Micul Pescar Sportiv – Tancabesti, 28 mai 2005

Micul Pescar Sportiv – Tancabesti, 28 mai 2005

Micul Pescar Sportiv - Tancabesti, 28 mai 2005

Asociatia “Pescari 4Ever”, organizatie non profit cu sediul in Bucuresti, avand ca obiect de activitate practicarea pescuitului sportiv si initierea copiilor in tainele acestui sport, are inclusa in programul sau de activitati o colaborare cu Scoala Speciala pentru Surzi Nr.1 – Bucuresti, prin intermediu organizatiei Light Into Europe. Aceasta colaborare se refera la initierea in pescuitul sportiv a unui numar de 26 de copii hipoacuzici, (10-17 ani) urmata apoi de un concurs de pescuit sportiv pe lacul Tancabesti 2.

Pregatirea teoretica a copiilor coordonata de dr. Catalin Mateescu a fost incheiata, iar sambata, 28 mai, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului, s-a desfasurat concursul de pescuit sportiv dotat cu premii, unde copiii si-au pus in practica cunostintele dobandite.

Din cate stim, nu a mai fost organizat in Romania un eveniment asemanator, desi forumul mondial CIPS, (Confederation Internationale de la Peche Sportive) coordoneaza anual competitii de pescuit sportiv dedicate persoanelor cu handicap, la nivel european si mondial. Ar fi inca un pas spre valorile europene spre care tindem. Si de ce nu, ca din randul acestor copii sa se desprinda un viitor campion!

Concursul propriu-zis a inceput in jurul orei 09.00, si s-a incheiat in jurul orei 13.30, urmat apoi de masa la iarba verde si festivitatea de premiere.

Pe tot timpul concursului copiii au fost asistati de membrii asociatiei noastre, care i-au indrumat si corectat atunci cand a fost cazul. Tot pestele prins, (in special puiet de crap comun si cteno) a fost eliberat la sfarsitul concursului.

Cantarul electronic a facut departajarea dupa cum urmeaza:

Locul 1: Andrei Cosmin – 2,18 kg.
Locul 2: Marioara Stefan – 2,10 kg.
Locul 3: Miriuta Samuel – 1,58 kg.
Captura: Voicu Raducu – crap comun de 0.360kg.
Domnul Platt, Presedintele Organizatiei “Light Into Europe”, s-a aflat alaturi de noi la aceasta actiune in prima parte a desfasurarii sale, si am avut dupa plecarea copiilor o vizita surpriza din partea dansului si a unor prieteni veniti din Anglia in schimb de experienta, privind lucrul cu aceasta categorie de copii. Au fost puternic impresionati de bucuria si fericirea copiilor, de calitatea si multitudinea cadourilor primite, (trecusera intai pe la Scoala, unde copiii desfacusera pachetele cu cadouri). Actiunea dovedindu-se un real succes, a trebuit sa-i promitem domnului Platt ca vom continua colaborarea in acest domeniu si pe viitor.

Am primit si vizita lui Victor Tarus, care impreuna cu reporterul TVR au filmat aspecte ale concursului, si s-au luat interviuri. Speram ca aceste lucruri sa apara cat mai curand pe ecran!

Multumim sponsorilor care au venit in sprijinul acestor copii aflati in dificultate:

Sponsor principal: ORANGE ROMANIA.
Sponsori: Arrow International, McDonalds, BIG FISH ITALIA, (Adriano Musaro si Sandel Calina).
Multumim de asemenea domnului Vlad Parfenie, administrator al lacului Tancabesti, pentru deosebitul gest de a ne pune la dispozitie aceasta frumoasa locatie.

Alexandru Trentea, Presedinte “Pescari4Ever”