World Carp Classic – Rod Hutchinson – 2005

Scurt istoric al World Carp Classic � Rod Hutchinson

World Carp Classic - Rod Hutchinson - 2005

In 1998 cand World Carp Classic a fost lansat pe Lac de Madine, in Meuse, a fost doar un eveniment de 48 de ore cu participare individuala.
Chiar daca a fost o competitie complet noua, 142 de concurenti din cinci tari au terminat concursul in goana dupa premiul cel mare, un Rover de 14.000 lire sterline.
Castigatorul Paul Rayment a luat acest premiu prinzand 6 pesti in greutate totala de 118lbs, din cei 37 prinsi pe lacul de 2500 acri.

Aceeasi locatie a gazduit evenimentul din anul urmator, dar numarul participantilor a crescut cu 30% ca urmare a scimbarii regulamentului competitiei din individual pe echipe si cu 80% numarul de tari participante.

Participanti din Belgia, Cehia, Franta Germania, Olanda, Anglia, Polonia, Elvetia, USA si Tara Galilor in goana dupa premiul cel mare de 10.000 lire sterline.
Odata cu numarul participantilor a crescut si interesul media. Un total de 16 organizatii media diferite, inclusiv Sky si BBC, au relatat despre eveniment.

Evenimentul de 48 de ore l-au incheiat cu un total de 188.10lbs englezii Dave Poxon si Mark Redding reusind sa castige premiul in bani, in timp ce organizatia media Carp World a castigat concursul pe echipe.

Un an mai tarziu, in 2000, regulamentul a fost modificat pentru a se testa si anduranta pescarilor, acum avem o competitie cu durata de 72 de ore � dar asta nu a impiedicat participarea celor 98 de echipe din 14 tari. Nici media nu a fost lasata deoparte, organizatorii salutand participarea a trei noi canale tv frantuzesti.
Pe Lac de Madine din nou evenimetul ia sfarsit avandu-i castigatori cu un totatl de 81,3kg pe reprezentantii Angliei: Paul Harrison si Paul Watts.
Deasemenea ei au fost echipa castigatoare: Cobra-GB Baits. Ducand la limita pescuitul de anduranta, astfel World Carp Classic din 2001 s-a tranformat intr-un eveniment lung de 96 de ore � 4 nopti de pescuit si una de nadire.
Au fost facute schimbari majore in formatul concursului. Se pescuia in continuare in echipa fiecare pescar avand dreptul la 3 bete; 3 perechi contituind o echipa si fiecare pereche avand un loc pentru un al treilea membru ca ajutor.
Modalitatea de alegere a locului a fost schimbata, participatii avand dreptul la doua extrageri si la alegerea celui mai bun din cele doua extrase.
Deasemenea si locul de desfasurare a fost schimbat. Lac Amance, in Aube � un lac avand o suprafata de 490 de hectare si locuri foarte accesibile � a gazduit o competitie care a oferit aproximativ o tona de peste.
Imaginea completa fiind 91 de pesti cu o greutate totala de 962,67kg (2,117lbs). Evenimentul in noul format a fost deasemenea martorul primului succes continental. Duoul olandez Thierry Stunnenberg si Richard Bredenbeek � care au prins 18 pesti in greutate totala de 164,40 kg � au castigat ca parte a Team Fishermnan�s World si au luat premiul pe ehipe.
Din cauza ca in 2002 lacul nu a fost disponibil pentru pescuit World Carp Classic nu s-a putut organiza, dar cum in 2003 a reintrat in circuitul sportiv si un eduro de 64 de ore a fost organizat, fiecare pescar avand dreptul la doua bete.
Lac Amance a gazduit World Carp Classic inca o data � dar de data aceasta in Aprilie in loc de Spetembrie. S-au inscris in concurs participanti din 15 tari, iar titlul a revenit Marii Britanii reprezentata de Mark si Jo Gardner. Au prins sase pesti in greutate totala de 67,35kg.
Anul 2004 a fost un an sarac in capturi, se poate spune chiar cel mai slab.
Pentru 2005, World Carp Classic se intorace pe Lac Amance, dar in 14 �18 Septembrie � o perioada cand suntem siguri ca �va musca� si capturile vor fi bogate.
Mai multe detalii puteit gasi la www.worldcarpclassic.com .

Participarea romaneasca la aceasta competitie

Prima participare romaneasca la acest concurs a fost cea a echipei Victor Oana si Nae Badulescu in 2004.

Anul acesta 3 echipe ne vor reprezenta la World Carp Classic:
Victor Oana � Danut Tudor
Sergiu Tofan – Costin Bobea
Adriano Musaro � Radu Popescu
Toti sunt pescari experimentati in concursuri si speram ca vor face o figura frumoasa la aceasta editie.