Peste chinezesc cu condimente
Peste cu condimente
In: Retete culinare chinezeasa
Ingrediente:
800 g fileuri de peste (dezosta si curatate de piele).
� ceasca de faina de grau.
� lingurita amestec 5 condimente chinezesti (se gaseste in magazinele chinezesti).
3 oua
4 fire de ceapa verde
2 rosii
1 ceasca de pesmet
2 lingurite de sos de soia
sare si piper dupa gust
ulei
Preparare:
Amestecati faina cu praful de 5 condimente, sarea si piperul. Dati pestele prin acest amestec, scufundati-l in ouale batute si apoi acoperiti-l cu pesmet.
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie si puneti pestele la prajit, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Scoateti pestii pe un prosop de hartie pentru a scurge bine uleiul din ei.
Trageti la tigaie (cu putin ulei incins) ceapa si rosiile, taiate cubulete mici, timp d eun minut apoi adaugati sosul de soia. Amestecati si apoi turnati sosul fierbinte peste pestele prajit.
Se serveste cu orez simplu sau cu spaghete de orez.
Marian Dobre
Bucatar gradul II Bucatarie chinezeasca si indiana