Peste in sos caramel

Peste in sos caramel

Necesar: 200g file de peste alb (fara oase),100g zahar, 50g bulion, o jumatate de lingurita de amidon alimenatar, 2 linguri ulei, putina zeama de lamaie.

Preparare: Se taie pestele cubulete si se prajeste in tigaie cu 2 linguri de ulei, se amesteca usor cu o lingura de lemn fara sa se farame pestele. Se pune pestele intr-un castron si apoi in tigaie se pune zaharul, se caramelizeaza si se arunca peste el bulionul diluat cu 3-4 linguri de apa calda si zeama de lamaie. Se amesteca pana la omogenizare, daca este cazul se mai completeaza cu apa calda pentru a facilita omogenizarea. Cand incepe sa fiarba se pune amidonul diluat cu o lingura de apa calda si se amesteca repede pentru omogenizare, deasupra flacarii. Sosul se toarna fierbinte peste peste si se lasa acoperit 3-4 minute apoi poate fi servit.