By Dan Radulescu

Pastrav cu bere

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  2 pastravi proaspeti, 1 lamiie intreaga, 2 cepe mijlocii, 2 linguri faina, 2 foi de dafin, 1 sticla de bere, 2 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare:  Se curata pastravii si se spala in apa cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se usuca si se dau …

Read more Pastrav cu bere

By Dan Radulescu

Pana de somn

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1 1/2 kg peste, sare, usturoi, ulei, otet Mod de preparare:  Se prepara din somn proaspat sau sarat. Cel mai bun este cel cu peste proaspat. Se sareaza si se lasa pina a doua zi. Se fierbe rasol. Se asaza pe farfurie si cind este inca fierbinte se toarna peste …

Read more Pana de somn

By Dan Radulescu

Mancare de somn cu rosii

Durata de preparare: 1h20min Ingrediente:  1 kg somn, 4 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 ceapa mare, rosii, ? lingurita zahar, 3-4 boabe ienibahar, 1 foaie dafin, sare Mod de preparare:  Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ? ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in ulei, …

Read more Mancare de somn cu rosii

By Dan Radulescu

Icre de stiuca

Durata de preparare: – Ingrediente:  100g icre de stiuca, 500ml ulei, 1/2 ceapa, 1/2 lamaie, cateva masline. Mod de preparare:  Icrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de la jumatatea de lamaie, se adauga uleiul treptat si se amesteca energic cu …

Read more Icre de stiuca

By Dan Radulescu

Crap umplut

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap mare, 200 g ciuperci, verdeata tocata, 1 ceasca ulei, sare, piper macinat, o felie paine, 1 paharel vin alb, 1 ceapa, 1 telina Mod de preparare:  Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine si se scot cu atentie oasele de la burta. Se sareaza pe dinauntru si …

Read more Crap umplut

By Dan Radulescu

Crap sicilian

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap, 2 cepe, usturoi, verdeata tocata, 1 telina, 4 rosii mari, 1 pahar vin alb, 1 ceasca ulei, sare, piper boabe Mod de preparare:  Se curata si se spala crapul, se taie felii si se lasa sa stea cat timp se pregateste sosul. Se curata cepele, se taie pestisori si …

Read more Crap sicilian

By Dan Radulescu

Crap prajit cu sos genovez

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap fara cap, 2 linguri unt, 2 linguri faina, sare, o cana supa de peste, 1 pahar vin rosu, sare, piper, malai sau faina Mod de preparare:  Crapul se curata, se spala si se taie in felii groase de 4-5 cm. Se sareaza si se lasa sa stea 30 min. …

Read more Crap prajit cu sos genovez

By Dan Radulescu

Crap prajit

Durata de preparare: – Ingrediente:  1-1,5 kg crap, 150 g untdelemn, 2 linguri sare, un varf de cutit boia de ardei, zeama de la 1/2 lamaie, piper. Mod de preparare:  Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in felii nu prea mari. Se da sare, apoi feliile se sterg cu o carpa. Se prajesc …

Read more Crap prajit

By Dan Radulescu

Crap pane

Durata de preparare: – Ingrediente:  1-1,5 kg crap, 200 g faina, 1 ou, 100 g pesmet, 150 g untdelemn, 1 lamaie Mod de preparare:  Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in bucati care se sareaza. Acestea se sterg cu o carpa, se dau pe o parte si pe cealalta prin faina, ou, pesmet …

Read more Crap pane