Scorpia de mare

Denumiri:

Scorpia de mare

Latina: Scorpaena notata
Engleza: Small red scorpionfish
Romana: Scorpia de mare
Greaca: Skorpidi

In tolba talienelor de la tarmul Marii Negre sau in navoadele-punga ale pescarilor nostri de larg se prinde uneori aceasta specie curioasa de pesti, intalnita obisnuit in Oceanul Atlantic si in Marea Mediterana. De talie redusa, masurand 15-20 cm, foarte rar 40 cm, scorpia de mare este un peste ghebos, acoperit cu placute osoase pe cap, iar in dreptul ochilor aparat de tentacule. Corpul sau cafeniu pare stropit cu puncte negre, bine distincte pe toate inotatoarele. Tepii inotatoarelor sunt alimentati de secretia unor glande veninoase, care reprezinta arme temute de atac. Coloritul scorpiei de mare este variat, din cauza ca are proprietatea de a-si schima culoarea (mimetism). Reproducerea are loc in lunile mai-iunie. Este un peste fara importan�a economica, deoarece carnea lui nu se consuma in tara noastra. (www.lefo.ro)

Totusi, in alte parti, este considerta o delicatesa dar daca nu stiti cum sa o curatati si sa o preparati va recomand … eliberarea.

Si Scorpia poate fi prinsa accidental in timp ce pescuiti dupa alti pesti, in special noaptea, asa ca va recomand sa va uitati cu atentie la poza si sa nu uitati cum arata.
Poate ajunge pana la 1 kg.
Sezon de pescuit: Tot timpul anului