By Dan Radulescu

Crap cu ciuperci

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  2-3 cepe albe, 250 g ciuperci, patrunjel verde, sare, piper, 1 foaie de dafin, 1 pahar vin alb,ulei, 1 lamiie, piine Mod de preparare:  Se rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se asaza …

Read more Crap cu ciuperci

By Dan Radulescu

Crap cu cascaval

Durata de preparare: 1h 15 min Ingrediente:  1 1/2 kg. crap, ? kg. cascaval, 300 gr. unt, sare Mod de preparare:  Pestele curatat, spalat si lasat la sare o jumatate de ora, se asaza in tava pe niste betisoare. Se umple burta cu bucati de unt si cascaval ras. Deasupra se pune unt neincalzit si cascaval …

Read more Crap cu cascaval

By Dan Radulescu

Crap cu arpagic

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  1 1/2 kg peste, 1 kg arpagic, 200 gr. ulei, 1 lingura faina, 1 pahar mare cu vin, sare, piper, patrunjel verde, usturoi, 1/2 foaie de dafin Mod de preparare:  Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu …

Read more Crap cu arpagic

By Dan Radulescu

Ciorba de crap

Durata de preparare: 2 h Ingrediente:  morcov, patrunjel, ceapa, putin orez, un crap mediu Mod de preparare:  Se taie zarzavatul marunt si se pune sa fiarba cu apa, adaugand putin orez ales si spalat. Se curata crapul, se spala bine si se taie bucati. Cand zarzavatul e aproape fiert, se pune si pestele in oala si …

Read more Ciorba de crap

By Dan Radulescu

Chiftelute de salau

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  150 gr. carne de peste fiarta (salau sau cod), 1 felie franzela, 1 lingurita orez fiert, 1/4 ou, sare, 2 cartofi, 10 g unt, verdeata, 2 felii sfecla, 1/2 rosie Mod de preparare:  Carnea de peste fiarta se desface cu grija de pe oase si se da prin masina de …

Read more Chiftelute de salau

By Dan Radulescu

Calcan fiert

Durata de preparare: – Ingrediente:  1-1,5 kg calcan, 1 morcov, 2 cepe, 1 legatura patrunjel, sare, piper, foaie de dafin, otet, zeama de lamaie. Mod de preparare:  Pentru a scoate placile osoase (negii), calcanul se inmoaie in apa fierbinte. Se pune la fiert apa cu sare, impreuna cu zarzavatul, boabe de piper si 1-2 foi de …

Read more Calcan fiert

By Dan Radulescu

Bors de stiuca

Durata de preparare: 45 min Ingrediente:  200 gr. stiuca sau lin, 1/2 buc. ardei gras, 1/4 buc. ceapa rasa, 1/4 l bors, 1 buc. rosie mare, sare, leustean, patrunjel Mod de preparare:  Se fierb ceapa, ardeiul si rosia, taiate, in apa cu sare si, cind sunt gata, se adauga pestele, apoi leusteanul, patrunjelul si borsul. Observatii:  …

Read more Bors de stiuca

By Dan Radulescu

Bors de peste cu praz

Durata de preparare: 1 h45 min Ingrediente:  1 kg. de peste, 1 buc. ceapa, 1 fir praz, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. telina, 2 1/2 litri apa, 1/2 l. bors Mod de preparare:  Cel mai gustos bors de peste se prepara din peste viu sau foarte proaspat (crap, cega, biban). Ciorba se poate gati, de …

Read more Bors de peste cu praz

By Dan Radulescu

Bors de peste cu leustean

Durata de preparare: 1 h Ingrediente:  1 si 1/2 litri apa, 6 bucati peste, 1 morcov, 1 buc, radacina patrunjel, 2 cepe, sare, 2-3 cesti bors, 4-5 rosii sau 200 ml bulion, patrunjel verde, leustean Mod de preparare:  Se fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa …

Read more Bors de peste cu leustean

By Dan Radulescu

Bors de peste

Durata de preparare:  1 h30 min Ingrediente:  1 kg. de peste (crap, salau etc.), 1 litru apa, 1/2 l. bors, zarzavat de supa, 1 buc. ceapa mare, 1/2 ceasca de orez, sare, verdeata Mod de preparare:  Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat subtire. Dupa ce …

Read more Bors de peste