Scrumbii cu ciuperci
Durata de preparare: –
Ingrediente:
3 scrumbii proaspete, 250 g ciuperci, verdeata tocata, 1 lamaie, sare, 3 linguri unt,
1 pahar vin alb, piper macinat
Mod de preparare:
Se curata scrumbiile, se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece.
Se sareaza si pe dinauntru si pe dinafara, se lasa sa stea cu sarea cateva minute.
Se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun cu o lingura de unt sa scada pe foc mic,
impreuna cu sare si piper macinat. Cand ciupercile s-au inmuiat bine, se adauga un paharelde vin alb
si se laba sa fiarba acoperit.Scrumbiile se prajesc in unt, se scot si se asaza pe un platou adancit.
Se stoarce deasupra lor o lamaie si se servesc calde, cu garnitura de ciuperci bine scazute.
Observatii:
–