By Dan Radulescu

Pastravi cu smantana

Durata de preparare: – Ingrediente:  6 pastravi, sare, 1 cana smantana, verdeata tocata, 2 linguri de unt Mod de preparare:  Se curata pastravii si se spala. Se prajesc in unt fierbinte, upa ce au stat 15 min. cu sarea pe ei. Se scot pe o farfurie mare, se acopera cu smantana si cu verdeata tocata si …

Read more Pastravi cu smantana

By Dan Radulescu

Pastrav umplut

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  2 pastravi de 300 gr. bucata, 200 gr. ciuperci din conserva, 200 gr. brinza de vaci, un ou, o punga cu garnitura de legume, putin ulei, 4 bucatele de unt, sare, piper Mod de preparare:  Se amesteca brinza cu oul si ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Amestecul se introduce …

Read more Pastrav umplut

By Dan Radulescu

Pastrav cu unt

Durata de preparare: 30 min. Ingrediente:  150- 200 gr. pastravi, 2-3 felii morcov, 5 gr. unt, sare, verdeata Mod de preparare:  Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu atentie ca sa nu se sfarime. Observatii:  Se servesc …

Read more Pastrav cu unt

By Dan Radulescu

Pastrav cu smantana

Durata de preparare: 30 min. Ingrediente:  1 kg. de peste, 1 kg. smantana, o ceapa mare, sare, malai, optional marar si patrunjel Mod de preparare:  Se pune smantana intr-o cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se …

Read more Pastrav cu smantana

By Dan Radulescu

Pastrav cu bere

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  2 pastravi proaspeti, 1 lamiie intreaga, 2 cepe mijlocii, 2 linguri faina, 2 foi de dafin, 1 sticla de bere, 2 linguri ulei, sare, piper Mod de preparare:  Se curata pastravii si se spala in apa cu zeama de la o jumatate de lamaie, apoi se usuca si se dau …

Read more Pastrav cu bere

By Dan Radulescu

Pana de somn

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1 1/2 kg peste, sare, usturoi, ulei, otet Mod de preparare:  Se prepara din somn proaspat sau sarat. Cel mai bun este cel cu peste proaspat. Se sareaza si se lasa pina a doua zi. Se fierbe rasol. Se asaza pe farfurie si cind este inca fierbinte se toarna peste …

Read more Pana de somn

By Dan Radulescu

Mancare de somn cu rosii

Durata de preparare: 1h20min Ingrediente:  1 kg somn, 4 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 ceapa mare, rosii, ? lingurita zahar, 3-4 boabe ienibahar, 1 foaie dafin, sare Mod de preparare:  Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ? ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in ulei, …

Read more Mancare de somn cu rosii

By Dan Radulescu

Icre de stiuca

Durata de preparare: – Ingrediente:  100g icre de stiuca, 500ml ulei, 1/2 ceapa, 1/2 lamaie, cateva masline. Mod de preparare:  Icrele de stiuca fiind mai mari, se pot pregati si fara gris. Se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de la jumatatea de lamaie, se adauga uleiul treptat si se amesteca energic cu …

Read more Icre de stiuca