iata ca in 2009 si competitiile de crap intra sub aceeasi palarie.

* Cel mai complex proiect crapist din Romania;
* Sase etape;
* Toate concursurile vor fi in sistem open, de sine statatoare, cu premii separate pe fiecare etapa;
* O echipa de doi pescari poate participa la cate etape doreste;
*Pot participa si echipele care nu vizeaza decat o etapa sau doua, fara a avea ca obiectiv punctele AVP sau lotul national, ci doar premiile puse in joc;
* Puncteaza cele mai bune trei rezultatel
* La final se decerneaza titlul de campioni nationali;
* AVP sponsorizeaza deplasarea primelor patru echipe la CM;
*21 februarie – intalnirea organizatorilor de etape.

Fata de pescarii de spinning, crapistii au fost organizati pentru marea performanta inca din 2004, iar rezultatele lor pe plan international au fost remarcabile. Campionatul National de Pescuit la Crap a fost organizat de Asociatia Pescarilor de Crap din Romania, ca urmare a protocolului incheiat cu AGVPS, si a fost constituit, in fiecare an, dintr-o competitie separata de competitiile traditionale.

Ei bine, noutatea Turneul Aventuri la Pescuit la Crap o constituie, in primul rand, marea deschidere a acestei competitii catre toti crapistii si toate asociatiile si cluburile de profil. Dupa modelul turneului de spinning, CN de Pescuit la Crap va consta in sase concursuri separate si autonome, cu taxe si fonduri de premiere individuale. La etapele turneului AVP poate participa orice echipa de doi pescari. Turneul va avea doua regulamente: unul de organizare si altul de arbitraj, de care vor tine cont cele sase asociatii sau cluburi ce urmeaza sa patroneze etapele. De asemenea, taxa celor sase competitii urmeaza a fi una unitara si rezonabila. Asa cum spuneam, la finalul fiecarei etape, echipele fruntase vor fi premiate, potrivit retetei organizatorului, iar primele 15 echipe vor primi puncte AVP.

La incheierea turneului, la alcatuirea clasamentului general se vor contabiliza cele mai bune trei rezultate ale fiecarei echipe si se vor desemna campionii nationali. De asemenea, primele patru echipe vor forma lotul national de pescuit la crap al Romaniei, urmand sa fie sponosorizate de AVP, pentru deplasarea la Campionatul Mondial. Turneul AVP va beneficia de mediatizare permanenta in revista, fiecare etapa urmand sa fie prezentata pe larg, cu sponsori si parteneri. De asemenea, in eveniment sunt implicati si alti vectori mass-media, cotidiane, radouri si televiziuni.

Site-ul AVP, www.aventurilapescuit.ro va avea o sectiune special dedicata turneului. Din punct de vedere al complexitatii organizatorice, a deschiderii geografice si al impactului mediatic este cel mai grandios proiect national din pescuitul competitional la crap. Asociatiile sau cluburile care doresc sa organizeze o etapa a Turneului AVP – Campionatul National de Pescuit la Crap sunt anuntate ca pe 21 februarie va avea loc intalnirea pentru validarea pistelor de concurs si stabilirea datelor. Cei sase presedinti (sau delegati) de asociatii sau cluburi care vor dezvolta etapele turneului vor fi desemnati si organizatori ai CN. Regulamentul de organizare il veti gasi pe site-ul revistei. In numarul din martie vom publica decizia sedintei din 21 februarie, organizatorii si pistele de concurs, datele de desfasurare ale etapelor, taxele de concurs, directorii de competitie, observatorii AVP si corpul de arbitraj oficial al turneului.

Pentru informatii suplimentare: andrei.vladeanu@aventurilapescuit.ro sau tel: 722.376.921