Ciorba de peste cu zeama de varza

Ingrediente:

Ciorba de peste cu zeama de varza

1 kg. peste, 2 buc. ardei gras, 3-4 buc. rosii, 1/2 l zeama de varza, o ceasca orez, sare, piper, 1 1/2 l apa

Mod de preparare
Aceasta ciorba se poate prepara din peste marunt sau din capul si 2-3 bucati de la coada unui peste. Se pune intr-o oala ceapa tocata foarte marunt. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga orezul ales si spalat, iar cind este aproape fiert, se adauga ardeiul taiat fidelute ( sa nu fie iute). Dupa ce ciorba a dat in clocot, se adauga rosiile curatate de pielite si de simburi si taiate felii subtiri, pestele curatat, spalat si taiat felii si zeama de varza fiarta separat si spumata. Se lasa oala sa fiarba la foc incet, iar dupa 10-15 minute, se incearca pestele, care nu trebuie lasat sa treaca din fiert, caci se sfarima. Cind ciorba este gata, se retrage de pe foc si se adauga marar si patrunjel tocate fin, se acopera oala si se mai lasa citeva minute.

Mod de servire
Se potriveste de sare si de acreala si se serveste la masa