Riguri – variante de legare

Aveti mai jos cateva riguri, daca aveti intrebari cu privire la aceste monturi nu ezitati sa le puneti pe forum.

Riguri - variante de legare

1. Spinner rig. [foto: 1 � 6]
Variante,sugestii pentru montura Snow man sau Pop-up
Materiale folosite: Carlige Carp’r’us Longshank Nailer nr.4 sau 6, Korda Hybrid Hooklink 15lb 18cm, Korda shrink tube, stop rig Carp’r’us, pasta plumb Kryston, vartej Nash rotary ring swivels, bait bands 5mm(elastic) sau ata dentara
Carligele au fost legate cu nod Palomar iar pasta de plumb a fost atasata pe mijlocul rigului pt o prezentare cat mai buna, ca montajul sa stea lipit de fundul apei. La modelul acesta de carlige se folosesc nade flotante sau ‘om de zapada’. La montajul cu boilies am folosit Trigga pop up 20mm, care are o flotabilitate neutra si nu a mai fost necesar sa atasez pasta de plumb ca sa-l echilibrez (ciudat la modelul de15mm trebuie atasat pasta de plumb sau o alica, depinde ce are fiecare). La aceste modele de carlige merg foarte bine si boabele porumb+o biluta plutitoare sau….(fiecare ce are) care se ataseaza de anoul care culiseaza pe tija carligului cu ata dentara sau un fir textil foarte fin. Ca o sugestie, nu recomand sa se foloseasca nade cu flotabilitate mare pt.ca montajul sa fie critic echilibrat ci ‘om de zapada’

2. Sugestie montaj nou pentru nade fara flotabilitate [foto 7 � 10]
Materiale folosite: Carlig Carp’r’us Offset nr.6, Korda Hybrid Hooklink 15lb 18 cm, Korda shrink tube, pasta plumb Kryston, Nash rotary ring swivels, anou otel 2mm+elastic(bait band). Mai poate fi legat si cu florocarbon, aici l-am legat cu Amnesia 20lb,18cm.
Carligele sunt legate cu nod fara nod, iar la montajul cu Amnesia la vartej este legat cu nod Palomar. Este un montaj foarte practic, putem sa folosim orice tip de nada, nu trebuie sa mai refacem rigul daca boiliesul sau porumbul nu se incadreaza bine sub carlig. Se recomanda folosirea boabelor de porumb uscat pt a nu se sparge.

3. Montaj hair rig 1[foto: 11 � 12]
Materiale folosite: Carlig Korda Hybrid Wide Gape numarul 6, Korda Hybrid 15lb 18cm, stop rig carp,r,us, Korda shrink tube, pasta plumb Kryston, Nash rotary ring swivels. Carligul este legat cu nod fara nod iar la vartej cu nod dublu. Firul este imbracat cu o camasa de fluorocarbon care la varianta de montaj fara flotabilitate poate fi lasat si nedecojit. Poate fi folosit si pt.montaje flotante, boilies sau porumb.

4. Montaj hair rig 2 [foto: 13]
Materiale folosite: carlig Gold Label Penetraror 1 nr 4, Korda Hybrid 15 lb 18cm, Korda shrink tube, pasta plumb Kryston, Nash rotary ring swivels. Ca nada am folosit pellete (hookbaits) Nutrabaits CSL. Poate fi folosita orice tip de momeala (porumb, boilies).

5. Montaj hair rig 3[foto: 14 �15]
Materiale folosite: carlig Carp’r’us Short Shank Nailer nr.8, Korda Hybrid 15 lb 18cm, Korda shrink tube, pasta plumb Kryston, Nash rotary ring swivels. Un montaj care poate fi folosit si cu nade fara flotabilitate. Este recomandat pt. pop up si merge legat si cu florocarbon in varianta D rig.

Sivu Alexandru “Andy”