By Dan Radulescu

Peste afumat

Durata de preparare: – Ingrediente:  – Mod de preparare:  Pestelui ii pun sare/piper boabe zdrobit/timian/zeama de lamaie+tzest; sare putin in exces decat normal si-l las sa stea la marinat cel putin 1/2 de ora, dar depinde si de grosimea carnii. (totul intr-o punga de nylon) – pestele/bucatile de peste, le clatesc inainte de afumare – pe …

Read more Peste afumat

By Dan Radulescu

Pastravi rasol

Durata de preparare: – Ingrediente:  6 pastravi, sare, 2 linguri de otet, 3 linguri de ulei, verdeata tocata, lamaie Mod de preparare:  Se curata pestii si se spala in mai multe ape reci. Se inlatura urechile si se pun sa stea 10 min. in apa cu otet. Se pune intr-un vas mare 1 l de apa …

Read more Pastravi rasol

By Dan Radulescu

Pastravi la gratar

Durata de preparare: 50 min. Ingrediente:  1 kg. pastravi, ulei, lamiie, sare Mod de preparare:  Pestele se curata, se spala, se sareaza si se usuca. Se unge cu ulei si se inveleste in hirtie de pergament. Se frige pe gratar. Cind este gata se scoate din hirtie. Observatii:  Se serveste cu lamaie.

Read more Pastravi la gratar

By Dan Radulescu

Pastravi cu sos gascon

Durata de preparare: – Ingrediente:  6 pastravi, sare, 2 linguri otel, 2 linguri unt, 2 linguri ulei, usturoi, verdeata, 100 gciuperci, un pahar vin alb, 3 sardine conservate, 2 galbenusuri crude Mod de preparare:  Se pregateste sosul astfel: se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun sa scada intr-o cratita cu …

Read more Pastravi cu sos gascon

By Dan Radulescu

Pastravi cu smantana

Durata de preparare: – Ingrediente:  6 pastravi, sare, 1 cana smantana, verdeata tocata, 2 linguri de unt Mod de preparare:  Se curata pastravii si se spala. Se prajesc in unt fierbinte, upa ce au stat 15 min. cu sarea pe ei. Se scot pe o farfurie mare, se acopera cu smantana si cu verdeata tocata si …

Read more Pastravi cu smantana

By Dan Radulescu

Pastrav umplut

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  2 pastravi de 300 gr. bucata, 200 gr. ciuperci din conserva, 200 gr. brinza de vaci, un ou, o punga cu garnitura de legume, putin ulei, 4 bucatele de unt, sare, piper Mod de preparare:  Se amesteca brinza cu oul si ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Amestecul se introduce …

Read more Pastrav umplut

By Dan Radulescu

Pastrav cu unt

Durata de preparare: 30 min. Ingrediente:  150- 200 gr. pastravi, 2-3 felii morcov, 5 gr. unt, sare, verdeata Mod de preparare:  Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu atentie ca sa nu se sfarime. Observatii:  Se servesc …

Read more Pastrav cu unt

By Dan Radulescu

Pastrav cu smantana

Durata de preparare: 30 min. Ingrediente:  1 kg. de peste, 1 kg. smantana, o ceapa mare, sare, malai, optional marar si patrunjel Mod de preparare:  Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se …

Read more Pastrav cu smantana