Crap marinaresc

Durata de preparare: 

Ingrediente: 
1 crap mijlociu, 1 pahar vin rosu, sare, piper macinat, 3 linguri de unt, 200 g ciuperci, 200 g arpagic, cimbru

Mod de preparare: 
Se curata pestele, se spala, se taie felii groase, care se sareaza si se lasa sa stea 30 min.
Se curata arpagicul si se inmoaie in unt, pe foc mic, adaugand din cand in cand putina apa calda.
Ciupercile se spala in mai multe ape reci, se taie felii subtiri si se pun peste arpagic. Se inmoaie
impreuna doar 10 min., dupa care se adauga vinul, un pahar mic desupa calda, sare, piper boabe si
putin cimbru. Se pun feliile de peste in sosul astfel pregatit si se acopera cratita in care fierbe.
Se fierb o ora, dupa care se scot si se serveste ornat cu arpagicul, ciupercile si sosul rezultat.

Observatii: