By Dan Radulescu

Rasol de salau cald

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  1 si 1/2 – 2 kg salau, 1 morcov, 1 patrunjel, 2 cepe, sare, 1 foaie dafin, piper, 200g unt, verdeata, sare de lamiie Mod de preparare:  Se fierbe pestele in apa clocotita cu sare, in care a fiert mult zarzavat, piper si foi de dafin. Inainte de a se …

Read more Rasol de salau cald

By Dan Radulescu

Raci

Durata de preparare: – Ingrediente:  12 raci, 1/2 l apa, 2 catei de usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin, patrunjel, ceapa Mod de preparare:  Racii trebuie sa fie vii; se spala in mai multe ape si se scurg. In oala se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se …

Read more Raci

By Dan Radulescu

Plachie de crap

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 kg crap, 4 cepe mari, o ceasca de ulei, sare, 3 linguriotet, piper boabe, o lingura bulion , o lingurita boia dulce de ardei, o foaie de dafin Mod de preparare:  Pestele se curata, se spala, se taie felii groase de 3-4 cm, se pune in apa rece cu 3 …

Read more Plachie de crap

By Dan Radulescu

Plachie

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1,5 kg. peste (stiuca, crap, salau etc.), 7-8 buc. ceapa mari, 2 cesti de ulei, 3-4 buc. rosii, 1 pahar vin, 1-2 legaturi patrunjel verde, sare, piper Mod de preparare:  Se curata pestele, se taie in bucati si se freaca cu sare si piper. Se taie ceapa in felii subtiri …

Read more Plachie

By Dan Radulescu

Pilaf cu pana de somn sarat

Durata de preparare: 40 min Ingrediente:  4-5 cescute orez, 7-8 bucati peste, 1 ceasca ulei, sare, piper Mod de preparare:  Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga pestele si se lasa sa mai dea citeva clocote pina ce orezul …

Read more Pilaf cu pana de somn sarat

By Dan Radulescu

Peste de toamna la cuptor

Durata de preparare: 3 – 4 ore Ingrediente:  Reteta are o savoare deosebita toamna, cind pestele este mai gras. De asemenea la aceasta retea este foarte importanta folosirea a cit mai multe specii de pesti (cel putin 5) in proportii aproximativ egale rapitor si pasnic. Primavara se pot inlocui legumele cu suc de rosii si boia …

Read more Peste de toamna la cuptor

By Dan Radulescu

Peste afumat

Durata de preparare: – Ingrediente:  – Mod de preparare:  Pestelui ii pun sare/piper boabe zdrobit/timian/zeama de lamaie+tzest; sare putin in exces decat normal si-l las sa stea la marinat cel putin 1/2 de ora, dar depinde si de grosimea carnii. (totul intr-o punga de nylon) – pestele/bucatile de peste, le clatesc inainte de afumare – pe …

Read more Peste afumat

By Dan Radulescu

Pastravi rasol

Durata de preparare: – Ingrediente:  6 pastravi, sare, 2 linguri de otet, 3 linguri de ulei, verdeata tocata, lamaie Mod de preparare:  Se curata pestii si se spala in mai multe ape reci. Se inlatura urechile si se pun sa stea 10 min. in apa cu otet. Se pune intr-un vas mare 1 l de apa …

Read more Pastravi rasol

By Dan Radulescu

Pastravi la gratar

Durata de preparare: 50 min. Ingrediente:  1 kg. pastravi, ulei, lamiie, sare Mod de preparare:  Pestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de pergament. Se frige pe gratar. Cind este gata se scoate din hirtie. Observatii:  Se serveste cu lamaie.

Read more Pastravi la gratar

By Dan Radulescu

Pastravi cu sos gascon

Durata de preparare: – Ingrediente:  6 pastravi, sare, 2 linguri otel, 2 linguri unt, 2 linguri ulei, usturoi, verdeata, 100 gciuperci, un pahar vin alb, 3 sardine conservate, 2 galbenusuri crude Mod de preparare:  Se pregateste sosul astfel: se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun sa scada intr-o cratita cu …

Read more Pastravi cu sos gascon