By Dan Radulescu

Crap grecesc

  Durata de preparare: 1h 30min Ingrediente:  1 crap cam de 1kg, 1 1/2 lamiie, 1/2 pahar ulei, sare, piper Mod de preparare:  Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie curatita de coaja si de camasa alba. Se da sare si …

Read more Crap grecesc

By Dan Radulescu

Crap cu sos rosu si cascaval

Durata de preparare: 1h Ingrediente:  1 crap de 1 kg, 1 pahar mic cu vin, 1/2 pahar otet de vin indulcit cu putin zahar, 1 pahar mare ulei, 1 kg rosii, 1 pahar smintina, 200g cascaval, 1 lingura unt proaspat, 1 lingura unt topit, 1 ceapa taiata pestisori, sare, piper, foaie de dafin Mod de preparare:  …

Read more Crap cu sos rosu si cascaval

By Dan Radulescu

Crap cu sos marinat

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap mijlociu, sare, 1 kg rosii, 1 ceasca ulei, piper boabe, 3 linguri faina, 1 lingura otet, 1 lamaie, 1 foaie de dafin, 1 morcov Mod de preparare:  Se curata pestele, se spala si se taie in felii groase. Se sareaza si se lasa sa stea asa 30 min., dupa …

Read more Crap cu sos marinat

By Dan Radulescu

Crap cu sos de ceapa

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 crap mijlociu, 3 cepe mari, 1 ceasca ulei, sare, piper boabe, 2 rosii decojite, o lamaie, 1 pahar vin alb, usturoi. Mod de preparare:  Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine, se spala si se sareaza. Se lasa sa stea cu sarea pe el 30 min., timp in …

Read more Crap cu sos de ceapa

By Dan Radulescu

Crap cu smantana

Durata de preparare: – Ingrediente:  1/2 kg crap, 200 g smantana, 1 lingura faina, 3-4 cepe verzi, 1 lamaie, sare, boia, verdeata. Mod de preparare:  Crapul se taie bucati si se pune la fiert pentru 5 minute in apa cu sare si cu zeama de lamaie. Separat se prepara un sos din ceapa verde rumenita usor …

Read more Crap cu smantana

By Dan Radulescu

Crap cu rosii 2

Durata de preparare: – Ingrediente:  1 kg peste, 1 kg rosii, 150 g untdelemn, sare, piper, verdeata. Facultativ: unt Mod de preparare:  Crapul curatat si spalat se taie in bucati potivit de mari. Rosiile felii se aseaza cu verdeata in cratita; deasupra se pun bucatile de peste si apoi – din nou un strat de rosii …

Read more Crap cu rosii 2

By Dan Radulescu

Crap cu rosii

Durata de preparare: 1h Ingrediente:  1 1/2 kg peste, 1 kg rosii, verdeata, 1 lingura unt sau 1 pahar ulei, sare, piper, verdeata Mod de preparare:  Se asaza in cratita un rind de rosii si verdeata. Deasupra se pune pestele taiat bucati si apoi un alt strat de rosii, verdeata si sare. Se pune unt si …

Read more Crap cu rosii

By Dan Radulescu

Crap cu morcov

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  6 felii mari de crap, 1/2 kg morcov, 6 linguri maioneza (din comert sau preparata acasa), un ardei gras, un ardei iute, o lamiie, ulei, sare, vegeta, cimbru Mod de preparare:  Pestele se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, …

Read more Crap cu morcov

By Dan Radulescu

Crap cu menta

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1 crap, 2 morcovi, 2 cepe, boabe de piper, otet, menta, 2 linguri de ulei, sare, piper Mod de preparare:  Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine, se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii si ceapa se curata, se taie felii si se pun la fiert. Cind …

Read more Crap cu menta